Ε’ ΕΛΜΕ  Αν. Αττικής: αποτελέσματα εκλογών ΔΣ

Ε’ ΕΛΜΕ  Αν. Αττικής 2018 2017
Ψήφισαν 719 639
Λευκά 23 9
Άκυρα 4 1
Έγκυρα 692 629
% έδρες % έδρες
Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση 215 31,1 2 170 27,0 2
ΔΑΚΕ 215 31,1 2 172 27,3 2
ΣΥΝΕΚ 93 13,4 1 77 12,2 1
ΠΑΜΕ 86 12,4 1 88 14,0 1
ΠΕΚ 78 11,3 1 122 19,4 1

 

Παρεμβάσεις Δημοσίου: Άμεση σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΕΔΟΘ για να σταματήσει ο εκφυλιστικός κατήφορος

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ  ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΔΟΘ

ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ 

Οκτώ μήνες μετά το τελευταίο έκτακτο συνέδριο της ΕΔΟΘ, η κατάσταση στο εσωτερικό της χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού δεν μπορεί να συμβάλλει στο παραμικρό στη συλλογική και αγωνιστική υπεράσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως άλλωστε ορίζει και το καταστατικό της. Ταυτόχρονα μια σειρά εκφυλιστικά γεγονότα έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο και την ίδια τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής.

  • Από τις 3/10/2017 που κοινοποιήθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της ΕΔΟΘ το σκάνδαλο των 120.000 ευρώ για τα κουπόνια, που ενώ εισπράχθηκαν δεν αποδόθηκαν στον ΟΑΣΘ, έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η  απόφαση του Γενικού Συμβουλίου (Γ.Σ.) της ΕΔΟΘ στις 30/11/2017, με ψήφους των παρατάξεων Πρωτοπορία (ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ, Αγων. Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΜΕ που μιλάει για «χρέος», αναφέρεται αόριστα στους υπεύθυνους, δεν αποσαφηνίζει το γεγονός πως δε θα πληρώσει κανένα σωματείο για το σκάνδαλο, γιατί αυτά όπως όλοι επιβεβαιώνουν και προκύπτει από τα στοιχεία δεν έχουν καμία ευθύνη. Από τότε το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Παράλληλα, ανακύπτουν συνεχώς καινούργιες τρύπες στα οικονομικά της ΕΔΟΘ (ΕΝΦΙΑ, ΕΦΟΡΙΑ).
  • Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της Πρωτοπορίας δεν μπορούν να προχωρήσουν στη συγκρότηση προεδρείου γιατί η κάθε μια επικαλείται ότι είναι πρώτη δύναμη (ΔΑΚΕ από το συνέδριο, Πρωτοπορία από το ΓΣ) και διεκδικεί  τον πρόεδρο.
  • Η άθλια συναλλαγή στο ΓΣ για την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ μεταξύ των παρατάξεων της Πρωτοπορίας, του ΜΕΤΑ και της Διεξόδου που είχε ως αποτέλεσμα την υφαρπαγή μιας έδρας των Παρεμβάσεων από την Πρωτοπορία (αύξησε τις δύο έδρες σε τρεις). Οι συνέπειες της αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών στην ίδια τη λειτουργία της ΕΔΟΘ δεν απασχολούν τα μέλη της Ε.Ε., ενώ παραβλέπονται  από όλες τις παρατάξεις στη συγκρότηση του προεδρείου.
  • Από την άλλη, το θέμα με το σκάνδαλο χρησιμοποιείται για να μη συζητήσει ούτε φυσικά να αποφασίσει η Ε.Ε. για όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους. Κι αυτά είναι τα νέα επώδυνα μέτρα  των 4,6 δισ της τελευταίας αξιολόγησης, ο  προϋπολογισμός ληστείας του εργατικού εισοδήματος, οι 82 σκληρές νομοθετικές ρυθμίσεις ως τον Ιούνιο με περικοπές επιδομάτων, συντάξεων κ.λπ., οι πλειστηριασμοί , η ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου πλούτου και αγαθών. Μέτρα που λειτουργούν σαρωτικά σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ΣΕΒ, ψήφισε το ιδιώνυμο για όποιον αγωνίζεται ενάντια στους πλειστηριασμούς και την τροπολογία–χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.
  • Απέναντι στη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ άφησε ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους. Κήρυξε μια 3ωρη στάση εργασίας την ημέρα ψήφισης των μέτρων! Αποτελεί απόφαση συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ΕΔΟΘ απλά αναπαρήγαγε  την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ!

