Αγων. Παρέμβαση Λέσβου: Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος! Όλοι στην απεργία για τη νίκη!

  • ΤΡΙΤΗ 18/10: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΠΔΕ Β. Αιγαίου στη 13:00 (στάση εργασίας 12:00-14:00)
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 & ΠΕΜΠΤΗ 20/10: Απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11:00.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10: Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου στα Κεντρικά Λύκεια στις 18:30. 

Μια κρίσιμη βδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και την κοινωνία είναι αυτή που ζούμε. Από τη μαχητικότητά μας και την αποφασιστικότητά μας θα κριθεί αν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση, θα κριθεί αν η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ θα αποτελειώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά. Ούτε στιγμή δεν πρέπει να ξεχνά κάνεις πού πάνε τα λεφτά από τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων: τα 85 εκατ. στη χρεοκοπημένη PROTON BANK του εκλεκτού της κυβέρνησης Λαυρεντιάδη είναι το πιο πρόσφατο δείγμα. Καθώς η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου έχει καταλήξει ένα φιάσκο, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η χρεοκοπία έρχεται ακριβώς γιατί εφαρμόστηκε το Μνημόνιο. Ο στόχος ήταν τα εισοδήματά μας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η υποτίμηση της εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε σε συνδυασμό με την ανεργία να οδηγηθούμε σε μισθούς Ινδίας και Κίνας.

Αυτή η βδομάδα είναι κρίσιμη και γιατί η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία δείχνει το ανάστημά της· ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας θέλανε να ζητάμε μια άσπρη μέρα από το βουλευτή και το συνδικαλιστή του κυβερνώντος κόμματος. Αυτά τελειώσανε… Ο ξεσηκωμός δεκάδων κλάδων και εργασιακών χώρων που ενώνει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι που φοβίζει την κυβέρνηση και βάζει στο περιθώριο τη δήθεν αντιπολίτευση από τα κόμματα του Μνημονίου ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη. Ο μαχόμενος λαός αυτής της χώρας αναγκάζει τον Παπανδρέου και την κλίκα του να σκέφτονται το ελικόπτερο. Φραγμό στην πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας, που αφήνει την εκπαίδευση χωρίς όραμα και προοπτική, θα βάλει μόνο η κινητοποίηση όλων μας. Στη συνέλευση για να αποφασίσουμε για ποιους στόχους θα παλέψουμε, στο δρόμο για να ενωθούμε με τους άλλους εργαζόμενους, στην απεργία με στόχο τη νίκη για να πετύχουμε όσα ζητάμε ώστε να σώσουμε την υπόστασή μας και την εκπαίδευση.

Αυτές τις μέρες ο κάθε ένας από εμάς και όλοι μαζί σαν σύνολο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ο αγώνας μας δεν θα είναι μάταιος. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μπορούσαν να οδηγούν τις κινητοποιήσεις στον εκφυλισμό γιατί μας εγκλώβιζαν σε συμβολική δράση και διεκδικούσαν να αποφασίζουν για λογαριασμό μας. Η 48ωρη απεργία στις 19-20/10 θα είναι ένας σταθμός για νικηφόρους αγώνες, αν συμμετέχουμε για την επιτυχία της και αν συμμετέχουμε στη συνέλευση για εξασφαλιστεί η συνέχεια με αγώνα διαρκείας κι όχι με 24ωρη σε δυο μήνες. Θα εξασφαλιστεί αν το κίνημά μας συναντηθεί με τους γονείς των μαθητών μας, τους συναδέλφους στο δημόσιο που απειλούμαστε από το ίδιο μισθολόγιο, τους άνεργους που είναι χτεσινοί μαθητές μας, με όλη την κοινωνία. Ξέρουμε τον εχθρό, ξέρουμε από πού ξεκινά η έξοδος από την κρίση και την κατρακύλα: από τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Είμαστε η πλειοψηφία και μπορούμε να το επιβάλλουμε. Αυτοί χωρίς εμάς είναι τίποτα,  εμείς χωρίς αυτούς είμαστε τα πάντα!

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*