Aπεργιακή επιτροπή Ναυπάκτου της Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: κάλεσμα-πρόγραμμα δράσης

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί γονείς και μαθητές μας

Από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε πενθήμερη απεργία. Την αποφασίσαμε μετά από γενικές συνελεύσεις των σωματείων μας σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες καθηγητές, με ποσοστό πάνω από 90% πήραν την απόφαση να μπουν στον αγώνα.

Θα κάνουμε απεργία γιατί δεν ανεχόμαστε τα σχολεία να ξεκινάνε διαλυμένα για άλλη μια φορά. Με τουλάχιστον δέκα χιλιάδες καθηγητές λιγότερους και τα παιδιά να στοιβάζονται σε τμήματα των 28 και 30 μαθητών

Με το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο η δημόσια εκπαίδευση μετατρέπεται σε ένα διαρκές κυνηγητό εξετάσεων με στόχο όλο και περισσότερα παιδιά να εγκαταλείψουν το Λύκειο. Μέσα στο καλοκαίρι, συνεχίστηκε το καταστροφικό έργο της συγχώνευσης/κατάργησης σχολείων. Έκλεισαν αιφνιδιαστικά και μέσα σε μια νύχτα σχολεία και καταργήθηκαν ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης σπρώχνοντάς τους μαθητές στις «αγκαλιές» των ιδιωτικών σχολαρχών.

Σχεδιάζουν μια σχολική ζωή άχαρη και δυσάρεστη, με πιο πολλά παιδιά στα τμήματα και τα εργαστήρια, με λιγότερους καθηγητές.

Πολλά παιδιά, τα δικά μας και τα δικά σας παιδιά δεν θα έχουν ουσιαστικά, δικαίωμα στη μόρφωση. Κτίρια ακατάλληλα, διπλοβάρδια, ανεπαρκής θέρμανση, ανύπαρκτα βιβλία, είναι η σχολική καθημερινότητα.

Μετά από τούτο τον Σεπτέμβρη λοιπόν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες, αποφασίσαμε να ξεσηκωθούμε σε έναν απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της ζωής της δικιάς μας και των μαθητών μας. Απέναντί μας έχουμε τα στελέχη των υπουργείων, τους καλοπληρωμένους μάνατζερ, τα δελτία ειδήσεων, που δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνουν ότι είναι ο δικός μας ο αγώνας που θα βλάψει το Σχολείο και όχι η δική τους βάρβαρη πολιτική.

Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους τους γονείς και τους μαθητές μας. Όχι για να αναλάβουν τα δικά μας καθήκοντα. Το κόστος του αγώνα θα το αναλάβουμε εμείς. Αλλά γιατί σήμερα δεν «χτυπιέται» μόνο η εκπαίδευση των παιδιών μας, αλλά η ελληνική κοινωνία. Αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν τίποτε δεν θα μείνει όρθιο.

Όλη η κοινωνία βάλλεται: κλείνουν επιχειρήσεις, νοσοκομεία, απολύονται εργαζόμενοι, χάνονται εργασιακά δικαιώματα χρόνων, μεταναστεύουν οι νέοι, αυτοκτονούν άνθρωποι από την ανέχεια, ξεπουλιέται η χώρα μας. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Απεργούμε για να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους μαθητές μας.

Απεργούμε για την αξιοπρέπειά μας και για να πάρουμε την χώρα μας πίσω.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

 

Το Σάββατο 14/9, στις 10.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο,

oμάδες καθηγητών, γονιών και εργαζόμενων θα μοιράσουμε ενημερωτική ανακοίνωση σε όλη την πόλη, γιατί όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η απεργία δεν γίνεται για το συμφέρον της συντεχνίας μας αλλά για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την ανατροπή των πολιτικών που μας έφτασαν μέχρις εδώ.

Την Δευτέρα 16/9 από τις 7.30 το πρωί έξω από τα σχολεία,

για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια.

Την Δευτέρα 16/9 στις 9.30 το πρωί στον πεζόδρομο του ΕΠΑΛ,

συγκέντρωση καθηγητών, γονιών και μαθητών και πορεία στην πόλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση των παιδιών μας.

Την Δευτέρα 16/9 στις 7.30 μμ στην πλατεία του λιμανιού,

 συναυλία συμπαράστασης στους απεργούς.

Την Τετάρτη 18/9 στις 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο,

ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση για τις αλλαγές στην εκπαίδευση που επιβάλλει ο νέος νόμος με ομιλητές από το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ.

 

Η απεργιακή επιτροπή Ναυπάκτου της Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

 

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *