Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσ/νίκης: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές σε ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση

Διακήρυξη

Ήρθε η ώρα για αιρετούς αγωνιστές που θα προωθούν τις διεκδικήσεις του κλάδου

Καμία αναμονή – καμία ανακωχή! Όλοι σε θέση μάχης!

Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς βρίσκει την εκπαίδευση ανεπανόρθωτα τραυματισμένη από τις συνεχείς αντιεκπαιδευτικές επιθέσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ των προηγούμενων χρόνων. Επίθεση στην τεχνική εκπαίδευση με την κατάργηση ειδικοτήτων, τη διαθεσιμότητα-απόλυση των εκπαιδευτικών, την απλήρωτη μαθητεία για τους μαθητές, την έλλειψη βιβλίων τεχνικών ειδικοτήτων. Επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με το «νέο Λύκειο» των εξεταστικών πλεγμάτων και της τράπεζας θεμάτων που οδηγούν μαζικά τους μαθητές στην έξωση από το σχολείο. Καίριο χτύπημα στη λειτουργία των σχολείων με την υποχρηματοδότηση της παιδείας από 3,5% προ κρίσης μειώθηκε πέρσι στο 1,9%! σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία της Θεσσαλονίκης -125 μόνο στα σχολεία του Δυτικού ΠΥΣΔΕ- και από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη μετακίνηση 12.500 μαθητών. Η εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση, αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά στη βάσει των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Μνημόνια για πάντα στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΕ

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει και νέα αντιλαϊκά: στο ασφαλιστικό που μετατρέπει τις συντάξεις σε επίδομα και τις βάζει σε τροχιά σταθερών μειώσεων, στο μισθολόγιο που θα επιφέρει και νέες μισθολογικές μειώσεις πολλών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, στο εργασιακό που θα επιτρέπει ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και θα καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και τη συνέχιση και διεύρυνση των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Με την προώθηση της αξιολόγησης επιδιώκει να δημιουργήσει μόνιμο μηχανισμό που θα νομιμοποιεί την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, τις μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίησής τους.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης περί τέλους του μνημονίου και πρωτογενούς πλεονάσματος, ανάπτυξης και φοροελαφρύνσεων, θα επιφέρει και νέα δεινά για το λαό. Είναι συνταγμένο, όπως στο ίδιο αναφέρεται, στα πλαίσια της «νέας εποπτείας και επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλαδή, ενός νέου και μόνιμου μηχανισμού επιτήρησης που θα επιβάλλει μνημόνια για πάντα στην Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο απαιτεί ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και καθορίζει τα πρωτογενή πλεονάσματα να πηγαίνουν κυρίως στην εξυπηρέτηση του χρέους. Continue reading

Συνδικαλιστική Αυτονομία Α’ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής: Αγώνας για ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγουμε τη συζήτηση για το σχολείο

Αγώνας για ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

Απαντώντας στο «τι σχολείο θέλουμε», απαντάμε στο ερώτημα συντήρηση ή ανατροπή της κοινωνικής πραγματικότητας που θέλει τους μαθητές να γίνουν εργαζόμενοι των 200-300 ευρώ ή μετανάστες.

Το ενιαίο 12χρονο, δημόσιο, δωρεάν, σχολείο αντιστοιχεί στην υπεράσπιση της εκπαίδευσης σαν κοινωνικό αγαθό. Σαν στήριγμα για την απελευθέρωση από τη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Ένα σχολείο ενιαίο απαντά στην κρίση και τον κοινωνικά άδικο χαρακτήρα του σημερινού, διπλού σχολικού δικτύου που διασφαλίζει τον κατανεμητικό, εργασιακά ρόλο του σχολείου.

Ένα σχολείο 12χρονο, έχει διάρκεια σπουδών αντίστοιχη με τον πλούτο των απαραίτητων γνώσεων και των εμπειριών για το νέο άνθρωπο, ώστε να μπορεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του, να τον αλλάξει, να αποκτήσει ένα ήθος δημοκρατικό, συλλογικό, κοινωνικής προσφοράς.