Για τις Παρεμβάσεις τα παραπάνω γεγονότα δεν αποτελούν έκπληξη, ούτε τυχαίο στιγμιότυπο. Είναι καθαρή έκφανση της πολιτικής τοποθέτησης των δυνάμεων που δρουν και ελέγχουν το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα. Μια στάση που αποδέχεται ως ρεαλισμό την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, που εξυμνεί τον καπιταλισμό, την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ασυδοσία της αγοράς. Μια στάση που είναι καταστροφική για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνία και την εργασία. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει τώρα να μιλήσουν, να απαιτήσουν να μπει ένα τέλος στα εκφυλιστικά γεγονότα  στην ΕΔΟΘ, να υψώσουν ανάστημα και τη σημαία της ανατροπής .

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι επείγον να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες το Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ για να αποφασίσει τώρα έκτακτο συνέδριο της ΕΔΟΘ. 

Με αφορμή τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων

 16/1/2018

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στις 16/1 ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησης προεδρείου του οργάνου, η οποία είχε από καιρό δρομολογηθεί με τις διαβουλεύσεις που είχαν μεταξύ τους οι παλιές και νέες δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρ. ΠΑΣΚ), ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (από το χώρο των ΟΤΑ).

Η εξέλιξη αυτή, μια μέρα μετά την ψήφιση των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την επί της ουσίας συναίνεση των κομμάτων του αστικού μπλοκ, επικυρώνει μια συμφωνία που είχε πρακτικά προαναγγελθεί.

Σηματοδοτεί την πολιτική συμφωνία των συνδικαλιστικών αυτών δυνάμεων στην πλήρη μεταστροφή της, έστω και αναιμικής, μέχρι τώρα αντιπολιτευτικής στάσης της ΑΔΕΔΥ απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ- Κεφαλαίου, μεταστροφή που είχε ήδη διαφανεί με τη σταδιακή έκπτωση τόσο στον λόγο και την αιτηματολογία των κειμένων της ΑΔΕΔΥ όσο και στις όποιες αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις λάμβανε.

Αποκορύφωμα της διαδρομής αυτής ήταν, άλλωστε, και η άρνηση των δυνάμεων αυτών, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, να ψηφίσουν έστω και μία 24ωρη απεργία πριν την ψήφιση των νέων μέτρων (που υπονομεύουν το δικαίωμα στην απεργία, προωθούν περαιτέρω τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και αγαθών, επιταχύνουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο με την ηλεκτρονική «αξιολόγηση» των υπαλλήλων, διευρύνουν το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών, επεκτείνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, αναθεωρούν τη χορήγηση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, εντείνουν την κατεύθυνση ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων κλπ), και η απόφασή τους για υποβάθμιση του ζητήματος, με την προκήρυξη μιας απλής τρίωρης στάσης εργασίας, ως διαμαρτυρία, τη μέρα ψήφισης (15/1).

 Προφανώς, εγκαινιάζεται μια νέα φάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην κατεύθυνση της ανοχής, διευκόλυνσης έως και στήριξης της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν και στηρίζουν τα μνημόνια, όπως διαφαίνεται, για παράδειγμα, στο ζήτημα των συμβασιούχων, όπου οι ΔΑΚΕ-ΔΥΣΗΠ-ΕΑΕΚ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ αρνούνται να πάρουν συνολική θέση υποστήριξης του αιτήματος των εργαζομένων για μονιμοποιήσεις και δυναμικής απόκρουσης των μαζικών απολύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στο ζήτημα της «αξιολόγησης», όπου οι ίδιες δυνάμεις προσανατολίζονται στην υποστολή της σημαίας του αγώνα και την από κοινού επεξεργασία μιας… «θετικής πρότασης». Continue reading

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 12/1 | απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια

Συνάδελφοι,

 το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 12/1 από τις 11 μέχρι τις 2 μμ βάσει της απόφασης της πρωτοβουλίας συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων στην οποία συμμετέχουμε ως σωματείο. Σας ανακοινώνουμε το Δελτίο Τύπου. Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.

 

Δελτίο τύπου από την σύσκεψη αγώνα της Δευτέρας 8/01

Να σημάνει παντού συναγερμός – Για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη –Για να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης και ο αντιαπεργιακός νόμος

Με συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών από Εργατικά Σωματεία, Συλλογικότητες γειτονιών, Πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και αγωνιστές του κινήματος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/01 η Σύσκεψη Αγώνα που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν πολλοί αγωνιστές και στην ολοκλήρωση της Σύσκεψης καταλήχθηκαν τα παρακάτω:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο. Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.

