Αγώνας διαρκείας τώρα για να μην περάσει η αξιολόγηση! Κάτω τα χέρια από τη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Ενώ την Παρασκευή 13/01 η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή διαβεβαίωνε τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει έτοιμη κάποια νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου, μια εβδομάδα μετά η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανακοίνωνε πανηγυρικά ότι καταθέτει τροπολογία με την οποία σήμανε την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών! Η υπουργός Παιδείας νομίζει ότι θα δημιουργήσει τετελεσμένα λίγο πριν τις εκλογές και θα επιβάλλει μια διαδικασία στην οποία το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αντιδράσει σθεναρά τα τελευταία χρόνια. Να το ξεχάσει!

Continue reading

Πρόταση προγράμματος δράσης προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην συνεδρίαση της 10/1/23

Η ελληνική κοινωνία μπαίνει σταδιακά σε προεκλογική περίοδο, με τους εργαζόμενους να βλέπουν το εισόδημά τους να σαρώνεται από την πληθωρισμό και την ακρίβεια και την κυβέρνηση να έχει βγάλει από τη συζήτηση κάθε κουβέντα για αυξήσεις και να αντιδρά στην ακρίβεια με κουπόνια που αποτρέπουν την εξαθλίωση των φτωχότερων. Φυσικά καμιά κουβέντα για αυξήσεις δεν κάνει ούτε η αντιπολίτευση, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να καλλιεργηθούν στους εργαζόμενους προσδοκίες για μια πολιτική που θα παρεκκλίνει από το δόγμα των χαμηλών μισθών και των μηδενικών αυξήσεων που έχει επιβληθεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια από τα μνημόνια. Ταυτόχρονα η ΕΕ ζητάει από τις χώρες – μέλη της την επιστροφή σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς το 2023, που μεταφράζεται σε νέα μέτρα λιτότητας και νέα μνημόνια. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει όχι μόνο να μην τελειώνει, αλλά οδηγείται και σε νέα κλιμάκωση. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι προβλέψεις για έναν νέο κύκλο ύφεσης που θα  πλήξει την οικονομία προοιωνίζονται μια νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Continue reading

Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων! Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση Παρασκευή 13/1 ΥΠΑΙΘ

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 www.paremvasis.gr, paremvasisdoe@gmail.com, 2103242144

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

http://paremvaseisde.gr, paremvaseis.de@gmail.com, 2103318624

08-01-2023

Υπερασπίζουμε τις/ους νέες/ους συναδέλφισσες/ους στη μονιμοποίησή τους,  δεν επιτρέπουμε την ομηρία τους από το ΥΠΑΙΘ

Υπερασπίζουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η ατομική αξιολόγηση!

Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση Παρασκευή 13/1 ΥΠΑΙΘ – στάση εργασίας 11-2 από ΟΛΜΕ, να κηρύξει άμεσα και η ΔΟΕ όπως έχει ήδη αποφασίσει

Σε ομηρία κρατά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ τις/τους νεοδιόριστες/ους με την απειλή της αξιολόγησης. Ενώ έπρεπε τα ΠΥΣΠΕ και τα ΠΥΣΔΕ να τις/τους μονιμοποιήσουν από 18 Αυγούστου, το ΥΠΑΙΘ με προφορικές εντολές και δηλώσεις, χρησιμοποιώντας διατάξεις του ν.4589/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε οδηγία στις διευθύνσεις να παγώσουν τις αποφάσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020, θέτοντας ως προϋπόθεση την εφαρμογή της ατομικής τους αξιολόγησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάλεσε τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, που κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος προχώρησαν στη νόμιμη διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, να ακυρώσουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις και να πράξουν το αδιανόητο, να μετατρέψουν τις/ους μόνιμες/ους συναδέλφισσες/ους σε δόκιμες/ους.

