Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ Λασιθίου για κινηματικές δράσεις ανήμερα της 28ης Οκτώβριου

1.  ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ “ΥΠΟΔΟΧΗΣ” ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με την επέτειο του Όχι, -όπως καθιερώθηκε να λέγεται-  ο λαός μας φέτος έχει τη δυνατότητα να πει ξανά ΟΧΙ αλλά και ΝΑΙ.

ΟΧΙ στα χρέη που έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του και το αίμα του κάμποσες φορές.

ΟΧΙ στα δάνεια που πηγαίνουν πάντα στις ίδιες τσέπες αντί για τη ανάπτυξη του τόπου και την προκοπή του λαού, αντί για Σχολεία, Νοσοκομεία και Υποδομές.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα, και μάλιστα αντί πινακίου φακής του τόπου και των υποδομών του.

ΟΧΙ στους πολιτικούς «υπαλληλίσκους» ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

ΝΑΙ στην λαϊκή αλληλεγγύη. Καιρός να γνωρίσουμε το διπλανό μας στη δουλειά, στη γειτονιά, στο δρόμο και την πλατεία. Θα διαπιστώσουμε με έκπληξη πως ο επόμενος που ίσως μείνει άνεργος μπορεί να είμαστε εμείς, πως και σε μας κινδυνεύει να μας κόψουνε το ρεύμα, ότι και τα παιδία μας μπορεί να φύγουν για την Αυστραλία.

ΝΑΙ στην αυτοοργάνωση στους  χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία -Συνδικάτα του Νομού μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το κύτταρο για την κοινωνική οργάνωση σε υγιείς βάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς, χωριού και γενικά μικρής κοινωνίας.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ο λαός θα μπορέσει να στηθεί όρθιος και να οργανώσει την κοινωνική του σχέση σε άλλη βάση, απορρίπτοντας τις ατομικές λύσεις που οδηγούν στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Σήμερα ο καθένας από μας και σαν σύνολο βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ιστορίας και πρέπει να επιλέξουμε το δρόμο που θα πάρουμε. Η στασιμότητα και η παραίτηση σημαίνει κοινωνικό θάνατο.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συναδέλφους και συμπολίτες μας την Παρασκευή 28/10/11  το απόγευμα στις 4,30 μμ  σε συγκέντρωση “υποδοχής” του Πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Gran Melia στο Βαθύ του Καλού Χωριού, όπου μετά το “σώσιμοτης Ελλάδας θα συζητήσουν για το “σώσιμο” του Αραβικού κόσμου με τη σοσιαλιστική διεθνή, τους πρώην συντρόφους του Μπεν Αλή και του Μουμπάρακ.

To κάλεσμα είναι ανοιχτό και προς άλλα σωματεία και φορείς της Κρήτης.

Προσυγκέντρωση θα γίνει στη διασταύρωση (Κριτσάς) της Εθνικής Οδού προς Βαθύ.

  • Εργατικό Κέντρο Λασιθίου
  • ΕΛΜΕ Λασιθίου
  • Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
  • Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Μεραμβέλλου και Οροπ. Λασιθίου 

2. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΟΛΗ:

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΣΤΙΣ 10:30, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΑΣΤΕΡΙΑ) ΤΗΣ ΡΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ, ΜΕ ΠΑΝΩ:

«70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΟΧΙ»,

«ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ»,

«1941-2011 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,

«1941-2011 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΞΑΝΑ»

 

 

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΣΤΙΣ 10:30, ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ, ΜΕ ΠΑΝΩ:

«ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ»

 

 

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

(ΟΜΟΦΩΝΑ)

 

Σητεία, 26/10/2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*