Στο στόχαστρο του αντισυνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η ΕΕ θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κι ταυτόχρονα θέλουν να «χτυπήσουν» τις μορφές οργάνωσης στην βάση των εργαζόμενων μέσα από τις οποίες μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος του “πακέτου” των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!

Οι ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα.

Continue reading

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης. Στάση εργασίας στις 12/1

      ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Άνω Λιόσια, 10 Ιανουαρίου,

          ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και Δράσεις αυτές τις μέρες

  1. Πέμπτη, 11/1, στις 6μμ. Συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΣΕΕ (Αλεξάνδρας & Πατησίων) με καταγγελία της ενδοτικής στάσης της και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και την 3η αξιολόγηση
  2. Παρασκευή, 12/1, συγκεντρώσεις σε Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Ομόνοια από πολλά σωματεία και ομοσπονδίες εκείνη τη μέρα ενάντια στη ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση. Θα υπάρξει 3ωρη στάση εργασίας, 11 – 2, ή από την ΕΛΜΕ ή την ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα των συναδέλφων να μπορούν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, που οργανώνονται στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε στις 12 στα Προπύλαια στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων.
  3. Κυριακή, 14/1, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ! Είμαστε ενάντια στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όμως, στις 14/1 δεν ψωνίζει κανείς συμμετέχοντας έτσι και στον αγώνα κατά των μνημονίων και της 3ης αξιολόγησης.
  4. 24ωρη απεργία (3ωρη ΟΛΜΕ & 3ΩΡΗ ΑΔΕΔΥ) την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή (πιθανόν την Δευτέρα, 15 Γενάρη). Η 3ωρη στάση εργασίας (από 8 ως 11) της ΟΛΜΕ συμπληρώνει την 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα και με αυτόν τον τρόπο ο κλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση.

Ήδη χτες, Τετάρτη, 10/1, έγιναν οι πρώτες κινητοποιήσεις:

  1. Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στη Τσόχα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και στην υπόλοιπη χώρα.
  2. Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης λαϊκής κατοικίας κι ενάντια στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται γι΄ αυτό. Η κινητοποίηση στην Αθήνα έγινε στα δικαστήρια, Λουκάρεως & Αλεξάνδρας. Στηρίξαν κυρίως συντονισμοί πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων και συνελεύσεων και ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στα χαρτιά μόνο ως συνήθως στήριξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

 

Απεργία στο Μετρό την Παρασκευή 12 Γενάρη ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο

Την απόφασή του για 24ωρη απεργία στο Μετρό για την Παρασκευή 12 Γενάρη ανακοίνωσε το Σωματείο των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) με αφορμή το νόμο για τις απεργίες προκήρυξε 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ αναφέρει:

«Εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.

Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων.

Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Κάθε επίφαση δημοκρατίας στο συγκεκριμένο μέτρο καταρρέει από την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την συνολική λειτουργία των συνδικάτων, για καμία άλλη διαδικασία απόφασης αλλά εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο απόφασης για απεργία.

Βέβαια πριν από αυτού φρόντισε και φροντίζει ο συνδικαλιστικός τους βραχίονας να σαμποτάρει αποφάσεις της πλειοψηφίας και να υποδαυλίζει την διάσπαση σε κάθε διεκδικητική δράση.

Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους. Continue reading

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: στάση εργασίας στις 12/1 | Μάχη ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου της 3ης αξολόγησης!

 Γ΄ ΕΛΜΕ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              Θεσσαλονίκη 9/1/2017

Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  

 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143

http://3elmethess.blogspot.gr/  

ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ 3ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πιστή στην τήρηση των μνημονίων, του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ, κατέθεσε στην βουλή το πολυνομοσχέδιο  υλοποίησης των σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης και του αντισυνδικαλιστικού –αντιαπεργιακού νόμου.

Το μεγαλύτερο μέρος του “πακέτου” των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών».

Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!

 Για την επιβολή αυτής της πολιτικής  η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή με νέου τύπου ιδιώνυμα (σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας), περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων (αντιαπεργιακός νόμος), επιστράτευση μπράβων και ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς κλπ.