Ένα σχολείο δημόσιο θα διασφαλίζει ότι όλα τα παιδιά θα μπορούν να φοιτήσουν σε αυτό. Τοποθετούμαστε ενάντια στην ιδιωτική παιδεία, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του δημόσιου σχολείου και το «σχολείο-επιχείρηση», την παρουσία των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας, του κέρδους, στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου.

Αυτό το σχολείο δεν μπορεί παρά να είναι δωρεάν, καθώς η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και η παροχή του, καθήκον της κοινωνίας.

Συχνά η θέση για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο συνδέεται με μια συζήτηση για ένα αναγκαίο μεταβατικό στάδιο υπέρβασης του διπλού σχολικού δικτύου, γενικής και τεχνικής εκπαίδευσης. Η άποψη αυτή αν στερείται «οδικού χάρτη» μετάβασης στον ενιαίο χαρακτήρα, με προσδιορισμένα βήματα και χρονοδιάγραμμα, τότε ταυτίζεται με την αποδοχή του διπλού δικτύου. Continue reading

Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή!: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για το ΠΥΣΔΕ Χανίων

Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

για τη ρήξη και την ανατροπή!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 5 Νοέμβρη καλούμαστε να εκλέξουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Αυτές οι εκλογές διεξάγονται ενώ η κυβέρνηση, σε συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και ΟΟΣΑ, κλιμακώνει την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, προωθεί την περικοπή μισθών, τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Μια πολιτική που ρίχνει βαριά τη σκιά της και στην εκπαίδευση (απολύσεις, αλλαγές σε ΤΕΕ, αξιολόγηση, «νέο» λύκειο και τράπεζα θεμάτων κλπ.), ενώ εντείνεται η αυταρχική αντιμετώπιση όσων αντιστέκονται, γενικότερα των εργαζομένων.

Δυστυχώς όμως όλα αυτά δεν οφείλονται μόνο σε μια «κακή κυβέρνηση». Πρόκειται για κάτι γενικότερο, αφού ανάλογες αντιδραστικές προσαρμογές συντελούνται σε διεθνή κλίμακα, αν και εκφράζονται με ιδιαίτερη οξύτητα στη χώρα μας. Το κεφάλαιο έχει κηρύξει ανηλεή πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, χτυπιούνται βασικά δικαιώματα και επιβάλλεται καθεστώς βάρβαρης εκμετάλλευσης. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται εκλογικά, ούτε με «ασπιρίνες επιβί-ωσης». Όσοι σ’ αυτές τις συνθήκες αδρανούν, είτε καλλιεργώντας την εκλογική αναμονή και τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες, είτε περιοριζόμενοι στα πλαίσια μιας ανώδυνης διαμαρτυρίας και ανακοινώσεων τύπου, οδηγούν σε κινηματική αδράνεια και ήττες, αφήνοντας να παγιωθούν καταστάσεις και μέτρα που δύσκολα θα παρθούν πίσω. Όσοι δεν αποφασίζουν να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική για την ανατροπή της, οδηγούν τους συναδέλφους στον κλάδο στην απογοήτευση και την αποστράτευση από το κίνημα και τις συλλογικές διαδικασίες, αφήνοντας ανοιχτό το χώρο στην ακροδεξιά να παρουσιάζεται ως η μόνη «ριζοσπαστική λύση». Continue reading

Παρέμβαση εκπ/κών: Ψηφοδέλτιο για το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης

Παρέμβαση

Εκπαιδευτικών

Ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη

αιρετών αντιπροσώπων στο ΑΠΥΣΔΕ Περιφέρειας Κρήτης

Α/Α

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Κλάδος

Οργανική θέση

Α.Μ. ΥΠΑΙΘ

1.

Βίγλης Ιωάννης

Θεόδωρος

ΠΕ04.01

1ο ΕΠΑΛ

Ρεθύμνου

221781

2.

Δαμασκηνός Δημήτριος

Ανέστης

ΠΕ02

3ο ΓΕΛ

Χανίων

201375

3.

Δημητρούλια Αγγελική

Νικόλαος

ΠΕ09

ΕΠΑΛ

Καντάνου

224696

4.

Καρβουνάκη Ειρήνη

Χαρίδημος

ΠΕ02

ΓΕΛ Αγίου Μύρωνα

220371

5.

