Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Το τελικό χρονοδιάγραμμα για την ΑΕΕ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας από τα μέσα Γενάρη προχώρησε σε ένα σχεδιασμό αντίστασης απέναντι στην ΑΕΕ με τριπλό στόχο: α) Να ανεβάσει το επίπεδο συνειδητοποίησης των μελών του σωματείου β) Να δημιουργήσει το πρώτο κύμα αντιδράσεων και γ) να καθυστερήσει τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων έως  ότου υπάρξει σφαιρική ενημέρωση και δημιουργηθεί καταλληλότερο κλίμα.

Επανασύστησε την επιτροπή αγώνα. Κάλεσε σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Δ.Σ τους διευθυντές σχολείων, όπου ανταποκρίθηκαν πάνω από τους μισούς. Περιόδευσε σε πολλά σχολεία για ενημέρωση εκπαιδευτικών αλλά και διευθυντών που δεν ήλθαν στις συλλογικές συναντήσεις. Ματαίωσε οκτώ συλλογικές ενημερώσεις σχολικών συμβούλων προς διευθυντές. Περιόρισε το κλίμα τρομοκρατίας προς διευθυντές και εκπαιδευτικούς από μικρή μερίδα σχολικών συμβούλων. Παρενέβη  στο ζήτημα  στον Περ/κό Δ/ντή εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας και κατόπιν στην Διευθύντρια εκπ/σης Αχαΐας κυρίως στο επίπεδο του δικαιώματος αντίστασης των μελών του σωματείου.

Παράλληλα η πρόταση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ για δημιουργία ψηφισμάτων σε όσους συλλόγους είναι εφικτό έφερε 15 ψηφίσματα που κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδες και όλα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Α΄ ΕΛΜΕ. Τα ψηφίσματα μπορούν να συνεχιστούν.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, μετά και απόφαση της ανοικτής επιτροπής αγώνα την Τετάρτη 3-2-14, έστειλε ήδη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσμα, ώστε να επικαιροποιήσει το χρονοδιάγραμμα αντίστασης στους συλλόγους διδασκόντων. Στην πρόταση αυτή δεν απάντησε επίσημα το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σε δυο Γενικές Συνελεύσεις-Συγκεντρώσεις άνοιξε το ζήτημα σε πολλές πλευρές του, ενώ η ΕΛΜΕ συνδιοργάνωσε με το ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ ανοικτή συζήτηση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Στην τελευταία Γεν. Συνέλευση-Συγκέντρωση έγινε αποδεκτή η παρακάτω ομόφωνη εισήγηση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ:

1) Η Καθαρά εβδομάδα να αποτελέσει χρόνο άτυπης τελικής προετοιμασίας στα σχολεία.

2) Την Πέμπτη 6/3/2014 και ώρα 7.00 μμ καλούμε διευθυντές, υποδιευθυντές ή αντιπρόσωπους των σχολείων για τελικές διευκρινήσεις.

3) Να συνεχιστούν οι περιοδείες στα σχολεία, με προτεραιότητα αυτά που το επιζητούν ή υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων.

4) Το επόμενο τριήμερο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (10, 11, και 12-3-2014) να ζητήσουμε να γίνουν οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων, όπου να εκφραστεί με δημοκρατικό φρόνημα, πνεύμα αντίστασης και χωρίς προτάσεις «κατάδοσης» των μειοψηφιών η πρακτική καταδίκη της ΑΕΕ και η μη συγκρότηση «ομάδων εργασίας».

5) Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ επαναφέρει, παρά τις επί μέρους διαφορές των μελών του στο ζήτημα της ΑΕΕ, την πρόταση που έχει αποστείλει από τις 12-2-2014 στα σχολεία την πρόταση : Όταν συνεδριάσουν οι Σύλλογοι διδασκόντων]: «Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ προτείνει κατά σειρά προτεραιότητας στο πρακτικό να ψηφιστούν εναλλακτικά: ι) Το σχέδιο πρακτικού που έχει προτείνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ii) Άλλο παρόμοιο σχέδιο,   iii) Με κάθε πρόσφορο τρόπο να μη γίνουν ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ».

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                 Μπούρδαλας Παναγιώτης

Πάτρα, 03/03/2014

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mailaelmeahaias@yahoo.grhttp://aelmeahaias.wordpress.com

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*