Όχι στην κρατική βία και καταστολή! Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών! Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με πρόσφυγες και μετανάστες!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Όχι στην κρατική βία και καταστολή!

Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών!

Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με πρόσφυγες και μετανάστες!

 Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε μια τεράστιας έκτασης κατασταλτική επίθεση απέναντι στους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου, που αρνούνται να δεχθούν τη μετατροπή των τόπων τους σε τεράστιες φυλακές προσφύγων και μεταναστών, με τη δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης.Η κρατική βία ασκήθηκε με ασύλληπτη ωμότητα, με ορδές των ΜΑΤ που κατέφθασαν στα νησιά με ναυλωμένα πλοία και αποβιβάστηκαν σαν στρατός κατοχής, με την απίστευτη χρήση χημικών, ακόμη και από τον αέρα σε κατοικημένες περιοχές, με αύρες, με τραυματισμούς δεκάδων νησιωτών, ακόμη και με το σπάσιμο πολλών αυτοκινήτων.

Η αντίδραση των νησιωτών ήταν άμεση απέναντι στην πρωτόγνωρη κρατική βία και την επίταξη γης που προηγήθηκε, με 3ημερη απεργία με καθολική συμμετοχή και τεράστιες συγκεντρώσεις, με συγκρούσεις  χιλιάδων πολιτών με τα ΜΑΤ στα λιμάνια και στα βουνά, με οδοφράγματα που ανάγκασαν τις δυνάμεις καταστολής σε άτακτη υποχώρηση, σημειώνοντας μια μεγάλη νίκη απέναντι στον αυταρχισμό και στα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό στα νησιά. Είναι αλήθεια ότι ειδικά αυτές τις μέρες φάνηκε καθαρά ότι εχθροί των νησιωτών δεν είναι οι πρόσφυγες, που κτυπημένοι από τους πολέμους τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια, αναζητούν μια καλύτερη ζωή και βρίσκονται εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι στα ελληνικά νησιά.  Ο βασικός εχθρός, όπως αναδείχθηκε και για το μεγαλύτερο κομμάτι των νησιωτών, είναι η κυβέρνηση και τα σχέδια της για τους πρόσφυγες, αλλά και τους ντόπιους, και οι δυνάμεις καταστολής.

Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υποβαθμίζουν τη δημόσια υγεία και παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, που οδηγούν στην ανεργία και την εργασιακή εξαθλίωση. Αντιμετωπίζουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και νεολαίους με καταστολή και συλλήψεις, όπως πρόσφατα στην ΑΣΟΕΕ, με την απειλή με όπλο ασυνομικού ενάντια στους φοιτητές, με τη νέα καταπάτηση του ασύλου, τις συλλήψεις, την άγρια καταστολή που ακολούθησε την ίδια μέρα και την επόμενη στην πορεία χιλιάδων φοιτητών. Φάνηκε καθαρά ότι, όποιος εναντιώνεται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα έχει απέναντι του την κρατική καταστολή, ότι οι ντόπιοι που αντιστέκονται έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους πρόσφυγες και ότι τελικά και οι μεν και οι δε, ντόπιοι και πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να βρεθούν από την ίδια πλευρά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ζωής τους.

Είναι γεγονός ότι η επιβολή των σκληρών μνημονιακών μέτρων σε συνδυασμό με τις  πολιτικές όλων των κυβερνήσεων για το προσφυγικό, ειδικά μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ε.Ε., Τουρκίας, το 2016, τη δημιουργία της Μόριας, της Βιαλ κλπ, εξέθρεψαν το ρατσισμό και μπόλιασαν με το δηλητήριο του, σταδιακά σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας. Είναι αναγκαίο ντόπιοι και μετανάστες να παλέψουμε μαζί για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ρατσιστικές και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

  • Να κλείσουν η Μόρια, η Βιάλ και το Βαθύ και να μην ανοίξει κανένα νέο στρατόπεδο κλειστού ή ανοιχτού τύπου.

  • Να απαιτήσουμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε διαμερίσματα και την ελεύθερη μετακίνησή τους στη χώρα και προς τις χώρες προορισμού τους.

  • Δικαίωμα στην εργασία με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων

  • Δικαίωμα στο άσυλο, όχι στον περιορισμό του.

  • Να καταργηθεί ο πρόσφατος αντιπροσφυγικός νόμος που βάζει εμπόδια στην απόδοση ασύλου και ΑΜΚΑ.

  • Να απαιτήσουμε δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες-μετανάστες. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και την παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

  • Κλείσιμο όλων των βάσεων στην Ελλάδα.

  • Να σταματήσουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Ειρήνη,Φιλία και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

28/2/20

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*