ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Απειλούμενες πειθαρχικές διώξεις σε όσους διαμαρτύρονται

Ανήκουστο! Καινοφανές! Μία μόλις ημέρα πριν τον εθνικό εορτασμό της επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού στο φασισμό και την καταπίεση, και την ίδια ώρα που στις σχολικές γιορτές προτρέπαμε τα παιδιά μας να πράξουν το ίδιο όποτε παραστεί ανάγκη χωρίς να υπολογίσουν κόστος, η Υπουργός μας ξαναχτύπησε!

Με προφορική εντολή που προώθησε στα σχολεία μέσω Περιφερειαρχών και Προϊσταμένων ΔΙΔΕ απειλεί με πειθαρχικές διώξεις όσους συναδέλφους – συνοδούς στις παρελάσεις φορέσουν μαύρο περιβραχιόνιο (σύμφωνα με την πρόταση της Ο.Λ.Μ.Ε.) κατά τη διάρκεια της παρέλασης! Για να εξασφαλίσει μάλιστα την επιβολή της εντολής καθιστά τους διευθυντές συνυπεύθυνους!
Πρόκειται για ωμή πρόκληση! Αυτοί που υποθήκευσαν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, που εκχωρούν αβασάνιστα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους δανειστές μας,  που παρουσιάζουν την -επίσημη πλέον- υποδούλωση μας σε επιτρόπους μέσα στα υπουργεία και διεθνή οικονομικό έλεγχο ως εθνική επιτυχία, και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού ως απαραίτητη προϋπόθεση για την «ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας», του απαγορεύουν να διαμαρτύρεται και  απειλούν να τον βάλουν τιμωρία στο  πειθαρχείο!
Με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο περιέργως μας αποδεικνύουν πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα  της εθνικής αντίστασης σήμερα και πόσο αναγκαία η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση απέναντι στους νέους τρόπους υποδούλωσης μας και στα ανδρείκελα που τους προωθούν.
Καταγγέλλουμε με τον εντονότερο τρόπο την απαράδεκτη απόφαση- διαταγή  της  Υπουργού που διαπνέεται από βαθειά αντιδημοκρατικό πνεύμα.  Καλούμε όσες ΕΛΜΕ, συλλόγους διδασκόντων, όσους συνάδελφους είχαν προγραμματίσει παρόμοιες δράσεις να τις πραγματοποιήσουν. Οι απειλές και οι εκβιασμοί θα γίνονται ολοένα  και σκληρότεροι. Αν υποκύψουμε δε θα έχουμε δικαίωμα μα και κουράγιο να κοιτάμε τους μαθητές μας στα μάτια.

Εύδηλος  27/10/2011

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος       Ο Γ. Γραμματέας

    Δάμαλος Χρήστος               Λουκάς Βασίλης

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, Τηλ: 22750  61329, Φαξ: 22750 61329

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*