ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ: 11.30 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Την Δευτέρα 11/10 απεργοί εκπαιδευτικοί από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες θα συναντηθούν ενωμένοι στους δρόμους. Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί κατανοούμε ότι δεν έχουμε άλλη διέξοδο παρά μόνο τον παρατεταμένο ενωτικό πολύμορφο αγώνα, τις απεργίες τις διαδηλώσεις, τις συζητήσεις, τις Γ.Σ, την αναζωογόνηση των σωματείων μας, τη δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης. Δεν έχουμε άλλη διέξοδο από το να σηκώσουμε το μπόι της αξιοπρέπειας και του αγώνα σε κάθε χώρο και χρόνο. Να διδάξουμε και να διδαχτούμε. Γιατί πλέον δε γλιτώνει κανείς από την καταιγίδα της Λερναίας Ύδρας των αντιεκπαιδευτικών αντικοινωνικών αποφάσεων της Κυβέρνησης, του συστήματος, που καταστρέφει ότι δημόσιο και δωρεάν υπάρχει από την εκπαίδευση και την υγεία, μέχρι τον φυσικό πλούτο και όσα μας δίνουν ζωή. Γιατί σύμφωνα με τον ν. Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διεκδικούν, ούτε καν να σκέφτονται, αφού καταστρατηγούνται κατάφωρα τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο φόβος έχει περάσει στην πλευρά της Κεραμέως και της Κυβέρνησης του ΣΕΒ. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να κόψει το φιτίλι της αντίστασης πριν ανάψει, επιστρατεύοντας δικαστές χωρίς δικαιοσύνη και τον ν. Χατζηδάκη, ώστε να βγει η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών παράνομη, καταφεύγοντας στην καταστολή, την τρομοκρατία, τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα γκλοπ, κατά των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, αξιοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, για να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Σε μια επίδειξη πυγμής και ακραίου αυταρχισμού, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ καταφεύγουν και πάλι ενάντια στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ για να κηρύξουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή. Μάλιστα η Κεραμέως με μια προκλητική παρέμβαση στο έργο της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης «πιστεύει» ότι η απόφαση θα είναι καταδικαστική! Αιδώς Αργείοι!

Η αγανάκτηση απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, μας βρίσκουν όλους στην ίδια πλευρά: εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενους και άνεργους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Όμως η Ελπίδα της αντίστασης και της πάλης απέναντι στους νόμους τους, στα αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα, στο ν. Χατζηδάκη, φωλιάζει παντού, φέρνει κοντά και ενώνει τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων

  • που επέλεξαν ΜΑΖΙΚΑ (σε ποσοστό 92%) ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση και συνεχίζουν παρ’ όλη την τρομοκρατία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων
  • που αναγνώρισαν ότι η μεταμφίεση που φέρει το όνομα αξιολόγηση εκπαιδευτικής μονάδας και εκπαιδευτικού, σημαίνει διευθυντές μάνατζερ, σχολεία επιχειρήσεις, μαθητές – πελάτες και εμπορεύματα σημαίνει κατηγοριοποίηση σχολείων, ταξικούς φραγμούς, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων σχολείων σημαίνει υποχρηματοδότηση, ανταγωνισμός και σπάσιμο οποιουδήποτε κοινωνικού δεσμού, χορηγοί, αδιοριστία, αμορφωσιά, χειραγώγηση, πειθάρχηση.
  • που διδάσκουν με την στάση τους, επιλέγοντας την αξιοπρέπεια του αγώνα και του παιδαγωγικού τους ρόλου, αρνούμενοι να γίνουν παιδονόμοι και ρουφιάνοι των μαθητικών καταλήψεων.

Μαζί με τους φοιτητές/τριες, οι μαθητές /τριες που με τους αγώνες, τις καταλήψεις

  • που σταμάτησαν την είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια,
  • που εναντιώθηκαν στην ΕΒΕ – κόφτη 40.000 μαθητών/τριών, στην Τράπεζα θεμάτων, στο εξεταστικοκεντρικό ταξικό σχολείο, στο σχολείο της απόρριψης, της μορφωτικής λιμοκτονίας και της προετοιμασίας εργαζομένων που θα γνωρίσουν τον εργασιακό μεσαίωνα του ν. Χατζηδάκη.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε ανυποχώρητοι μπροστά στον κυβερνητικό αυταρχισμό γιατί η μόρφωση δεν προάγεται με φοβισμένους εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές.

Αυτά τα θαρραλέα βήματα πρέπει να αναβαθμιστούν

Ανυποχώρητα λοιπόν στο δρόμο του αγώνα για να ανατρέψουμε τα αντιδραστικά τους σχέδια!

Υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας!

ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΥΠΑΙΘ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «TIME OUT» ΟΥΤΕ «ΠΑΣΟ»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

Ο κλάδος έδειξε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

Στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο και οργανωμένο λαό!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*