Κυριακάκης Ιωάννης

Θωμάς

ΠΕ09

ΓΕΛ Κολυμβαρίου

207892

6.

Λεωνίδου Χριστάκης

Λεωνίδας

ΠΕ17.06

2ο ΕΠΑΛ Χανίων

220010

7.

Λιόντος Βασίλειος

Δημήτριος

ΠΕ10

Διάθεση ΠΥΣΔΕ Χανίων

703362

8.

Μαρινάκης Θεοχάρης

Ματθαίος

ΠΕ19

Μουσικό Σχολείο Θερίσου

215562

9.

Μπέκερ Ντιάνα

(Becker Diana)

Ρόλφ

(Rolf)

ΠΕ07

1ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου Χανίων

214019

10.

Οικονομάκη Μαρία

Ευάγγελος

ΠΕ02

Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

212291

11.

Νικολόπουλος Απόστολος

Νικόλαος

ΠΕ03

3ο Γυμνάσιο Χανίων

197835

12.

Παπαναγιώτου Βασιλική

(Βίκυ)

Νικόλαος

ΠΕΟ6

1ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου Χανίων

166496

13.

Πιέρρου Παναγιώτα

(Νάγια)

Νικόλαος

ΠΕ04

7ο Γυμνάσιο Χανίων

223846

14..

Τσαγλιώτης Γεώργιος

Στυλιανός

ΠΕ04.01

ΓΕΛ Σπηλίου Ρεθύμνου

700706

15.

Φιλίππου Δημήτριος

Αριστείδης

ΠΕ03

4ο ΓΕΛ Χανίων

205932

16.

Χαρχαλάκης Γεώργιος

Αντώνιος

ΠΕ02

ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου

212530

Παρεμβάσεις ΔΕ: Κ.ΑΝ.Ε.Π – ΓΣΕΕ: Πιστός υπηρέτης της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Κ.ΑΝ.Ε.Π – ΓΣΕΕ: Πιστός υπηρέτης της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ

«Η δημιουργία του Ε.Q.F(Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων)

συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική της δια βίου μάθησης καθώς

και με τις πολιτικές που προωθούνται στο πλαίσιο όλων

των συνθηκών και συμφωνιών στο πεδίο της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής,

γεγονός το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να αξιολογήσει ενεργητικά,

μέσα από την ανάληψη δράσης για την προώθηση

της δημιουργίας τόσο ενός έγκριτου Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

όσο και ενός αξιόπιστου συστήματος αναγνώρισης, έγκρισης,

κατοχύρωσης και επικύρωσης των προσόντων»

Από τις θέσεις του Κ.ΑΝ.Ε.Π – ΓΣΕΕ

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π) της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πρόσφατα την υλοποίηση του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων ενδοσχολικής επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Με δέκα θεματικούς κύκλους, που εμπλέκουν τις «σύγχρονες θεωρίες μάθησης», «το σχολείο και τη διαχείριση κρίσεων», μέχρι «την οργάνωση και διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων» και «την επαγγελματική εκπαίδευση / κατάρτηση και τη Μέθοδο της Μαθητείας», το Κ.ΑΝ.Ε.Π επιδιώκει να αποτελέσει έναν ακόμα πυλώνα στήριξης και εφαρμογής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου στην εκπαίδευση.

Είναι γνωστό ότι η λειτουργία και οι δράσεις που υλοποιεί το Κ.ΑΝ.Ε.Π – ΓΣΕΕΕ έχουν την αιγίδα και τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση και εναρμόνιση με τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου σε ότι αφορά τα καίρια ζητήματα της εκπαίδευσης και της εργασίας. Προωθεί με άλλα λόγια όλη εκείνη την πολιτική που στόχο έχει να κατακερματίσει και να συντρίψει εργασιακές κατακτήσεις, να αναδιαρθρώσει εκ βάθρων όλες τις κοινωνικές δομές, ώστε να είναι πιο «αποδοτικές» στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Continue reading

Η εφημερίδα των Παρεμβάσεων ΔΕ Θεσ/νίκης, τ. 2, Οκτώβρης 2014

Κυκλοφόρησε το φύλλο Νο. 2 της εφημερίδας των Αγωνιστικών Παρεμβάσων ΔΕ Θεσσαλονίκης.