Continue reading

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες και στις εξεγέρσεις για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Ειρήνη

Συγκέντρωση στα Ψηλά Αλώνια (Πάτρα), Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 18:30

Πριν 32 χρόνια, στις 9 Ιανουαρίου του 1991, πάγωνε όλη η Ελλάδα, διαβάζοντας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ότι ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας είχε πέσει νεκρός στην Πάτρα το προηγούμενο βράδυ. Οι Κένταυροι, που μαζί με τους “Rangers” συγκροτούσαν τα παρακρατικά τραμπούκικα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της ΝΔ, από το πρωί της 8ης Ιανουαρίου περιφέρονται στα σχολεία της Πάτρας και επιχειρούν ανακατάληψη των σχολείων. Τα καταφέρνουν το βράδυ στο 3ο-7οΓυμνασίο – Λύκειο της πόλης, στο σχολικό συγκρότημα «Βουδ». Καθηγητές και γονείς έτρεξαν να συμπαρασταθούν στους μαθητές. Οι τραμπούκοι επιτίθενται εκσφενδονίζοντας τσιμεντόλιθους και άλλα αντικείμενα. Από επίθεση με σιδερολοστό των ΟΝΝΕΔιτών Καλαμπόκα και Μαραγκού, χτυπιέται θανάσιμα στο κεφάλι ο μαθηματικός, μέλος της οργάνωσης Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων, Νίκος Τεμπονέρας.

Continue reading

Δευτέρα 12/12 2μμ πανελλαδική ημέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ και στις ΔΔΕ για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

  • Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι ως πολιορκητικός κριός της αξιολόγησης

 Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε σε αλλεπάλληλα επεισόδια την προσπάθεια της κυβέρνησης και τηςυπουργού Παιδείας να κάμψει τη θαρραλέα αντίσταση του κλάδου ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Αφού έσυρε σε δικαστήρια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, πλέον έχει μπει σε εφαρμογή ένα καινούριο σχέδιο: αυτό της τρομοκράτησης μεμονωμένων συναδέλφων/φισσών, αλλά και του πιο «ευάλωτου» κομματιού της εκπαιδευτικής κοινότητας, των νεοδιόριστων.

Ειδικά για τους νεοδιόριστους, στις 28/11 η υφυπουργός Παιδείας Μακρή ανακοίνωσε στη βουλή ότι θα ανακληθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης που εξέδωσαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, για τους δόκιμους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν διετία από την πρόσληψή τους. Και πρόσθεσε ότι απόφαση της υπουργού παιδείας είναι να εφαρμοστούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ – ΕΒΠ, αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους!

Continue reading

Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη απεργούμε και κατεβαίνουμε στους δρόμους!

Όταν ο πληθωρισμός ξεπερνάει το 10%, εξαφανίζοντας τους εδώ και μια δεκαετία παγωμένους μισθούς των εργαζομένων και η κυβέρνηση αρνείται κάθε συζήτηση για αυξήσεις, για να μην χαθεί το «κεκτημένο» των παγωμένων μισθών που επιβλήθηκε την εποχή των μνημονίων, είναι η ώρα να κατέβουμε σε απεργία! Όπως σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι η ακρίβεια αντιμετωπίζεται μόνο με κινητοποιήσεις, έτσι και εδώ ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε αυτό που άρχισε την 9η του Νοέμβρη και να δείξουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Continue reading

Οδύνη για την τραγική απώλεια του μαθητή μας. Υπόσχεση αγώνα και διεκδίκησης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

 6-12-2022

Οδύνη για την τραγική απώλεια του μαθητή μας

Υπόσχεση αγώνα και διεκδίκησης

Εκφράζουμε την οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μαθητή μας, στους/στις μαθητ(ρι)ες και στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου του, καθώς και στην κοινωνία των Σερρών.