Υπόσχεται για μια ακόμη φορά της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» όταν έχει υπογράψει καθεστώς επιτροπείας και ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060! Continue reading

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης: Κάλεσμα στην απεργία στις 12/1, 12 μ, ΚΑΜΑΡΑ

Πότε, αν όχι τώρα; Ποιος, αν όχι εμείς; ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Παρασκευή 12 Γενάρη, 12 μεσημέρι, στην ΚΑΜΑΡΑ

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση μέτρα κατατέθηκε στη βουλή και φαίνεται πολύ χειρότερο από κάθε πρόβλεψη για το περιεχόμενό του, είναι ένα πραγματικό σφαγείο για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού.

Πιστή εντολοδόχος των εντολών της Ε.Ε. και των «Θεσμών» η κυβέρνηση (και όλο το μνημονιακό μπλοκ), θέτει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, μπαίνουν πάνω από το δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας στη στέγη, την ενέργεια, το νερό, τη μόρφωση, την περίθαλψη, τη ζωή.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την κοινωνική πλειοψηφία αυτού του τόπου που 9 χρόνια τώρα βλέπει να της κλέβουν κομμάτι κομματάκι τη ζωή, άλλος δρόμος δεν υπάρχει από το μαζικό, δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, κόντρα σε λογικές μοιράσματος της φτώχειας μας, ανάθεσης και αναζήτησης επίδοξων σωτήρων, κόντρα σε κομματικούς εναγκαλισμούς και τη “σιγή νεκροταφείου” της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σήμερα παρά ποτέ αποτελεί άμεση ανάγκη η κινητοποίηση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος με τη συστράτευση όλων των αγωνιστικών εργατικών σωματείων, τοπικών και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων και γενικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι τράπεζες και κράτος στα σπίτια μας και να μην περάσουν τα νέα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο-ταφόπλακα στα δικαιώματα και τους αγώνες μας!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες της πόλης καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους σε συγκέντρωση και πορεία

την Παρασκευή 12 του Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην ΚΑΜΑΡΑ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

  • Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος
  • Για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας με τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών και επαναθεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας
  • Ενάντια στις διώξεις του κινήματος και των αγωνιστών του και την καταστολή, το ΙΔΙΩΝΥΜΟ του Κοντονή
  • Ενάντια στην κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών – Κάτω τα χέρια από την απεργία
  • Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης – Αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την απαλλαγή από τη θηλειά της Ε.Ε. και του ευρώ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ! Continue reading

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό: Να περάσουν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης! Απεργία 12/1, Προπύλαια, 12μ

 

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απόσυρση της πρότασης του υπουργείου για την Αναμοριοδότηση των σχολείων

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                               Θεσσαλονίκη  9 / 1/2018

Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail:  gelmeth3@gmail.com                     

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

Απόσυρση της πρότασης του υπουργείου για την Αναμοριοδότηση των σχολείων

Παρ ότι οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία είναι πολύ σοβαρές και μετά την συμφωνία υπουργείου  – θεσμών ψηφίζονται άμεσα σημαντικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και της εργασίας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε και με τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων καθώς τώρα – εν μέσω όλων των άλλων – επέλεξε το υπουργείο να δώσει την  πρόταση στη δημοσιότητα προαναγγέλλοντας τόσο την άμεση οριστικοποίηση της όσο και την άμεση εφαρμογή της από τη νέα χρονιά.

To   Δ.Σ. της   Γ΄ΕΛΜΕ – Θ   απορρίπτει την πρόταση του ΥΠΕΠΘ για την αναμοριοδότηση  των σχολείων συμφωνώντας με τις παρατηρήσεις της ΟΛΜΕ.

 Πολλοί συνάδελφοι που επέλεξαν να υπηρετούν σε απομακρυσμένα σχολεία με στόχο τη συγκέντρωση μορίων για μετάθεση σε τόπο επιλογής τους.
βλέπουν τώρα να ακυρώνεται πλήρως αυτή τους η επιλογή.

Η ήδη δύσκολη στελέχωσή των απομακρυσμένων σχολείων γίνεται πλέον ακόμα δυσκολότερη ελλείψει κινήτρων.

Η νέα μοριοδότηση συνδέεται και θέλει να διευκολύνει τη μεγαλύτερη και ευκολότερη υποχρεωτική κινητικότητα των εκπαιδευτικών εκεί που θα υπάρχει η ίδια πλέον μοριοδότηση ως ίδιες περιοχές και όμορα σχολεία.

