Α’, Γ’, Δ’, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 30/5

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/5. ΣΤΙΣ 2.00 μμ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το σοβαρότατο ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας επανέρχεται. Συγκεκριμένα σε όλη τη χώρα πρόκειται να συγχωνευτούν 74 Νηπιαγωγεία. 128 Δημοτικά και 28 Γυμνάσια. Λύκεια και ΕΠΑΛ και να καταργηθούν 30 Νηπιαγωγεία, 15Δημοτικά, 3 ΕΠΑΛ και ένα Γυμνάσιο. Στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκη;, προβλέπεται συγχώνευση των 1ου και 2ου Εσπερινών ΓΕΛ, των 1ου και 9ου ΕΠΑΛ. των 8ου και 10ου ΕΠΑΛ και 13ου και 17ου Γυμνασίων. Ακόμη επισημαίνουμε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται 1676 συγχωνεύσεις — καταργήσεις σχολείων.

Τα Δ.Σ. των Α’, Γ’, Δ’ και Ε Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη τακτική του Υπουργείου Παιδείας, που προχωράει σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, μεταξύ των οποίων και σχολείων των ΕΛΜΕ μας και παρά τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν και για το θέμα αυτό.

Παρά τις αντίθετες αποφάσεις και αιτιολογημένες αντιδράσεις του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Συλλόγων Διδασκόντων, Συλλόγων Γονέων. Μαθητικών Κοινοτήτων, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ. παραβλέποντας και αποφάσεις Δημοτικών Επιτροπών και Συμβουλίων, η Κυβέρνηση προχωράει σης συγχωνεύσεις – καταργήσεις, εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις επιταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης και ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων και με αυτόν τον τρόπο.

Πρόκειται για νέα συμβολή στην υλοποίηση του «σχολείου της αγοράς», που θα εκπαιδεύει ένα υποταγμένο, ημικαταρτισμένο, φθηνό εργατικό δυναμικό για να υπηρετήσει το βασικό στόχο ΕΕ και μεγάλων επιχειρήσεων για ακόμα περισσότερα κέρδη εις βάρος των εργαζόμενων. Μιλάμε για 35αρια τμήματα. αντιπαιδαγωγικό περιβάλλον, έξωση των μαθητών από το σχολείο και παράδοση των κτιρίων στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εντάσσεται στα σχέδια προώθησης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, όπως τις διαρκείς περικοπές δαπανών, το νέο εξεταστικό σύστημα, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητα, τις απολύσεις, κ.α. θα οδηγήσει και σε νέες υπεραριθμίες που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε νέες απολύσεις. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του νέου εξεταστικού που θα εκτινάξει σε υψηλά ποσοστά τη σχολική αποτυχία και τη μαθητική διαρροή στα Λύκεια.

Όλο και πιο επιτακτική προβάλλει η ανάγκη εναντίωσης σε αυτές ης στρατηγικές επιλογές και η αγωνισηκή απάντηση στο σύνολο της αντεργαηκής. αντικεπαιδευτικής πολιηκής ΕΕ, ΔΝΤ. Κυβέρνησης.

Προχωράμε αε άμεσες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινώντας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30 Μάη, στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Καμία συγχώνευση-κατάργηση Σχολείου

Κανείς μαθητής και κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει

Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας

Όχι στις διαθεσιμότητες – απολύσεις

Να μην εφαρμοστεί στην Α’ Λυκείου η τράπεζα θεμάτων και το νέο εξεταστικό σύστημα

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

Τα ΔΣ των Α’, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*