Εκπαιδευτικοί και γονείς θρηνούμε για το τραγικό περιστατικό στο 9ο Δ.Σ. Σερρών που οδήγησε στο θάνατο 12χρονου μαθητή μας και τον τραυματισμό άλλων δύο εξαιτίας έκρηξης στο λεβητοστάσιο του σχολείου, όπου είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Θρηνούμε και οργιζόμαστε για τις εγκληματικές ευθύνες όλων των “υπεύθυνων-ανεύθυνων” που αντί να φροντίσουν οι μαθητές μας να απολαμβάνουν σύγχρονα σχολικά κτήρια, χώρους ολόπλευρης γνώσης,χαράς και δημιουργίας, εγκαταλείπουν τα σχολεία μας στο έλεος της υποχρηματοδότησης, της κακοσυντήρησης και της απαξίωσης θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών.

Οργιζόμαστε με την επιχείρηση μετάθεσης των ευθυνών ανάμεσα στους “υπεύθυνους- ανεύθυνους” ή στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Πρώτος διδάξας μιας τέτοιας πολιτικής λογικής είναι ο Πρωθυπουργός που εκφράζει τα συλλυπητήριά του και την ίδια στιγμή με θράσος σπεύδει να απαλλαγεί της πολιτικής ευθύνης συμπληρώνοντας “… παρά το γεγονός πως η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να υποστηρίξουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.”

Continue reading

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιώργο Καββαδία!

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιώργο Καββαδία, μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής , μέλος των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε. και μέλος του  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Η λογοκρισία, οι χουντικές πρακτικές, ο αυταρχισμός και η επιβολή δε θα περάσουν!

Καμία δίωξη – καμία απολογία!

Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, καταστολής και προσπάθειας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος. Η αρχή έγινε την προηγούμενη χρονιά με την προσφυγή της υπουργού στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη η ΑΠΕΡΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης που είχε μεγάλη συμμετοχή. Συνεχίζεται κι αυτή τη χρονιά με τις ίδιες μεθόδους. Επιβολή, αυταρχισμός, τρομοκράτηση αυτό είναι το μοντέλο της κυβερνητικής διαχείρισης των εκπαιδευτικών θεμάτων και προβλημάτων. Continue reading

Να τελειώσει τώρα η ομηρία των νεοδιόριστων!

Καμιά ανοχή στους εκβιασμούς του Υπουργείου!

Να μονιμοποιηθούν άμεσα, χωρίς σύνδεση με αξιολόγηση!

Στις 28/11, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης στη βουλή, η υφυπουργός του ΥΠΑΙΘ, Ζ. Μακρή ανακοίνωσε επίσημα τα παρακάτω: οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που εξέδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι άκυρες και θα ανακληθούν. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ θα πραγματοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως είναι να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ – ΕΒΠ, αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους. Continue reading

ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ μετατρέπουν την ΟΛΜΕ σε παράρτημα της Κεραμέως και της Κυβέρνησης!

Εδώ κι ένα χρόνο η ηγεσία της ΟΛΜΕ ξεπερνά τον εαυτό της στην κατρακύλα! Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έστειλε Τετάρτη βράδυ κάλεσμα για Γ.Σ. των Προέδρων το Σάββατο 19/11 κι ενώ μεσολαβούσε το Πολυτεχνείο! Παρά τις διαμαρτυρίες δεκάδων ΕΛΜΕ ότι δεν προλάβαιναν να κάνουν όχι Γενικές Συνελεύσεις, αλλά ούτε καν να συνεδριάσουν σε απαρτία τα διοικητικά τους συμβούλια, και αποκλείοντας στην ουσία σκόπιμα επαρχιακές – κυρίως νησιωτικές – ΕΛΜΕ που είχαν πάρει θέση κατά των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία της Κεραμέως και οι οποίες λόγω της μακρινής απόστασης από την Αθήνα δεν μπορούσαν να συμμετέχουν, προχώρησαν σε μια συνέλευση με όλα τα στοιχεία της παρωδίας. Continue reading