Η υποβάθμιση των 430 σχολείων πανελλαδικά θα απαιτεί πλέον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών για συγκρότηση τμημάτων γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες συγχωνεύσεις.

Θεωρούμε απαράδεκτο  και καταγγέλλουμε τον υποβιβασμό πολλών σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης(25 στη δυτική Θεσσαλονίκη)  και παρά τις αντίθετες προτάσεις των ΠΥΣΔΕ, με δύσκολες συγκοινωνιακές συνθήκες μεταξύ των οποίων και σχολείων της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ  : Γέφυρα, Βαθύλακος, Πρόχωμα.

Απαιτούμε

  1. Την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου.
  2. Την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων των τελευταίων ετών (αύξηση ωραρίου, ωράριο υπευθύνων εργαστηρίων, περικοπές ωρών, μαθημάτων, ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, προγραμμάτων , προϋποθέσεις για την διδασκαλία ξένων γλωσσών, αριθμός παιδιών στο τμήμα κοκ. ) και την μη εφαρμογή αυτών που ετοιμάζονται (π.χ. «Νέο λύκειο») που οδηγούν σε μείωση της οργανικότητας των σχολείων και ως εκ τούτου στον μηδενισμό των διορισμών, μεταθέσεων και των αποσπάσεων.

Για το ΔΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                                                  Νίκος Παλάντζας

                                                                                                                   

 

Η εισήγηση της Αγωνιστικής Παρέμβασης στη ΓΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, την Πέμπτη 11/1, 7.00 μμ, 1ο Γυμν. Σταυρούπολης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εισήγηση στη Γ. Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 11/1, 7.00 μμ, 1ο Γυμν. Σταυρούπολης  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια των μνημονικών δεσμεύσεων κλείνει την 3η αξιολόγηση με αντιλαϊκά και αντικπαιδευτικά μέτρα, που περιλαμβάνουν τον περιορισμό συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών κ.ά. Για να εμποδίσει την ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων απέναντι σ’ όλα αυτά που εφαρμόζουν χρόνια τώρα Κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ, αλλά και σ’ αυτά έρχονται, βάζει στο στόχαστρο την ίδια την απεργία. Στη διάρκεια των περίφημων διαπραγματεύσεων έκλεισε η συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με τρόικα-ΟΟΣΑ για τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Συμφωνήθηκαν: α) Νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, β) Αξιολόγηση για όλους μέσα στο 2018, γ) Υποχρεωτικό εργασιακό 30ωρο για όλους δ) Συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή στελεχών.

%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-2016Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει όσα δεν προλάβαν να υλοποιήσουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και συμπληρώνουν το υπερμνημόνιο–οδοστρωτήρα, αόριστης διαρκείας που ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση στα πλαίσια του καθεστώτος διαρκούς επιτροπείας και του Δημοσιονομικού Συμφώνου Σταθερότητας των δανειστών. Η ανάπτυξη που υπόσχονται αφορά κέρδη επιχειρηματικών συμφερόντων επιβάλλοντας την εξαθλίωση.

Δημόσιο σχολείο και εκπαιδευτικοί στο επίκεντρο των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπουργείο Παιδείας, δίνουν τα χέρια με τα επιτελεία ΟΟΣΑ, ΕΕ και ΣΕΒ και επελαύνουν ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση και στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

  • Προωθούν για ψήφιση το «Νέο Λύκειο» που στοχεύει σε λιγότερη γνώση, λιγότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία, περισσότερες εξετάσεις και μεγαλύτερη πρόσδεση με το σύστημα πρόσβασης.
  • Με μέτρα όπως «αυτονομία» σχολ. μονάδας, αξιολόγηση–αυτοαξιολόγηση, υποβάθμιση πτυχίων (πρόταση ΙΕΠ για νέες πιστοποιήσεις πτυχίων), συγχωνεύσεις, κατάργηση οργανικότητας (ηλεκτρονικές εγγραφές, ομάδες σχολείων) υποτάσσουν την εκπαίδευση σε επιχειρηματικότητα, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεξιότητες αντί γνωστικών αντικειμένων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων.
  • Οδηγούν τα ΕΠΑΛ σε συρρίκνωση με κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων σε τομείς-ειδικότητες, υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλο σχολείο ή άλλη ειδικότητα, ηλεκτρονικές εγγραφές, σε συνέχεια της εγκυκλίου «μη παρακολουθούντων», προωθούν μετάλλαξη της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε μαζική, φτηνή κατάρτιση, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα για των μαθητών, σε συνεργασία με επιχειρήσεις «μαθητείας», που αναγορεύτηκαν «εκπαιδευτικές δομές».
  • Οι εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους στα 8 μνημονιακά χρόνια μέχρι και 40%. Η κυβέρνηση με το «μισθολόγιο» του 2015 διατηρεί το καθεστώς καθήλωσης και παγώματος μισθών, ενώ η εφαρμογή νέων ασφαλιστικών κρατήσεων από το 2017 έφερε νέες περικοπές.
  • Οι εξαγγελίες για «000 μονίμων διορισμών» αποτελούν απατηλή και δημαγωγική προπαγάνδα. Οι στρατιές αναπληρωτών που κάθε χρόνο βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, αναπληρώνοντας «τους εαυτούς τους», αποτελούν μόνιμο φαινόμενο, μαζί και οι άθλιες συνθήκες στέγασης και διαβίωσης τους.
  • Ο αντισυνταξιοδοτικός-αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στην εξαθλίωση και τους συναδέλφους σε ομηρία καταδικάζοντάς τους στη δουλειά μέχρι τα 67.
  • Για τους καθηγητές διαμορφώνεται περιβάλλον απομείωσης του παιδαγωγικού ρόλου και κατάργησης εργασιακών δικαιώματων, ευελιξία και κινητικότητα. Προεξοφλούν μετακινήσεις προσωπικού, απώλεια γνωστικού αντικειμένου και «ανάγκη» κατάρτισης και επιμόρφωσης για διδασκαλία νέων αντικειμένων.
  • Η αξιολόγηση προσωπικού και σχολείου ακολουθεί, σε σύνδεση με τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών. Με κυνικό τρόπο (όπως το πόρισμα Λιάκου που αντιγράφουν) έχουν καταλήξει πως για «όσους είτε δεν μπορούν είτε δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο, τότε να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες εκτός σχολικής τάξης». Ξανά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει «καλή αξιολόγηση»…

Continue reading

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στο συνάδελφο Κ. Κουτρουμπάκη

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στο συνάδελφο Κ. Κουτρουμπάκη

Στις 23-12-2017 ενήλικος μαθητής του 1ου Εσπερινού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ανάρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο στο Facebook καταγγελία, με τίτλο «Η επέλαση της Αριστεράς στα ελληνικά σχολεία». Το κείμενο αυτό περιέχει πλήθος συκοφαντιών και δυσφημιστικών σχολίων που στοχοποιούν τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Κουτρουμπάκη, φιλόλογο του ανωτέρω σχολείου, και θίγουν την τιμή και την υπόληψή του. Αφορμή του κειμένου αυτού σύμφωνα με την καταγγελία του μαθητή υπήρξε η «τιμωρητική» βαθμολόγηση του διαγωνίσματος του στα Αρχαία Ελληνικά. 
Την ίδια ημέρα, μετά από πολλαπλή κοινοποίηση της ανάρτησης από τρίτους, ο συνάδελφος Κ. Κουτρουμπάκης δέχτηκε στο προσωπικό του χρονολόγιο στο Facebook υβριστικά σχόλια και ευθείες απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, από άτομα άγνωστα προς αυτόν.

Στις 24-12-2017 ο καταγγέλλων ανάρτησε στο youtube βίντεο, με δυσφημιστικό περιεχόμενο εναντίον του συναδέλφου Κ. Κουτρουμπάκη. Στο βίντεο αυτό επιτίθεται και σε άλλους εκπαιδευτικούς του 1ου Εσπερινού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Εναντιώνεται επίσης στη διδακτέα ύλη, αλλά και σε σχολικές εκδηλώσεις, όπως η επέτειος της 17ης Νοέμβρη (!), η επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (!), κ.ά. Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι ο συνάδελφος Κ. Κουτρουμπάκης μεταφέρει τις πολιτικές του απόψεις εντός αιθούσης κάνοντας «αριστερή προπαγάνδα». Για την εκπαιδευτική δράση του συναδέλφου βέβαια, αναγνωρίζει ότι ο καθηγητής τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες του υπουργείου (!), ότι εκφράζεται θετικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα (!) κ.ά. Continue reading

