Να πραγματοποιηθούν εκλογές σε όλα τα σωματεία – Να γίνει τώρα το συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Να πραγματοποιηθούν εκλογές σε όλα τα σωματεία – Να γίνει τώρα το συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Να μπει τέλος στο συνδικαλιστικό «lockdown»!

Δεν αποδεχόμαστε το διορισμό του ΔΣ της ΟΛΜΕ από το Πρωτοδικείο!

Συνάδελφοι,

Πραγματικά κομίζονται νέα συνδικαλιστικά ήθη στην Ομοσπονδία μας, αφού οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ κρύβονται πίσω από τον τίτλο της ΟΛΜΕ. Δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν ανοιχτά την κοινή τους θέση ότι είναι υποστηρικτές του συνδικαλιστικού «lockdown», ενώ επιπλέον εκμεταλλεύονται την Ομοσπονδία για να συκοφαντήσουν τις Παρεμβάσεις, όπως έκαναν με την τελευταία ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 20/10/2021. Και δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το συνδικαλιστικό ατόπημα που διέπραξαν καταφεύγοντας στα δικαστήρια για να αυτοδιοριστούν, καλυπτόμενοι πίσω από εντυπωσιασμούς και λεκτικά πυροτεχνήματα περί «διάσπασης της ενότητας του κλάδου» και άλλα ευφάνταστα.

Continue reading

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τα δικαστήρια να αυτοδιοριστεί! Η πρωτοφανής αντιδημοκρατική εκτροπή δεν θα περάσει!

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τα δικαστήρια να αυτοδιοριστεί!

Η πρωτοφανής αντιδημοκρατική εκτροπή δεν θα περάσει!

Να γίνουν εκλογές σε όλες τις ΕΛΜΕ – Να γίνει τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά σε ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά πραξικόπημα, σε μια αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγούμενου, καταφεύγοντας στο Πρωτοδικείο ώστε να αυτοδιοριστεί ως «προσωρινή διοίκηση» ως το καλοκαίρι του 2022. Το αιτιολογικό που παρουσιάζουν οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ και ΠΑΜΕ είναι πως «δεν δόθηκε άλλη παράταση» στη θητεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μάλιστα με ευθύνη του προεδρείου του ΔΣ, παραποιήθηκε συνειδητά η θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ώστε να παρουσιαστεί ψευδώς ως ομόφωνη η απόφαση του ΔΣ. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένα εδώ και μήνες τη θέση μας πως πρέπει να γίνουν εκλογές σε όλες τις ΕΛΜΕ και συνέδριο της ΟΛΜΕ το αργότερο ως τα τέλη του Δεκέμβρη. Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας, το προεδρείο του ΔΣ της ΟΛΜΕ προχωρά στο ένα πραξικόπημα μετά το άλλο. Πρώτα νοθεύει την απόφαση για να την παρουσιάσει στρογγυλεμένα ως «ομόφωνη». Στη συνέχεια καταφεύγει σαν τον κλέφτη στο Πρωτοδικείο για να αυτοδιοριστεί.

Continue reading

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ξεπούλησαν τον αγώνα των εκπαιδευτικών!

Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της απεργίας – αποχής!

Το Σάββατο 16/10, ενώ τα βλέμματα και οι αγωνίες των χιλιάδων εκπαιδευτικών ήταν στραμμένα πάνω από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, παίχτηκε η τελική πράξη της υπονόμευσης και του ξεπουλήματος της απεργίας – αποχής, του μεγαλειώδους αγώνα που έδωσε ο κλάδος με μαζικότητα ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Continue reading

Κόντρα στην υπονόμευση του αγώνα! Η Απεργία – Αποχή πρέπει να συνεχιστεί!

Κόντρα στην υπονόμευση του αγώνα!

Η Απεργία – Αποχή πρέπει να συνεχιστεί!

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις! Ο αγώνας να κλιμακωθεί!

Συνάδελφοι,

Όλους αυτούς τους μήνες ο κλάδος μας δίνει με πρωτοφανή μαζικότητα και συμμετοχή μια σπουδαία μάχη ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Με τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία – αποχή, τόσο την περασμένη άνοιξη όσο και τώρα, παρά το κλίμα της τρομοκρατίας, τους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης, ο κλάδος μας με τον αγώνα του ακύρωσε στην πράξη την εφαρμογή της αξιολόγησης, απέρριψε την αντιεκπαιδευτική πολιτική στο σύνολό της. Η Δευτέρα 11/10 και η 24ωρη απεργία αποτέλεσε μια ημέρα – ορόσημο για το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος. Η μεγαλειώδης συμμετοχή του κλάδου στην απεργία και σε όλα τα συλλαλητήρια επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.

