“Κουρέματα”, “ξυρίσματα”… Μήπως θα χαθούν και τα λεφτά των βαθμολογήσεων;

Μέσα στη γενική χλαπαταγή, τα «κουρέματα» και τα «ξυρίσματα» μήπως

ΘΑ  ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ

Του Νίκου Μπέκη

Κλείνουν κοντά τέσσερις μήνες από τότε που βαθμολογήθηκαν τα τελευταία γραπτά των πανελλαδικών εξετάσεων και οι βαθμολογητές δεν έχουν ακόμα πληρωθεί τα δεδουλευμένα. Παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Οικονομικών, είχε υποσχεθεί απ’ το Μάιο, πριν αρχίσουν οι βαθμολογήσεις, για άμεση πληρωμή μέσω ενταλμάτων, κάτι τέτοιο δεν έγινε και τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραγραφούν τα οφειλόμενα, κάτι που συνέβη πέρσι με την αποζημίωση των υπευθύνων της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Φαίνεται πως το φαινόμενο της οφειλής του Υπουργείου στους εκπαιδευτικούς τείνει να γίνει θεσμός, αφού δεν έχουν πληρωθεί επίσης και οι επιτηρητές (άραγε μόνον αυτοί;) των εξετάσεων του κρατικού πτυχίου γλωσσομάθειας.Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας ενημέρωσε πρόσφατα την ΟΛΜΕ για το πρόβλημα και ζήτησε την παρέμβασή της τόσο στο Υπουργείο, όσο και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, για να λυθεί το πρόβλημα πριν είναι αργά και οι βαθμολογητές χάσουν τις, πενιχρές έτσι κι αλλιώς, αποζημιώσεις τους. Πρέπει όμως να τονίσουμε πως το Υπουργείο αρχίζει να δημιουργεί «παράδοση» στο κλέψιμο, κυριολεκτικά, δεδουλευμένων απ’ τους εκπαιδευτικούς αφού: 1Ο. Πέρσι αρκετοί βαθμολογητές έχασαν αποζημιώσεις από διορθώσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις επειδή, εκ των υστέρων, τέθηκε πλαφόν στον αριθμό των γραπτών, που μπορούσε να βαθμολογήσει κάθε συνάδελφος και 2ο. Δεν καταβλήθηκαν ποτέ και ούτε πρόκειται να καταβληθούν πια, οι αποζημιώσεις όσων καθηγητών ήταν υπεύθυνοι της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Πρέπει επίσης να πούμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι οι μόνοι στους οποίους η κυβέρνηση οφείλει δεδουλευμένα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο, με διάφορες σχέσεις εργασίας, που έχουν πολλούς μήνες να πληρωθούν, όπως υπάρχουν επίσης και πολλοί άλλοι πολίτες (μικροί επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συμβεβλημένοι με το δημόσιο επιστήμονες κ.τ.λ.), στους οποίους οφείλει η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της. Και αυτό δεν το λέμε για «παρηγοριά», αλλά, αντίθετα, για να αναδείξουμε το μέγεθος της κλεψιάς, της απατεωνιάς και της υποκρισίας αυτών που μας κυβερνούν και που, προκειμένου να καλύψουν τα άνομα και ανήθικα σχέδιά τους και την καταστροφική πολιτική τους, κατηγορούν, με περίσσιο θράσος, όσους αντιστέκονται ως τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και επικίνδυνους!

 Όμως τώρα πια αυτά δεν πείθουν. Ο κόσμος, με όλο και μεγαλύτερη καθαρότητα, σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, καταλαβαίνει πως επικίνδυνοι, θανάσιμα επικίνδυνοι είναι οι κυβερνώντες, τα αφεντικά τους και η πολιτική τους. Το ποτάμι της οργής ξεκίνησε και τίποτα δε μπορεί να το γυρίσει πίσω!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*