Με πλούσια ύλη 16 σελίδων που περιέχουν τη διακήρυξη και τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές για ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ, αρθρογραφία για εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα, αφιέρωμα στη μάχη ενάντια σε διαθεσιμότητα-απολύσεις, ρεπορτάζ από τα σχολεία και τη δράση του εκπαιδευτικού κινήματος.

Εφημερίδα Παρεμβάσεων ΔΕ Θεσ/νίκης #2, Οκτ. 2014

Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση Ευρυτανίας: διακήρυξη για τις εκλογές ΠΥΣΔΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ

 ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Το πολιτικό σκηνικό διεθνώς αλλά και στη χώρα μας απεικονίζει καθαρά την κρίση του καπιταλισμού. Με πρόσχημα την κρίση αυτή ο πλούτος συσσωρεύεται στα χέρια των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολυεθνικών και των κάθε είδους κεφαλαιοκρατών και των υποτακτικών τους. Οι εθνικές κυβερνήσεις εξαπατώντας τους λαούς και καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας έχουν αναλάβει την εργολαβία της ιδεολογικής και πολιτικής στήριξης των αλλαγών αυτών. Κι όπου δεν μπορούν μόνες τους ή μαζί με τους «διεθνείς οίκους», η ΕΕ και το ΔΝΤ συνεπικουρούν. Η δημοκρατία έχει παραχωρήσει τη θέση της σε διορισμένους και διευθυντήρια που παίρνουν αποφάσεις παρά και ενάντιά στη θέληση των λαών. Ο Φασισμός σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη αποτελώντας το μακρύ χέρι του συστήματος.

Οι κυβερνήσεις που η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στηρίζουν για να επιβάλουν την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και την καταπάτηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων (μισθολογική  αφαίμαξη, εργασιακές σχέσεις του προηγούμενου αιώνα, ασφαλιστική –συνταξιοδοτική εξόντωση  κα) έστησαν ένα ολόκληρο σκηνικό τρομοκράτησης, εκβιασμού και κινδυνολογίας. Οι κυβερνήσεις αυτές προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαιότητα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση δίνοντας παράλληλα «κίνητρα» για επενδύσεις (!!!) στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Δεν λειτουργούν σαν «ναιναίκοι» αλλά σαν συνέταιροι στην μεγάλη αρπαχτή. Continue reading

Διακήρυξη της Αγωνιστικής Ενότητας για Παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας, ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας, ΚΥΣΔΕ

Αγωνιστική Ενότητα για Παρέμβαση

στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας & ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, Εκπ. Παρέμβαση Α΄ & Αγων. Παρέμβαση Β΄Αχ., Αγων. Παρέμβαση Α΄& Ρ.Α.Σ. Β΄ Αιτ/νίας.

Στη μνήμη των συναγωνιστών μας

Γιάννη Κωστόπουλου & Λίτσας Χουσάκου

Agwn. Enothta-PYSDE-APYSDE_Okt2014«Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα και απλά»

Αλήθεια συνάδελφοι η σφοδρή  επίθεση που δέχεται η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας, της υγείας και της Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια της κρίσης, μας έχει κάνει όλους να βλέπουμε την πραγματικότητα κάτω από ένα άλλο πρίσμα.

Είναι οι αγώνες που δίνονται, οι μάχες που κερδήθηκαν (π.χ. μη εφαρμογή υποχρεωτικών μεταθέσεων, καθυστέρηση αξιολόγησης) και αυτές που χάθηκαν απέναντι σε μια λερναία ύδρα κυβερνήσεων οδοστρωτήρα του λαού μας που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε απλά τον κόσμο: Ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, αλλά και αξιοπρέπεια, αγώνας, αλληλεγγύη είναι λέξεις που η γενιά μας ξαναμαθαίνει από την ιστορία που γράφει η ίδια στους δρόμους στους χώρους δουλειάς στα Πανεπιστήμια και τα σχολειά.

