Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου: Ασχετοσύνη ή Σκοπιμότητα; Ό,τι και να ισχύει είναι επικίνδυνοι για τους μαθητές μας!

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Ασχετοσύνη ή Σκοπιμότητα;

Ό,τι και να ισχύει είναι επικίνδυνοι για τους μαθητές μας!

Παρά το γεγονός ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο και τη μη εφαρμογή του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων για τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου (βασικό αίτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου τον Σεπτέμβρη), παρά το γεγονός ότι γονείς και μαθητές έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη διαφωνία τους, παρά το γεγονός ότι ακόμη και το Ι.Ε.Π. -που έχει αναλάβει τον εμπλουτισμό της Τράπεζας με θέματα-, πρότεινε την πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου τρόπου εξέτασης, τουλάχιστον για τη χρονιά που διανύουμε, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έρχεται να επιβάλει την άμεση και πλήρη εφαρμογή του νόμου και να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας!!!

Η Τράπεζα ανοίγει μόλις 3 μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων με θέματα που δεν ελέγχθηκαν από κανέναν!

  • Λάθη και ασάφειες στις εκφωνήσεις!
  • Θέματα εκτός ύλης!
  • Θέματα που έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων!
  • Εξαιρετικής δυσκολίας, εξεζητημένα και με πολλά ερωτήματα που θυμίζουν πανελλαδικές της Γ’  Λυκείου!
  • Ζητήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη φιλοσοφία των σχολικών βιβλίων και τα αναλυτικά προγράμματα!

Για όλα αυτά τι έχει να μας απαντήσει ο Υπουργός Παιδείας και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι του; H προχειρότητα και η εγκληματική ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή οι 16χρονοι μαθητές έχει στοιχίσει ήδη 1.067.102€, χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν προκειμένου να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και να κάνουν οι μαθητές μάθημα!

Ακόμη και μια ημέρα πριν την έναρξη των εξετάσεων έρχονται καινούριες οδηγίες και αποσύρονται λανθασμένα θέματα!!!

Φτάνει πια! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πειραματίζεται με τη ζωή και το μέλλον των παιδιών!

Πέρσι τέτοια εποχή ο υπουργός παιδείας επικαλούμενος την ψυχική υγεία των μαθητών, επιστράτευσε τους καθηγητές…  Τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει τους μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο!     

Το υπουργείο παιδείας, αναλαμβάνοντας έστω και την τελευταία στιγμή τις παιδαγωγικές ευθύνες που θα όφειλε να έχει, πρέπει να αποσύρει την Τράπεζα Θεμάτων και τον συγκεκριμένο τρόπο προαγωγής των μαθητών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*