Παρεμβάσεις Πειραιά: Πρόταση προς τη συνέλευση της ΕΛΜΕ

Πρόταση της Παρέμβασης-«Γληνός» προς τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά για τη μάχη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της ντροπής και της εξαθλίωσης:

 Η κανιβαλική βαρβαρότητα της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφάλαιου απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα περάσει! Καμιά συζήτηση πια με την Κυβέρνηση. Πρέπει να ανατραπεί τώρα. Κι αυτή και κάθε άλλος που συμφωνεί με αυτή την πολιτική με όποιες παραλλαγές. Καμιά αυταπάτη ότι μπορεί αυτή η Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.

Με κεντρικό σύνθημα να ρίξουμε την Κυβέρνηση, να ανατρέψουμε την πολιτική της και κάθε επίδοξο διαχειριστή της. Με αίτημα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κι όχι οι τοκογλύφοι των τραπεζών και τα κοράκια της ΕΕ, δουλειά για όλους κι όχι απολύσεις, υγεία και παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, κλιμακώνουμε τώρα! Τέρμα πια οι εκτονώσεις και οι διαμαρτυρίες.

Επειδή δεν αρκεί η απεργία πρέπει να πάρουμε παράλληλα κι άλλα μέτρα.

–       Παρασκευή συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας και στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

–       Το Σάββατο 15/10 το πρωί στις γειτονιές του Πειραιά στις κινητοποιήσεις μαζί με την Ομοσπονδία γονέων και στις 18.00 όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας δράσης από την Wall Street μέχρι το Σύνταγμα!

–       Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, υπουργείων, σχολείων, διευθύνσεων και περιφερειών σε όλη την χώρα. Να συντονιστούμε με άλλα σωματεία για κατάληψη διαρκείας-κέντρο αγώνα ενός κεντρικού κυβερνητικού κτιρίου.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα όπλα του. Να σαρώσει συμβιβασμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες και να προχωρήσει στο δρόμο του. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον ενωμένο λαό.

Στις 18 Οκτώβρη συμμετέχουμε στην απεργία στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Στις 19 του Οκτώβρη όμως, ημέρα της πανεργατικής απεργίας, πρέπει να κλείσουν τα πάντα. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να απεργήσουμε και να κατέβουμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Όσο περισσότεροι στον αγώνα, τόσο  πιο σύντομα θα τους ανατρέψουμε.

Πρέπει να αποφασίσουμε την εκλογή και οργάνωση απεργιακής επιτροπής αγώνα που θα αναλάβει το σημαντικό έργο της οργάνωσης του αγώνα μας.

–       Να δημιουργήσουμε στον Πειραιά απεργιακή επιτροπή που θα χωριστεί σε τμήματα ανά περιοχή/Δήμο που θα αναλάβουν την οργάνωση της απεργίας.

Στη μάχη πρέπει να μπουν και οι συνταξιούχοι μας αλλά και όλοι οι αδιόριστοι.

Τέλος, ενώ υπάρχει αναβρασμός και κινητοποίηση σε πολλούς χώρους, υπάρχει αδυναμία συντονισμού. Υπάρχει ανάγκη ενότητας όλων των εργαζομένων και δημιουργίας των δικών μας δομών συντονισμού, πέρα και έξω από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουμε σε οποιονδήποτε συντονισμό σωματείων σε 4 άξονες.

–  Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

–  Να ανοίξουν τα σωματεία. Αγώνας στα χέρια των εργαζομένων με ανοιχτές συνελεύσεις, επιτροπές. Οργάνωση και αλληλεγγύη απέναντι στην επερχόμενη κατάρρευση. Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

–  Γενικός ξεσηκωμός μέχρι να φύγουν η τρόικα, οι επίτροποί τους και όλοι οι νόμοι που έφεραν (Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα), μέχρι να φύγει αυτή η προδοτική για τον λαό κυβέρνηση,

–  δεν θα γίνουμε Ινδία της Ευρώπης για χρέος και ευρώ, για μια διέξοδο με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20/10 ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ-ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*