Όλοι στους δρόμους

Αθήνα, 29-5-2011

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ανθρώπους, όλων των ηλικιών και κυρίως νέους, που αυθόρμητα, δημοκρατικά, με ενθουσιασμό, πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση όχι στους διαδηλωτές της Ισπανίας αλλά στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, που θέλει να ξεπουλήσει τη χώρα ολόκληρη: «Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε» (σύνθημα των εργαζομένων της ΔΕΗ, που εκφράζει όμως όλους τους διαδηλωτές του Συντάγματος). Το κατέβασμα στο δρόμο τόσου κόσμου δείχνει ότι ο λαός της χώρας, ο κόσμος της εργασίας είναι εξοργισμένος με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και το Μνημόνιό τους και απαιτεί να φύγουν όλοι μαζί από τη χώρα. Θέλει να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή, τη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια. Έχει διάθεση και είναι εδώ.

Αυτός ο νέος, πρωτόγνωρος, γύρος κινητοποιήσεων πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει, πρέπει να βαθύνουν οι πολιτικοί του στόχοι. Πρέπει να στρέψει όλα τα πυρά ενάντια στους βασικούς υπεύθυνους για τη διάλυση της κοινωνικής ζωής, το ξεχαρβάλωμα κάθε παραγωγικής δομής στη χώρα, την ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, την καταδίκη μιας ολόκληρης γενιάς στη μιζέρια και στην εξαθλίωση.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να ενωθεί με τους οργισμένους διαδηλωτές όλης της χώρας, να συμβάλει στην όσμωση και την πολιτικοποίηση όλων όσοι παλεύουν ενάντια στα μνημόνια κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της συμμορίας των προθύμων του, ενάντια στο σύμφωνο του ευρώ, απαιτώντας να πάρουν τώρα πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα τους και να ακυρωθούν όλες οι υποδουλωτικές συμφωνίες τους.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε. θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις.

 

Όλοι στις πλατείες και στους δρόμους

Συνεχίζουμε…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*