Αγων. Παρέμβαση Ηρακλείου: Καμία υποταγή στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα!

Όλοι στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα (17/10) και ώρα 7.30 μ.μ. στο 3ο Λύκειο

Καμία υποταγή στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ – ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

ΟΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

– ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ-ΔΗ.ΣΥ.) –

ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.)

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

 

Συνάδελφοι, η αποκρουστικά αντιλαϊκή, ξενόδουλη και απόλυτα προσηλωμένη στα συμφέροντα της ντόπια πλουτοκρατίας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της ολιγαρχίας (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ-ΔΗ.ΣΥ.), επιτείνει – και με το έκτρωμα του «Πολυνομοσχεδίου» – τη λαογδαρτική της πολιτική, θεσπίζοντας ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα, διαλύοντας τις παραγωγικές δομές, ξεπουλώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, εκχωρώντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στους Ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της και μετατρέποντας τη χώρα σε προτεκτοράτο.

Η πρωτόγνωρης βαρβαρότητας στυγνά αντιλαϊκή, ληστρική πολιτική της ισοπέδωσης των εργατο-λαϊκών κατακτήσεων ενός αιώνα εδραιώνεται στο καθεστώς ενός ταπεινωτικού για τα λαϊκά στρώματα νέο-αποικιακού ελέγχου, έτσι ώστε η πείνα, η ανεργία, η λαϊκή εξαθλίωση να συμπορεύεται με την επίταση του καθεστώτος της εξάρτησης και υποτέλειας στα Ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.).

Η αποκρουστικά αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – απόλυτα προσηλωμένη στο αίτημα της κερδοφορίας του τραπεζικού και συνολικότερα μονοπωλιακού κεφαλαίου και σταθερά πιστή στο δόγμα της υποτέλειας της αστικής τάξης που υπηρετεί – ξεσπαθώνει εναντίον του «εχθρού-λαού». Θεσπίζει τους ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, με το νέο βάρβαρο μισθολόγιο, ΣΑΡΏΝΕΙ τις λαϊκές μορφωτικές κατακτήσεις, με το σχολείο της αγοράς, της ευέλικτης απασχόλησης, της απομόρφωσης, της ιδιωτικοποίησης, ενώ συγχρόνως – με την πολιτική της πειθάρχησης, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, των μαθητικών καταλήψεων και συνολικότερα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και μαζικών αγώνων – επιδιώκει να δημιουργήσει όρους συνειδησιακής υποταγής και λαϊκής υποδούλωσης στα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού. Για το λόγο αυτό, βαφτίζει «μισθό (!)» τα επιδόματα-πείνας του νέου μισθολογίου, μετονομάζει τις απολύσεις ως «εφεδρείες», ρίχνει στον καιάδα της μόνιμης ανεργίας τους αδιόριστους, εισάγει τις Ιδιωτικές εταιρίες στα σχολεία, θεσπίζει τους “managers”, γενικεύει την ελαστική απασχόληση, εδραιώνει την εργασιακή περιπλάνηση. Θεωρεί μάλιστα πολυτέλεια (!) τη χορήγηση δωρεάν βιβλίων, την ίδια στιγμή που μικροί μαθητές εισάγονται στα νοσοκομεία για λόγους ασιτίας, ενώ ιδιωτικοποιεί το Πανεπιστήμιο και το μετατρέπει σε παράρτημα των επιχειρήσεων και καταργεί το άσυλο. Παράλληλα, φορτώνει το ήδη πενιχρό εισόδημα της πείνας με νέα χαράτσια (αύξηση της φορολογίας 28%), αμείβει… τους συνταξιούχους με την ανασφάλεια και την απαξίωση, μετατρέποντας τη σύναξη σε προνοιακό επίδομα, την ίδια στιγμή που προκλητικά φορο-απαλλάσσει το μεγάλο κεφάλαιο (π.χ. μείωση της φορολογίας του κατά 24%) και το διευκολύνει με απαλλαγές και «σωτήρια!» μέτρα (π.χ. 1,2 δις € για την κρατικοποίηση της Proton Bank) κλπ.

Συνάδελφοι, αυτός ο οδοστρωτήρας των βάρβαρων λαογδαρτικών μέτρων, ο κυκεώνας των μνημονίων της λαϊκής υποδούλωσης, η επιδρομή στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, ο νέο-αποικιακός έλεγχος και η άλωση του πλούτου της χώρας από τα αρπακτικά τα ντόπιας ολιγαρχίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού, δείχνει – με τον πιο στυγνό τρόπο – το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ-ΔΗ.ΣΥ.) και τα λαϊκά, που μπορούν να προασπιστούν μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία, με τον ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΗ.

 

  • Να ενώσουμε τη φωνή και να συνδέσουμε τον αγώνα μας με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Να μετατρέψουμε τα σωματεία σε συλλογικά μέσα πάλης και περιφρούρησης των λαϊκών δικαιωμάτων.
  • Στον κυβερνητικό και συνολικότερα εργοδοτικό συνδικαλισμό να αντιτάξουμε την ταξική γραμμή της αντίστασης και λαϊκής συλλογικής δράσης.
  • Καμία ποινικοποίηση των απεργιακών αγόνων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, μαθητικών καταλήψεων και συνολικότερα συνδικαλιστικών αγόνων.
  • Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζόμενων απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-ΕΕ.-Δ.Ν.Τ.

Με τους παρατεταμένους και ανυποχώρητους αγώνες μας θα αποτρέψουμε τον εφιάλτη της πεινάς-ανεργίας- εξαθλίωσης-καταστολής και ποινικοποίησης.

 

 Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*