Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση-Καταγγελία για την σύλληψη 5 συναγωνιστών από την Αγία Παρασκευή και την επιχείρηση έκδοσής τους στις ιταλικές αρχές

Το πρωινό της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, τους οποίους και συλλαμβάνει κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5/15, μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς και τη διαδήλωση που έγινε εκεί, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. Το επόμενο πρωί οι 5 συλληφθέντες, μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα, αφήνονται τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι -πολύ σύντομα, όπως προβλέπεται- το συμβούλιο εφετών να αποφασίσει για την έκδοση τους στην Ιταλία.

Ως Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσους εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτή την τόσο ακραία και πρωτοφανή κατασταλτική μεθόδευση. Τόσο τις ιταλικές αρχές και τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του ιταλικού κράτους, όσο και το συνεργαζόμενο -μέσω διακρατικών συμφωνιών- ελληνικό κράτος, την ελληνική αστυνομία και την ξεκάθαρα συνένοχη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μάλιστα, η τελευταία έχει καταδείξει, όσο το δυνατό πιο παραστατικά, ότι μαζί με τη συνέχεια που δίνει στη μνημονιακή-αντεργατική- αντικοινωνική πολιτική (ανάλογη πολιτική βέβαια εφαρμόζεται και στην Ιταλία), δίνει συνέχεια και στο απαραίτητο συνοδευτικό αυτής. Στην καταστολή των αγώνων που έρχονται να αντιπαλεύσουν την πολιτική αυτή. Και σε όλο αυτό το έργο έχει σταθερά δίπλα της τους εταίρους της στην ΕΕ.

Επίσης, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους 5 συλληφθέντες. Μάλιστα, μαζί με αυτούς έχουμε βρεθεί σε μια σειρά ταξικών αγώνων που ως σωματείο έχουμε δώσει κατά τα τελευταία χρόνια.

Η αποτροπή αυτής της κατασταλτικής μεθόδευσης εναντίον των 5 συναγωνιστών μας αφορά όλους. Καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι του -διεθνώς διαστάσεων- σχεδίου για την ολοένα εντεινόμενη ποινικοποίηση, καταστολή και κατατρομοκράτηση των ταξικών αγώνων μας, συνολικά του αγωνιζόμενου κόσμου της εργασίας και των καταπιεζόμενων και αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας. Αυτό που στην ουσία διώκεται -βάσει και της σχετικής ιταλικής νομοθεσίας- είναι η ίδια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και οι κοινοί αγώνες των καταπιεζόμενων ανά τον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος των 5 συλληφθέντων.

Απαιτούμε τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, όλα τα εργατικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες και όλο τον κόσμο του αγώνα να γίνει μέρος του κινήματος συμπαράστασης στους διωκόμενους συναγωνιστές και να βάλουμε φραγμό στην κατασταλτική αυτή μεθόδευση.

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *