Όλοι στη συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς

Αθήνα, 30-4-2011

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι η πρώτη της εποχής του Μνημονίου και της τρόικας. Με αφορμή την κρίση κρατικού δανεισμού, το κεφάλαιο κατάφερε στους εργαζόμενους ταχύτατα αλλεπάλληλα πλήγματα, δια χειρός Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ. Πλήγματα που γυρίζουν τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω, επιβάλλουν εργασιακό χάος, σπρώχνουν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και ακυρώνουν δικαιώματα κατακτημένα με πολύχρονους σκληρούς αγώνες.

Η συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ταξική πάλη. Είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για το ταξικό τους συμφέρον, πέρα από οποιαδήποτε συγκυρία, πέρα από οποιοδήποτε κλαδικό ή ατομικό συμφέρον. Η συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς μετράει πολύ. Μετράει στα μάτια των εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετράει και στη συνείδηση των εργαζόμενων.

Κόντρα στον ασφυκτικό εναγκαλισμό των συνδικάτων από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, κόντρα στις λογικές της ενσωμάτωσης στο σύστημα, της συνδιαχείρισης, αλλά και του σεχταρισμού, οι εργαζόμενοι έχουν τη δική τους ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση – διαδήλωση στο Μουσείο, την Κυριακή στις 10:30. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι κι αυτοί εκεί.

Κάτω το Μνημόνιο, το σύμφωνο για το Ευρώ, η πολιτική Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ

Το χρέος δεν είναι του λαού, δεν το πληρώνουμε

Οργάνωση – Αντίσταση – Αγώνας

Να κάνουμε την οργή μας οργανωμένη δράση

Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση του Μουσείου, Κυριακή 10:30

 

Καταγγελία της στοχοποίησης συναδέλφου από ακροδεξιά

Αθήνα, 28-4-2011

Οι παρεμβάσεις –συσπειρώσεις – κινήσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν την προσπάθεια στοχοποίησης, συκοφάντησης και απαξίωσης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου συναγωνιστή Αντωνόπουλου Παύλου μέλους των παρεμβάσεων για πάνω από 20 χρόνια από τον ακροδεξιό χώρο, ζητώντας την αρωγή της Κυβέρνησης σε αυτή την κίνηση. Άμεσος στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που ανυποχώρητα και με απόλυτη συνέπεια έχουν μπει μπροστά στο συνεχώς ογκούμενο κίνημα των εργαζομένων για την ανατροπή της αντεργατικής και αντιλαϊκής ολομέτωπης επίθεσης που αναπτύσσουν Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Η καθολική απόρριψη της πολιτικής του μνημόνιου και της κυβερνητικής πολιτικής από το σύνολο των εργαζομένων καθώς και η ραγδαία αποστοίχιση τους από τον κρατικό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οδηγεί τις δυνάμεις εξουσίας σε σύγκρουση με κάθε συλλογικότητα πολιτική ή συνδικαλιστική, που γίνεται εν δυνάμει εκφραστής της λαϊκής οργής και αγανάκτησης και βάζει στόχο την ανατροπή τους.

Κλιμακώνοντας την επίθεση που ξεκίνησαν, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας κατά του συναγωνιστή συναδέλφου Αντωνόπουλου, κατηγορώντας τον για τη μέχρι τώρα συνδικαλιστική και πολιτική του δράση. Αξιοποιώντας «στοιχεία» που μόνος του χάλκεψε και δίνοντας αυθαίρετα συκοφαντικές ερμηνείες σε ανύπαρκτα στοιχεία ζητάει από την Υπουργό να πάρει συγκεκριμένα μέτρα κατά του συναγωνιστή, μέχρι και την απόλυση του.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου να καλέσει το συνάδελφο να δώσει εξηγήσεις αντί να τον προστατεύσει από την επικίνδυνη στοχοποίηση που του έγινε από τους ακροδεξιούς κύκλους. Αντί να επιστρέψει σαν απαράδεκτη την ερώτηση που στρέφεται κατά των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, καλεί σε εξηγήσεις τον σύντροφό μας. Παραβλέποντας τη μέχρι τώρα δράση του που τον έφερε να γίνει μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπο μας σε επιτροπές Παιδείας δήμων, στη Νομαρχιακή επιτροπή Παιδείας Αττικής, υποψήφιο σε βουλευτικές και δημοτικές εκλογές κατ’ επανάληψη κλπ τον αντιμετωπίζει σαν υπόλογο παραβατικών πράξεων, που και κατά τον συντάκτη της ερώτησης «φέρεται» (από τον ίδιο φυσικά που δημιούργησε αποδεδειγμένα αυτή την εικόνα) να έχει κάνει!

Το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση αλλά και οι όψιμοι συνεργάτες τους του ΛΑΟΣ θα μας βρουν απέναντι τους σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης και συκοφάντισης του συναγωνιστή μας Αντωνόπουλου Παύλου και οποιουδήποτε άλλου συντρόφου μας. Ο αντιδημοκρατικός τους κατήφορος θα ανακοπεί. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ανακόπτονται. Η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής τους είναι αναπόφευκτη και θα γίνει πολύ σύντομα.