Ως εδώ! Κάτω τα χέρια σας από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς! Στην τρομοκρατία του Υπουργείου, απαντάμε με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα απεργία

Ο γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας

διένειμε απειλητικά έγγραφα σε όλα τα σχολεία της χώρας

δηλώνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί

έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης

και θα μπορούσαν να την κερδίσουν πίσω μόνο

δηλώνοντας υποταγή στην αξιολόγηση. Δε θα ήταν ευκολότερο

στην περίπτωση αυτή, για την κυβέρνηση

να εκδιώξει όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας

και να τους αντικαταστήσει με κάποιους άλλους;

Παραφράζοντας τον Μπρεχτ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 3 του Απρίλη του 2024 η κυβέρνηση της ΝΔ δια του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, Γ. Κατσαρού, εξέδωσε εγκύκλιο εντολή (34412/Ε3/03.04.2024) με την οποία ζητάει να αντικατασταθούν (αφού παυθούν;) από τη θέση τους όλοι/ες οι διευθυντές/ντριες –προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι/ες το δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, μετέχουν σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το υπουργείο βλέπει ότι το δικαστικό πραξικόπημα δεν πέρασε, βλέπει την μεγάλη αντίδραση μας που οδήγησε σε μαζικές ΓΣ και προκήρυξη νέας απεργίας αποχής και επιτίθεται στις/στους αγωνίστριες/ες προϊσταμένες/ους και διευθυντές/ντριες που στάθηκαν στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο (κατ’ όνομα) της Παιδείας:

αφού έστειλαν 14 φορές στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το νεοεπιθεωρητισμό

αφού δεν κατάφεραν να επιβάλουν τη συνθηκολόγηση άνευ όρων του εκπαιδευτικού σώματος, το οποίο με ιστορικές μαζικές συνελεύσεις αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα

προχωρούν τώρα σε παύση στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών και προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας!

Θα αφήσουμε την κυβέρνηση να μας γυρίσει στην εποχή του επιθεωρητισμού; Θα τους αφήσουμε να κάνουν την παιδεία εμπόρευμα και τους μαθητές με τις οικογένειές τους, πελάτες; Θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις;

Θα τους αφήσουμε να αντικαταστήσουν την παιδαγωγική ελευθερία με την υποταγή και τη βίαιη επιβολή;

Θα τους αφήσουμε να καταργήσουν το δικαίωμα της απεργίας;

Θα τους αφήσουμε να καταργήσουν κάθε έννοια δημοκρατίας;

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή!

Τώρα πρέπει να οξυνθεί η αντιπαράθεση κι από εμάς!

Όταν ένα υπουργείο παύει με μια εγκύκλιο εκατοντάδες προϊσταμένες/μένους και διευθυντές/ντριες, χτυπώντας το δικαίωμά τους/μας στην απεργία, πάει να εγκαθιδρύσει εργασιακό και παιδαγωγικό μεσαίωνα!

Να σηκωθούμε ψηλότερα κι από ότι σηκωθήκαμε στις συνελεύσεις μας! Ως Παρεμβάσεις ζητήσαμε ήδη να συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, πρέπει να μπουν συνελεύσεις παντού, κινητοποιήσεις, άμεσα κλαδική πανεκπαιδευτική απεργία, καταλήψεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Όλες οι πολίτικες δυνάμεις να πάρουν θέση. Ο 4823/21 είναι ολόκληρος εκτροπή από κάθε έννοια δημοκρατίας! Είναι νομοθέτημα που παραβιάζει με άρθρα-διατάγματα ολοκληρωτισμού τη στοιχειώδη λειτουργία του σχολείου με βάση τις βασικές παιδαγωγικές αρχές! Πρέπει να καταργηθεί τώρα και η απαίτηση αυτή οφείλει να είναι όλου του λαού, πανεργατική και παλλαϊκή! Η εκπαίδευση δε θα γονατίσει! Οι εκπαιδευτικοί δε θα υποταχτούμε!

Είναι η στιγμή να μιλήσουν και να δράσουν τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οι γονεϊκοί φορείς, ο κόσμος της Τέχνης.

Οι στιγμές είναι ιστορικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Πάνω από 42 χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει αφήσει να προχωρήσει η αξιολόγηση παρά τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει στις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Τώρα είναι η στιγμή να απαντήσει στο υπουργείο και την κυβέρνηση κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του, δυναμώνοντας τη συμμετοχή στην απεργία –αποχή και απαντώντας με άμεση απεργιακή κινητοποίηση. Η απεργιακή κλιμάκωση είναι αναγκαία συνθήκη για να απαντηθεί η επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Να προχωρήσουμε άμεσα σε:

  • 24ωρη απεργία ΟΛΜΕ -ΔΟΕ τώρα (ενδεικτικά 10/4). Συμμετοχή στην πανεργατική 17/4
  • Συνεχόμενες επαναπροκηρύξειςμε κάθε τρόπο και παράλληλα (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ).
  • Κινητοποίηση σε κάθε ΔΙΠΕ, ΔΔΕ και Περιφέρεια, ώστε να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος Κατσαρού
  • Εκδήλωσηκαι συνέντευξη τύπου για την ποινικοποίηση των απεργιών
  • Διεύρυνση των πρωτοβάθμιων σωματείων που κηρύττουν τα ίδια Απεργία Αποχή (ήδη 77 Σύλλογοι ΠΕ και 40 ΕΛΜΕ έχουν προκηρύξει)

Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (διευθυντές εκπαίδευσης που  ορίζονται να εκδώσουν πράξη παύσης –τα συμβούλια επιλογής και τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα!   Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη  και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό.

Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους!

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες, ους!

Κανένας και καμία να μη σκεφτεί να δεχτεί να πάρει τη θέση απεργού που τον έπαυσαν! Δε θα γίνει ανεκτό από το εκπαιδευτικό κίνημα

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και να καλούμε να πάρουν όλοι θέση κόμματα, σωματεία, ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ),  γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα (συντονισμός σωματείων, νομικές ενέργειες -εξώδικο από ομοσπονδίες και σωματεία στο ΥΠΑΙΘΑ για τις απειλές-, μαζικές κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις  και στα συμβούλια επιλογής, παρεμβάσεις -επερωτήσεις στη βουλή-, υπογραφές, ψηφίσματα από τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τους πανεπιστημιακούς δάσκαλους, γονεϊκούς φορείς, προσφυγή για άμεση  κατάργηση του 4823/21 του πιο αυταρχικού νόμου στην ιστορία της εκπαίδευσης).

Οι εκπαιδευτικοί και το εκπαιδευτικό κίνημα χρειάζονται την άμεση θέση και δράση της κοινωνίας.

Μεγάλες συγκεντρώσεις και συναυλίες, ανοιχτές εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης, συντονισμός με όλους τους φορείς και τα σωματεία σε κάθε πόλη και περιοχή σε όλη τη χώρα.

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τον επιθεωριτισμό και την υποταγή

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση

Την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και την παιδαγωγική ελευθερία

Αυτοί με δίκες, διώξεις, τρομοκρατία

εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*