ΔΑΚΕ –ΣΥΝΕΚ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Είναι σαφές πλέον ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ένα και μόνο στόχο: τη διάλυση του συνδικάτου ως οργάνου αγώνα και διεκδίκησης. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση που πήραν την Τετάρτη 16/11 το βράδυ, να ορίσουν για το Σάββατο 19/10 τη Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που είχαν αναβάλει δυο μέρες πριν γίνει, την Πέμπτη 20/10, με τη γελοία δικαιολογία της αδυναμίας εξεύρεσης αίθουσας ικανής να φιλοξενήσει 150 το πολύ ανθρώπους στην Αθήνα! Τότε ο στόχος τους ήταν να εμποδίσουν να εκφραστεί η βούληση της βάσης του κλάδου για μη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς 37 ΕΛΜΕ θα προσέρχονταν στη Γ.Σ. με απόφαση αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές και –όπως αποδείχτηκε από την επιλογή τους να την αναβάλουν- θα ανέτρεπαν την απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές. Continue reading

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65% ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ

Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ!

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, όπως το 2020, έτσι και τώρα έδειξε, απέχοντας μαζικά από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, ότι υπερασπίζεται τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και τα σωματεία του.  Η αποχή ξεπέρασε το 65% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η συμμετοχή στο ΚΥΣΔΕ είναι 34,06% και στο ΚΥΣΠΕ 33,79%), ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας κινείται στο 70 -75%. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αποχή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την αποχή στην Αττική να φτάνει το 85%.  Continue reading

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 05/11, ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ανήσυχη από τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών για αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, διαθέσεις που φαίνονται στα σχολεία όσο πλησιάζει η 5η Νοέμβρη, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κυκλοφόρησε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι 45 ΕΛΜΕ –τις οποίες δεν κατονομάζει και χαρακτηρίζει ως τη “βάση” του κλάδου- καλούν σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές. Continue reading

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Η παραίτηση αναπληρωτή συναδέλφου από ΕΠΑΛ της Κεφαλονιάς, έφερε στο επίκεντρο της συζήτησης για τα εκπαιδευτικά θέματα τα ΕΠΑΛ. Τα σχολεία αυτά παρουσιάστηκαν ως κέντρα ανομίας και παραβατικότητας, χωρίς όμως να γίνεται καμία συζήτηση για την πολιτική που χρόνια ακολουθείται για την τεχνική εκπαίδευση. Ποιες είναι όμως οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των ΕΠΑΛ; Είναι η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων, οι νέοι εξεταστικοί φραγμοί, οι Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης με τη μαθητεία των ανηλίκων των 15 ετών να δίνει φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα στο μικρό και το μεγάλο κεφάλαιο, τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών, οι ελάχιστες προσλήψεις ειδικών επιστημόνων όπως είναι οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί, η συνεχής υποχρηματοδότηση, τα πρότυπα ΕΠΑΛ για τους λίγους. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους για την τεχνική εκπαίδευση. Continue reading

ΔΑΚΕ – ΠΕΚ – ΣΥΝΕΚ εξευτελίζουν και διαλύουν την ΟΛΜΕ!

Σε μια κίνηση που διαλύει και εξευτελίζει μια ιστορική ομοσπονδία του δημοσίου προχώρησε η τριπλή συμμαχία ΔΑΚΕ –ΣΥΝΕΚ –ΠΕΚ. Ανέβαλε την πολύ σημαντική συνέλευση των προέδρων του Σάββατου 22/10 που είχε ήδη καθυστερήσει υπερβολικά, καθώς οι ΕΛΜΕ ζητούσαν να γίνει στη 1/10 – με πρόσχημα την αδυναμία εξεύρεσης αίθουσας (!), κάτι που φυσικά είναι ψευδές. Η συνέλευση θα γινόταν τη στιγμή που οι εργαζόμενοι -και οι εκπαιδευτικοί μαζί τους- ετοιμάζονται να περάσουν ένα σκληρό χειμώνα ακρίβειας, η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση στο δημόσιο σχολείο μέσα από την αξιολόγηση και το συνδικαλιστικό κίνημα βάλλεται με την προσπάθεια μέσω των ηλεκτρονικών εκλογών να προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η πλειοψηφία του Δ.Σ. βγάζει ανακοινώσεις που λένε ότι δεν μπορεί να βρει μια αίθουσα!

Continue reading