Continue reading

Πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Πρόταση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα δείχνει το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Κόντρα στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία – αποχή!

Κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα μας!

Την Δευτέρα 11 Οκτώβρη δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην Αθήνα στο Εφετείο, και σε όλες τις πόλεις από τη Θεσσαλονίκη, ως τα Γιάννενα ενώθηκαν σε ένα μεγαλειώδες ορμητικό απεργιακό ποτάμι, ενώνοντας τις φωνές τους, διατρανώνοντας την αγωνιστική τους θέληση να αντισταθούν και να συγκρουστούν με την κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς που διαλύει το Δημόσιο Σχολείο. Παρά τον εκφοβισμό που σπέρνει η κυβέρνηση και τις εκτοξευόμενες απειλές για δήθεν πειθαρχικά και ποινές, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων και στα σωματεία τους γιγαντώνουν καθημερινά το ρεύμα της απεργίας – αποχής από το ταξικό μέτρο της αξιολόγησης που φέρνει νέα φτώχεια για το Δημόσιο Σχολείο, ταξική κατηγοριοποίηση και λουκέτα. Είναι πλέον σαφές ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είναι απονομιμοποιημένη, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα στον κλάδο μας. Continue reading

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ: 11.30 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Την Δευτέρα 11/10 απεργοί εκπαιδευτικοί από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες θα συναντηθούν ενωμένοι στους δρόμους. Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί κατανοούμε ότι δεν έχουμε άλλη διέξοδο παρά μόνο τον παρατεταμένο ενωτικό πολύμορφο αγώνα, τις απεργίες τις διαδηλώσεις, τις συζητήσεις, τις Γ.Σ, την αναζωογόνηση των σωματείων μας, τη δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης. Δεν έχουμε άλλη διέξοδο από το να σηκώσουμε το μπόι της αξιοπρέπειας και του αγώνα σε κάθε χώρο και χρόνο. Να διδάξουμε και να διδαχτούμε. Γιατί πλέον δε γλιτώνει κανείς από την καταιγίδα της Λερναίας Ύδρας των αντιεκπαιδευτικών αντικοινωνικών αποφάσεων της Κυβέρνησης, του συστήματος, που καταστρέφει ότι δημόσιο και δωρεάν υπάρχει από την εκπαίδευση και την υγεία, μέχρι τον φυσικό πλούτο και όσα μας δίνουν ζωή. Γιατί σύμφωνα με τον ν. Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διεκδικούν, ούτε καν να σκέφτονται, αφού καταστρατηγούνται κατάφωρα τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο φόβος έχει περάσει στην πλευρά της Κεραμέως και της Κυβέρνησης του ΣΕΒ. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να κόψει το φιτίλι της αντίστασης πριν ανάψει, επιστρατεύοντας δικαστές χωρίς δικαιοσύνη και τον ν. Χατζηδάκη, ώστε να βγει η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών παράνομη, καταφεύγοντας στην καταστολή, την τρομοκρατία, τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα γκλοπ, κατά των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, αξιοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, για να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Σε μια επίδειξη πυγμής και ακραίου αυταρχισμού, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ καταφεύγουν και πάλι ενάντια στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ για να κηρύξουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή. Μάλιστα η Κεραμέως με μια προκλητική παρέμβαση στο έργο της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης «πιστεύει» ότι η απόφαση θα είναι καταδικαστική! Αιδώς Αργείοι! Continue reading

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν! Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί!

Το ορμητικό ποτάμι των μαχόμενων εκπαιδευτικών γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Οι αρχικές απειλές της κυβέρνησης για «πειθαρχικά», για «στερήσεις μισθών» και «απαγόρευση της εξέλιξης» έπεσαν στο κενό. Ο ένας μετά τον άλλο οι Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία όλης της χώρας τάσσονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στο ταξικό μέτρο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που φέρνει νέα φτώχεια για το Δημόσιο Σχολείο, ταξική κατηγοριοποίηση και λουκέτα. Είναι πλέον σαφές ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είναι απονομιμοποιημένη, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα στον κλάδο μας.

Continue reading