ΕΔΟΘ: Kλείνει ο Αγγελιοφόρος, «στον αέρα» 108 εργαζόμενοι. Ψήφισμα συμπαράστασης

Άλλη μία εφημερίδα της Θεσσαλονίκης κλείνει, άλλη μία εταιρεία της βορείου Ελλάδας που έφτασε να απασχολεί στο παρελθόν πάνω από 280 και σήμερα 108 εργαζόμενους κλείνει.
Το μάρμαρο καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι άνθρωποι που απλήρωτοι για 8 μήνες εργάζονται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», χωρίς διασφάλιση, αφού ο Νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίσθηκε ως μνημονιακό προαπαιτούμενο με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή ακολουθεί πιστά το δόγμα «Όλα για τις Τράπεζες».

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η διοίκηση της εφημερίδας, (όπου συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες των ΜΜΕ: ο Πήγασος  ο ΔΟΛ  και το Δελφίνι  ανακοίνωσε στους 108 εναπομείναντες εργαζόμενους ότι η εταιρεία κατέθεσε αίτηση παύσης πληρωμών που θα ακολουθηθεί από αίτηση πτώχευσης, βάζοντας τέλος σε μία μακρά περίοδο κακοδιαχείρισης της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας (ΕΒΕ ΑΕ). Οι 108 εργαζόμενοι είναι σήμερα απλήρωτοι για 8 μήνες, ενώ στις ανακοινώσεις της εταιρείας δεν υπάρχει καμία διασφάλιση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων, πράγμα που ενισχύεται από το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο από τη στιγμή που η εταιρεία είναι εκτεθειμένη σε τράπεζες.

Ευτυχώς τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, όπως ο τίτλος και τα μηχανήματα είναι ήδη δεσμευμένα με δικαστικές αποφάσεις μετά από προσφυγές των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους.

Οφείλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» και να δηλώσουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε διεκδίκηση έναντι της εργοδοσίας ή των τραπεζών. Θεωρούμε απαράδεκτο το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που βλάπτει τα εργασιακά δικαιώματα όπως άλλωστε και το σύνολο του μνημονιακού προγράμματος βλάπτει σοβαρά τη χώρα και τους πολίτες και καλούμε για την ανατροπή τους από το σύνολο των εργαζομένων.  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*