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για το Νίκο Τεμπονέρα

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Για το Νίκο Τεμπονέρα

Νίκος_ΤεμπονέραςΣυμπληρώνονται φέτος 27 χρόνια από την δολοφονία, στην Πάτρα, του  αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στις 9/1/1991 από τον  Καλαμπόκα, πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, επειδή υπερασπίστηκε τους δίκαιους αγώνες του μαθητικού κινήματος ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της τότε κυβέρνησης της ΝΔ. Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα συνέβη στην «αυγή» της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα, που δρομολογήθηκε το 1990 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια πολιτική δολοφονία τότε που όλες οι εργατικές, κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις παραδόθηκαν, για να συνθλιβούν, από το βαρύ χέρι της αγοράς. Τότε που στην Παιδεία άρχισε ο χορός των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που κατά κύματα συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας, Μια πολιτική δολοφονία μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, με τις μαζικές καταλήψεις και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια, ένα ακόμα μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην συντηρητική αντεργατική, αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ένα κίνημα που κατάφερε να νικήσει! Τότε που οι εκπαιδευτικοί διάλεξαν όχθη και βρέθηκαν στο ίδιο ρεύμα με τα παιδιά που βγήκαν στο δρόμο. Continue reading

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: στάσης εργασίας στις 12/1 | Τώρα κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξολόγησης

Τώρα κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης!

Μαγικός, μαχητικός αγώνας διαρκείας!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία!

Όλοι στη τρίωρη στάση εργασίας Παρασκευή 12 Γενάρη 11πμ-2μμ

και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων!

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων’ και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά). Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς», Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα έρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις κάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία που υπόγραψε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και περιλαμβάνει: αύξηση ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέο τρόπο πρόσληψης (δηλ. κριτήρια απολύσεων).

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να καταθέσει μέσα στο Γενάρη το σχέδιο της για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης, ετοιμάζοντας ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο.

Προσαρμόζουν το σχολείο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, όπως ακριβώς έκαναν και με τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ. που υπηρετούν τις εργασιακές σχέσεις του υποκατώτατου μισθού και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Ταυτόχρονα προωθούνται σοβαρές περικοπές σε εκπαιδευτικούς, μέσω της μείωσης των γνωστικών αντικειμένων, ανοίγοντας έτσι ένα πελώριο κύκλο μετακινήσεων και κινητικότητας.

Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!

Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13°° – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
  • Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
  • Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο»
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών’ για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς

Κλιμακώνουμε την πάλη και αποφασίζουμε:

  • Την Τετάρτη 10/1 στις 2μμ προχωράμε σε δυναμική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση (κτίριο zeda) και στις 3:30 μμ στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Την κινητοποίηση αποφάσισαν και οι 5 E.VME της Θεσσαλονίκης
  • Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11-2μμ την Παρασκευή 12/1 και καλούμε σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις
  • Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των σωματείων τη Δευτέρα 15 Γενάρη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
  • Όλη την εβδομάδα προχωράμε σε ενημερώσεις και περιοδείες στα σχολεία και σε πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 16-1, 6μισή στον 4° όρ, της ΕΛΟΘ.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Τετάρτη 10/1 στις 3:30 μ.μ. στη συγκέντρωση που καλούν οι ΕΛΜΕ-Θ στα δικαστήρια

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Όλοι την Τετάρτη 10/1 στις 3.30 μ.μ. στη συγκέντρωση που καλούν οι ΕΛΜΕ  στα δικαστήρια, ενάντια:

  • στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, και
  • το πολυνομοσχέδιο-σφαγείο για τα εργατικά δικαιώματα

Η Τετάρτη 10/1 είναι η πρώτη του νέου χρόνου που θα γίνουν πλειστηριασμοί από τράπεζες και στα ειρηνοδικεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική στήριξη και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων και εφαρμόζοντας “κατά γράμμα” τις εντολές της Ε.Ε. και των «Θεσμών», ετοιμάζεται μέσα στη νέα χρονιά για καταιγισμό πλειστηριασμών (1.800 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2018!), με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Για τον σκοπό αυτόν, όχι μόνο ψήφισε την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών με ταχύτατες διαδικασίες, έτσι ώστε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους κάθε βδομάδα, αλλά  ψήφισε επίσης το ιδιώνυμο για την καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την αυτεπάγγελτη δίωξη των αγωνιστών/-τριών. Οι απειλές τους δε μας τρομάζουν. Αντίθετα, καταμαρτυρούν την αδυναμία της κυβέρνησης να αποδυναμώσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Continue reading