Ε’ ΕΛΜΕ-Θ, Επιτροπή Αγώνα: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης – Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Δευτέρα 2/9 : Καταλήψεις στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Σταυρούπολης

Δευτέρα 2/9: 7 μ.μ. – ΕΔΟΘ συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα των ΕΛΜΕ

Τρίτη 3/9 : 7.30 μ.μ. – γραφεία ΕΛΜΕ συνεδρίαση Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Πέμπτη 5/9 : 7.00 μ.μ – 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ

1. Βρισκόμαστε ήδη πάνω στο έδαφος μιας νέας ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί με στόχοτην ισοπέδωση των όποιων ιστορικών κατακτήσεων του κινήματοςτων εκπαιδευτικών, της νεολαίας και του λαούέχουν διασωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημακαι – το κυριότερο – την πλήρη παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο κεφάλαιο και στο σύστημα πολιτικής κυριαρχίας του.

Πιο συγκεκριμένα:
Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ με τις μαζικές απολύσειςθέλουν να συντρίψουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να επιβάλλουν ένα γενικευμένο καθεστώς ελαστικών μορφών εργασίας, να ξεθεμελιώσουν το δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να δημιουργήσουν νέους μεγάλους ταξικούς φραγμούς για τη μαθητική νεολαία με στόχο η εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό να γίνει εμπόρευμα και μόνο όποιος έχει χρήματα να σπουδάζει, ώστενα εγκαταστήσουν στα σχολεία ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς μόνιμης ανελευθερίας, ανασφάλειας και απόγνωσης στο οποίο τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και νεολαίας θα είναι υπό διωγμόν. Βασική τους επιδίωξη είναι το μαζικό πέταγμα μαθητών από τα σχολεία, καθώς και να φτιαχτεί μια εκπαίδευση που θα προετοιμάζει χωρίς προστριβές και καθυστερήσεις, τους νέους ως δουλοπάροικους στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Τώρα είναι η ανάγκη να αντιπαρατεθούμε και να σταματήσουμε τη νέα κυβερνητική επέλαση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.Ο αγώνας είναι μονόδρομος για να μη μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει την απόλυτη φτώχεια με τις μαζικές απολύσεις, να μην μπορέσει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα αποδόμησης της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης, να μην πετύχει την καταρράκωση της ίδιας της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων. Τώρα είναι η ώρα για να τα ανατρέψουμε όλα και όλους. Προχωράμε με όπλο μας την απεργία διαρκείας που αποφάσισε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Η απόφαση αυτή του συνεδρίου είναι καταστατική υποχρέωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που πρέπει να την καταθέσει στις Γ. Σ. των ΕΛΜΕ που θα προκηρυχθούν τώρα και θα αποφασίσουν την απεργία διαρκείας. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, να σταματήσει να χρονοτριβεί και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσει την απόφαση του Συνεδρίου.

2. Συμβάλλαμε στην επιτυχία της παλλαϊκής συγκέντρωσης και πορείας στην ΕΡΤ 3 που διοργάνωσαν οι ΕΛΜΕ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία την Πέμπτη 29/8.

3. Η πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς πρέπει να ξεκινήσει αγωνιστικά. Η συνέλευση αποφάσισε για τη Δευτέρα 2/9 να γίνουν καταλήψεις στασυγκροτήματα των ΕΠΑΛ Ευόσμου και Σταυρούπολης και προκηρύσσει τρίωρη στάση που θα ξεκινήσει στις 8.00 π.μ. Στις καταλήψεις καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα σχολεία, από τις Διευθύνσεις όπου εργάζονται πλέον στις ανασφαλείς προσωποπαγείς θέσεις και οι συνάδελφοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

5. Συνεχίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τους γονείς και τους συλλόγους γονέων και παίρνουμε αποφάσεις συσκέψεων για τις επόμενες ημέρες. Με ανακοίνωση να απευθυνθούμε στους γονείς και τους μαθητές

6. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και αγωνιστικές ομοσπονδίες σε αγωνιστική συμπόρευση και στην απεργία διαρκείας που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

7. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης να αρνηθούν να εκχωρήσουν την εκπαιδευτική τους ιδιότητα. Τους καλούμε να αξιοποιήσουμε την αγωνιστική μας ενότητα που οικοδομήσαμε το προηγούμενο διάστημα και να βρίσκονται στα σχολεία ώστε να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη υλοποίησης των αποφάσεων του ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα του κλάδου που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

8. Την εβδομάδα από 2 έως 6/9 να πυκνώσουμε τα αγωνιστικά γεγονότα που θα κορυφωθούν στις μεγάλες κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ στις 7/9. Να οργανώσουμε στην ΕΡΤ κοινή συζήτηση των σωματείων και συναυλία, στις 5/9 ή στις 6/9 να οργανώσουμε κοινή κινητοποίηση με αναπληρωτές και όλους τους συναδέλφους ενάντια στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο.

9. Ανοιχτή συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών των ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 2/9, στις 7. μ.μ. στην ΕΔΟΘ. Καλούνται όλοι οι καθηγητές να παρευρεθούν για να συγκεκριμενοποιήσουμε τις προτάσεις της επιτροπής ενόψει των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.

10. Ανοιχτό Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 3/9, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ για να συζητήσουμε την πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις Γ. Σ. και για την οργάνωση της υλοποίησης αποφάσεων της προηγούμενης Γ. Σ.

11. Νέα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 5/9, στις 7.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Η συνέλευση θα συζητήσει την πρόταση του 16ου συνεδρίου για απεργία διαρκείας, τις προτάσεις του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των παρατάξεων που θα κατατεθούν για τις διεκδικήσεις και τις μορφές πάλης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Η Επιτροπή Αγώνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*