ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ… Κανένας μόνος, κανένας θεατής!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ…

Κανένας μόνος, κανένας θεατής!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 2

Με νέα δεδομένα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Με ορατές όλες τις συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων της τρόϊκας, θα έχουμε και ένα «νέο σχολείο» όπως έχει εξαγγείλει η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία κυνικά δηλώνει ότι θα έχουμε τη χειρότερη σχολική χρονιά της μεταπολίτευσης. Ποιο είναι όμως αυτό το «νέο σχολείο» και τι καινούργιο φέρνει;

  • Εκπαιδευτικός λάστιχο, χωρίς να ξέρει αν ανήκει στη Δευτεροβάθμια, στην Πρωτοβάθμια, στην μεταλυκειακή εκπαίδευση-ΙΕΚ, στο Δήμο ή στο Υπουργείο Παιδείας, σε ποια περιφέρεια… κλπ. Το Υπουργείο, με απίθανες μαθηματικές αλχημείες, εμφανίζει τους 9.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς ως πλεόνασμα, αφού τους αντιμετωπίζει σαν υλικό για να βουλώνει πάσης φύσεως τρύπα!
  • Κατάργηση τμημάτων, συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων, στοίβαγμα μαθητών σε τμήματα των 27 και των 28 μαθητών!
  • Κατηγοριοποίηση των σχολείων με την «αυτοαξιολόγηση» σε «καλά» και «κακά», με χορηγούς και σπόνσορες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • 800 νέα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με στοιβαγμένα τα παιδιά, χωρίς το ανάλογο προσωπικό, με προσθήκη νέων γνωστικών αντικειμένων από την Α’ δημοτικού και εξοντωτικούς ρυθμούς, που καλλιεργούν στα παιδιά την απέχθεια προς το σχολείο.
  • Με την εφαρμογή του Καλλικράτη και την επιπλέον περικοπή των πόρων, η οικονομική στήριξη των σχολείων [που ήδη ανήκουν στους Δήμους] καθίσταται εντελώς προβληματική. Η θέρμανση, η μετακίνηση μαθητών και οι επισκευές κτιρίων ή θα πληρώνονται άμεσα από τους γονείς ή δε θα υπάρχουν. Σε όλες τις Νομαρχίες, ήδη από την άνοιξη, η χρηματοδότηση του πρώτου εξαμήνου από την κυβέρνηση για τις σχολικές ανάγκες έχει μειωθεί κατά 50%- 60%. Αν λάβουμε υπόψη ότι πολλά από τα βασικά έξοδα ενός σχολείου είναι τα πάγια έξοδα (πετρέλαιο θέρμανσης και λογαριασμοί), μόνο από την αύξηση του πετρελαίου τα έξοδα ενός σχολείου θα εκτιναχθούν. Εκτός αν οι μαθητές κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες ή αν αναγκαστούν οι γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Το «νέο σχολείο», λοιπόν, σημαίνει στοιβαγμένα παιδιά σε μεγάλα τμήματα, με λιγότερους πλήρως ελαστικοποιημένους και κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα τη διάλυση της παιδαγωγικής και μαθησιακής διαδικασίας, με μειωμένα κονδύλια και υπονόμευση ακόμη και της καθημερινής στοιχειώδους λειτουργίας των σχολείων. Για τους γονείς, που σαν εργαζόμενοι ήδη πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα κυβέρνησης-μνημονίου, «νέο σχολείο» σημαίνει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά βάρη, με υπονομευμένη την παιδαγωγική και εκπαιδευτική λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Το Υπουργείο προσπαθεί να πείσει ότι τελικά τα σχολεία άνοιξαν με καλύτερες συνθήκες από κάθε άλλη χρονιά. Όλα στο βωμό της «ατσαλάκωτης» Διαμαντοπούλου…Στοιβαγμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, αρκεί τα ΜΜΕ να πουν ότι δεν υπάρχουν κενά!

Η συλλογική δράση στο στόχαστρο!

Στη Μετά Μνημόνιο εποχή η επίθεση στη συλλογική δράση είναι η μοναδική οδός για αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν με όποιον τρόπο το Μνημόνιο. Όποιος κινείται μπαίνει στο στόχαστρο. Πρόκειται περί μιας ιδιότυπης «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» που το πρωί καταγγέλλει τους εκπαιδευτικούς, το μεσημέρι επιτίθεται στους οδηγούς φορτηγών, το απόγευμα κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς! Όλοι εναντίον όλων, ώστε το κεφάλαιο να μας ξεζουμίζει έναν-έναν!

Εξάλλου, είναι ανοιχτά τα νέα μέτρα για ακόμη μεγαλύτερη επιδρομή στο εισόδημά μας, είτε μέσω αύξησης της φορολογίας, είτε μέσω της ακρίβειας, είτε κυρίως μέσω του νέου μισθολογίου-πτωχολογίου, που θα επιχειρήσει να επιβάλει στο δημόσιο μισθούς ιδιωτικού τομέα [700-1000 ευρώ]!

Συνεχίζουμε!

  • Με κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, όλης της κοινωνίας, για να διώξουμε την τρόϊκα, το μνημόνιο και αυτούς που τους έφεραν! Να μην περάσει το σχολείο της αγοράς και της ΕΕ-ΔΝΤ, το σχολείο των περικοπών!
  • Συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια συντονισμού των ΕΛΜΕ με άλλα σωματεία και φορείς, για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου ενάντια στην τρόϊκα και την κυβέρνηση!
  • Οργανώνουμε συσκέψεις ανά Δήμο με τους γονείς και δημιουργούμε κοινές επιτροπές για να προετοιμαστούμε για τα προβλήματα που φέρνει η μειωμένη χρηματοδότηση!
  • Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει κανένα τμήμα, κανένα σχολείο! Όχι τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές!
  • Καμία υποχρεωτική διάθεση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αν δεν βγουν όλα τα κενά σε Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ, με όλα τα τμήματα κάτω από 25 μαθητές! Να ανακληθούν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις! Να σταματήσει κάθε είδους εκβιασμός στους συναδέλφους!
  • Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με οργανικές θέσεις και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στην ελαστική εργασία, στην  άρση της μονιμότητας και στην κατάργηση της οργανικότητας των θέσεών μας.
  • Να γίνουν γενικές συνελεύσεις του κλάδου και γενική συνέλευση των προέδρων στα τέλη Σεπτέμβρη.
  • ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ

και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

  • για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ -κυβέρνησης σε παιδεία, εργασία
  • για την Ανατροπή του μνημονίου

 

Σεπτέμβρης 2010

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

==============================================

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Α΄ΕΛΜΕ
[ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ]
Μαρία Μαχά 6973597770

Β΄ΕΛΜΕ
[ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙ-ΑΓ.ΒΡΑΒΑΡΑ]
Ζαχαρίας Στυλιανουδάκης 6944967951

Γ΄ΕΛΜΕ
[ΙΛΙΟΝ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΜΑΤΕΟ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ]
Αντώνης Πέττας 6938853981