(Κοινή ανακοίνωση Παρεμβάσεων ΠΕ – ΔΕ – Δημοσίου) ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΕΚΠΑ-ΕΜΠ-ΑΠΘ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ αποφάσισε να επιταχύνει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, στους χώρους μόρφωσης της νεολαίας μας. Τον αποκρουστικό, βίαιο ρόλο και δράση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, το τι θα ακολουθήσει, αν δεν ανατραπούν τα σχέδια τους το δείχνουν:

  • Τα τελευταία γεγονότα στο ΑΠΘ, όπου οι δυνάμεις καταστολής, των ΜΑΤ, με την συνεχή παρουσία τους και με την πλήρη κάλυψη της πρυτανείας μετέτρεψαν τις σχολές σε πεδίο μάχης
  • Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε φοιτητής από τα ΜΑΤ με φωτοβολίδα κρότου λάμψης βάλλοντας ευθέως στο πρόσωπο του.
  • Τα ειρηνικά συλλαλητήρια του φοιτητικού κινήματος που χτυπιούνται αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής με δεκάδες τραυματισμούς και συλλήψεις.
  • Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού που συναντούν την ωμή αστυνομική βία με γκλοπ, χημικά, αύρες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα παπαγαλάκια της επενδύοντας στο ψέμα και την παραποίηση της πραγματικότητας εμφανίζει ως πρόσχημα την δήθεν «ανομία» για να δικαιολογήσει την επιβολή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Παρά τη μονότονη και ακατάσχετη ψευδολογία είναι φανερό ότι:

Θέλουν την πανεπιστημιακή αστυνομία γιατί επιδιώκουν να βάλουν οριστικό τέλος στο άσυλο, να ενταφιάσουν την ανεμπόδιστη ελεύθερη συνδικαλιστική δράση του φοιτητικού κινήματος, να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου στα ΑΕΙ πίσω στην εποχή της χούντας, επιβάλλοντας ένα καθεστώς φόβου και τρόμου. Άλλωστε είναι διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης της Δεξιάς να συντρίψει συθέμελα όλες τις δημοκρατικές κατακτήσεις του φοιτητικού – νεολαϊίστικου και λαϊκού κινήματος τα τελευταία 40 χρόνια.

Θέλουν την πανεπιστημιακή αστυνομία γιατί ο πραγματικός φόβος τους είναι η ίδια η νεολαία, η αμφισβήτηση της απέναντι σε ότι της στερεί την μόρφωση, την μελλοντική εργασία της, την ανάγκη της για αξιοπρεπή ζωή. Φοβούνται τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος γιατί αντιλαμβάνονται μπορούν να ανάψουν το φυτίλι μιας γενικότερης κοινωνικής διαμαρτυρίας. Γι’ αυτό θέλουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος, να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν σιωπητήριο σε όσους ορθώνουν ανάστημα ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά τις φετινές φοιτητικές εκλογές, η κυβέρνηση αποφάσισε τη θέσπιση «φοιτητικών συμβουλίων» και «ενιαίων ψηφοδελτίων» για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων ώστε να βάλει στο γύψο τους φοιτητικούς συλλόγους.

Θέλουν την πανεπιστημιακή αστυνομία για να αποτελέσει τον εγγυητή της απρόσκοπτης επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω αυτής της σκληρής καταστολής η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ένα πλήρως αντιδραστικό νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, με βάση τις οδηγίες ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΣΕΒ. Με το νέο νόμο – πλαίσιο το πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η παρεχόμενη μόρφωση, απαξιώνονται τα πτυχία και κατακερματίζονται τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτά, ενώ κουμάντο θα κάνουν οι manager και οι επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, τον αποκλεισμό χιλιάδων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την ήδη νομοθετημένη ισοτιμία των πτυχίων με εκείνα των ιδιωτικών κολεγίων, δημιουργούν ένα αντιδραστικό καθεστώς υποταγής των Δημόσιων Πανεπιστημίων στις επιχειρηματικές απαιτήσεις, αλλιώς δεν θα υπάρχουν.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ χαιρετίζουν και στηρίζουν με θέρμη τους φοιτητές/τριες, τους χθεσινούς μαθητές/τριες μας, τους αυριανούς εργαζόμενους, που παρά το φόβο της σύλληψης, των χημικών, αντιστέκονται και λένε: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

Φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι ενωμένοι στον κοινό αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που χτυπά τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, καταπατά το άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση της νέας γενιάς. Από κοινού στους δρόμους γιατί απαιτούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια!

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καλούν την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ – ΔΟΕ καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ να στηρίξουν αποφασιστικά και να καλέσουν σε ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των φοιτητών!

Κανένα κατασταλτικό μέτρο δεν μπορεί να ανακόψει το μαζικό και ενιαίο πανεκπαιδευτικό κίνημα που είναι αποφασισμένο να βάλει φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και να την ανατρέψει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

ΕΞΩ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ!  ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ –ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 6πμ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑ – ΕΜΠ – ΑΠΘ!

 Παρεμβάσεις ΠΕ – ΔΕ – Δημοσίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*