ΕΛΜΕ-Θεσ/νίκης – Συντονιστικό Καθηγητών σε διαθεσιμότητα: Όλοι στην απεργία 19-20-21/3 και στις κινητοποιήσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20-21/3  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καμιά απόλυση στις 22 Μάρτη – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Θεσσαλονίκη:  

  • Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/3, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα σχολεία, των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για την ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους. 
  • Τετάρτη 19/3, στις 7.30 π.μ. αποκλείουμε ΕΠΑΛ και άλλα σχολεία, οργανώνουμε πορείες με τους μαθητές στους δήμους  και καταλήγουμε στη συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Τετάρτη 19/3, στις 11 π.μ. –  συγκέντρωση και πορεία – Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Πέμπτη 20/3 και Παρασκευή 21/3 συγκεντρώσεις-πορείες στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κανένας μαθητής – κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία , κανένας εργαζόμενος στην ανεργία.. Κανείς δεν περισσεύει.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του ν.4186/13, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας για όλα τα παιδιά.

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια, δωρεάν αγαθά.

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές. Απαιτεί να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλλει η ΕΕ,  άρνηση του χρέους.

Φτάνει μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Ένα μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα μπορεί να σαρώσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Όλοι έχουμε τη θέση μας μέσα σ’ αυτό.

Κανένας μόνος του σ’ αυτόν τον αγώνα.

Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη

Όλοι στην Απεργία 19-20-21 Μαρτίου  και στις κινητοποιήσεις

που οργανώνονται  σε όλη τη χώρα την εβδομάδα 17-21 Μαρτίου. 

Θεσσαλονίκη:  

Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/3, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα σχολεία, των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για την ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους. 

Τετάρτη 19/3, στις 7.30 π.μ. αποκλείουμε ΕΠΑΛ και άλλα σχολεία, οργανώνουμε πορείες με τους μαθητές στους δήμους  και καταλήγουμε στη συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Τετάρτη 19/3, στις 11 π.μ. –  συγκέντρωση και πορεία – Άγαλμα Βενιζέλου.

Πέμπτη 20/3 και Παρασκευή 21/3 συγκεντρώσεις-πορείες στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Αθήνα:

 

Δευτέρα 17/3, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις  2 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος (τρίωρες διευκολυντικές στάσεις από ΕΛΜΕ 8 π.μ. – 11 π.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ. από ΟΛΜΕ 11π.μ. – 2 μ.μ.  και 2 μ.μ. – 5 μ.μ. )

Πέμπτη 2ο/3, στις 11 π.μ., Παρασκευή 21/3, στις 11 π.μ. συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρασκευή 21/3, στις 3 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Οργανώνουμε τη μετακίνηση των συναδέλφων στην Αθήνα για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Αθήνας. Οι συνάδελφοι να ενημερώνουν τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και το συντονιστικό των καθηγητών σε διαθεσιμότητα. Τα έξοδα για τη μετακίνηση θα καλυφθούν από την ΟΛΜΕ και οργανώνεται η φιλοξενία σε σπίτια και σε ξενοδοχεία.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*