Ο Λαός μας το κίνημα το εργατικό το εκπαιδευτικό στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όλα αυτά τα χρόνια σαν άμπωτη και πλημμυρίδα βγαίνει στο προσκήνιο και αποτραβιέται, κάνει πότε βήματα μπροστά και πότε πίσω, ρίχνει κυβερνήσεις την μία μετά την άλλη αλλά και μένει μετέωρο και ανολοκλήρωτο, ταυτόχρονα ελπιδοφόρο δείχνοντας πως πλέων έχουμε περάσει σε άλλους καιρούς παράξενους. Καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζεται περισσότερα. Continue reading

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: συγκέντρωση διαμαρτυρίας για επίσκεψη Α. Λοβέρδου, στο συγκρότημα Στρεμπενιώτη (Νεάπολη)

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 21/10/2014

Πρ. Κορομηλά 51

Τα ΔΣ των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο συγκρότημα Στρεμπενιώτη την Τετάρτη 22-10-2014 στις 10.30 πμ.όπου θα παρευρεθεί ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

Στάση εργασίας 11.00 πμ -2.00μμ

Ξέρω τον εχθρό μου ….Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια

Ανδρέας Λοβέρδος, μαινόμενος κατά δημοσίων υπαλλήλων,7 Σεπ 2011

Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύττουν τη λιτότητα
Εκείνος που για τον εχθρό μιλάει
Είναι ο ίδιος τους ο εχθρός

Μπέρτολντ Μπρεχτ, Ποιήματα του Σβέντμποργκ, 1939

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΙ:

Α. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σε ομηρεία κρατά η κυβέρνηση εδώ και πολλούς μήνες τους εκπαιδευτικούς 50 ειδικοτήτων της ΤΕΕ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου 2013. Για 1.714 εκπαιδευτικούς έχει παραταθεί η διαθεσιμότητα, αλλά επικρατεί ακόμα αβεβαιότητα σχετικά με την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις, ενώ έχει διακοπεί η μισθοδοσία 85 εκπαιδευτικών από 22/3/14 και οδηγούνται σε απόλυση χωρίς έχει να δημοσιευτεί η απόφαση σε ΦΕΚ. Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει πως η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών. Continue reading

Στις 23 του Οκτώβρη, δικάζεται η “ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Στις 23 του Οκτώβρη,

δικάζεται η “ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Όπως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας, εκφράσαμε προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που επιβάλλει μισθούς και συντάξεις πείνας και εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας.

Έτσι και στις 23 Οκτωβρίου, στη νέα δίκη για την Παρέλαση του Λαού, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! Και θα ’μαστε όλοι κατηγορούμενοι! Και οι 6 που αθωώθηκαν στην πρώτη δίκη, το Φλεβάρη του 2012 και οι 10 που δικάζονται στις 5 του Δεκέμβρη και οι χιλιάδες διαδηλωτές της Παρέλασης του Λαού είμαστε όλοι κατηγορούμενοι για το “αδίκημα” της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ! Continue reading

Α’ , Γ’, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών για την “Παρέλαση του Λαού”, 28 Οκτ 2011

Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ

Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών για την “Παρέλαση του Λαού”,

την 28η Οκτωβρίου 2011

Στις 23 Οκτωβρίου δικάζονται στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης 10 συμπολίτες μας, μεταξύ τους και οι συνάδελφοι δάσκαλοι Ηλίας Σμήλιος και Θανάσης Αγαπητός, γιατί συμμετείχαν στην «Παρέλαση του Λαού», όπως ονομάστηκε η μαζική λαϊκή διαμαρτυρία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011.

Την 28η Οκτωβρίου 2011, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν στην επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ, το πραγματικό της νόημα, βροντοφωνάζοντας το δικό τους «ΟΧΙ», στην οικονομική εξαθλίωση της χώρας και την καθημερινή εξόντωση των εργαζομένων. Χιλιάδες συμπολίτες μας, εξέφρασαν την οργή τους για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης, που υπηρετούν πιστά τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την τρόικα. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων και του κεφαλαίου που επιβάλλουν την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας. Continue reading

Αγων. Παρέμβαση Χαλκιδικής: διακήρυξη για τις εκλογές ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