ΤΡΙΤΗ 9/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο – Να καταργηθεί η αντιδραστική τροπολογία!

ΤΡΙΤΗ 9/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τρίτη 9/6 στη 1μ.μ. και την Τετάρτη 10/6 στις 7μ.μ.! Στο Αγ. Βενιζέλου-Θεσσαλονίκη και Προπύλαια-Αθήνα με πορεία στην Βουλή!

Το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο κατατίθεται από την κυβέρνηση την Τρίτη 9/6 στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί την Τετάρτη 10/6. Είναι ένα αντιδραστικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο βασισμένο στις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις  Ε.Ε., ΟΟΣΑ, ΣΕΒ, που συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (νόμοι Γαβρόγλου, Αρβανιτόπουλου, Διαμαντοπούλου).  Εντείνει και πολλαπλασιάζει τους ταξικούς φραγμούς, έρχεται να συντρίψει το δικαίωμα των μαθητών στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και στις σπουδές, ενώ ταυτόχρονα θέλει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε υποταγμένους εντολοδόχους, με μισά εργασιακά δικαιώματα και μισούς μισθούς. Ένα νομοσχέδιο που «υπόσχεται» τη δια βίου βαρβαρότητα στις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες για τα παιδιά του λαού. Ένα νομοσχέδιο-προάγγελος της νέας βαρβαρότητας που προωθεί ενάντια σε όλο το λαό η Ε.Ε. και η κυβέρνηση της ΝΔ, ενόψει της προσαρμογής στη «νέα κανονικότητα» της εργασιακής εξαθλίωσης και των εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανέργων. Οι προφανείς αντιδραστικοί στόχοι και επιδιώξεις αυτού του νομοσχεδίου είναι:

  • Απόρριψη των μαθητών από το σχολείο ήδη από την Γ΄ Γυμνασίου. Σκληρά εξεταστικά εμπόδια και βάση προαγωγής 10 για Γυμνάσιο-Λύκειο.

  • Επιβολή μαζικής στροφής στις φτηνές για το κράτος, αλλά ακριβοπληρωμένες για τα παιδιά καταρτίσεις.

  • Τράπεζα θεμάτων, «εθνικό απολυτήριο» και σπουδές για «λίγους και εκλεκτούς». Συντηρητική στροφή στο σχολείο με συνθήκες ανελευθερίας και εποπτικού ελέγχου για μαθητές και εκπαιδευτικούς, επαναφορά της διαγωγής και των πολυήμερων αποβολών, με επιβολή εσωτερικού κανονισμού κλπ.

  • Κατηγοριοποίηση-συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, με αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και με εργαλείο την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, από το Σεπτέμβρη σε όλα τα σχολεία.

  • Ενίσχυση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, νέο χτύπημα στη «δωρεάν» δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, με ξενόγλωσσα προπτυχιακά τμήματα με δίδακτρα

  • Εμπέδωση–θεσμοθέτηση της αδιοριστίας, με ποινές για τους αναπληρωτές και δραστικό περιορισμό της προϋπηρεσίας. Χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών.

  • Αξιολόγηση, υποταγή, πειθάρχηση, κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, διαμόρφωση συνθηκών διχασμού, ανταγωνισμού και κανιβαλισμού, με ανοιχτό το δρόμο άρσης της μονιμότητας.

Πλάι σ΄αυτό το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο παραμένει σε ισχύ η τροπολογία που νομιμοποιεί –μονιμοποιεί την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση», που καμία σχέση δεν έχει με εκπαιδευτική διαδικασία, και θεσμοθετεί τη ζωντανή μετάδοση μαθήματος. Μια τροπολογία που συμπληρώνει, αναβαθμίζει την αντιδραστική επίθεση με την εικονική εκπαίδευση, διευρύνει τις ταξικές ανισότητες, στο δρόμο της συντριβής των δικαιωμάτων και των νέων περικοπών-απολύσεων σε εκπαιδευτικούς, για σχολεία χωρίς κρατικές δαπάνες και ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή.

Οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, κυβερνητικές και άλλες συναυλι(α)ζόμενες, αντί να αναδείξουν αυτή την επίθεση, αντί να στηρίξουν-οργανώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών που εκφράστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανατροπή της επίθεσης, κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή της αποκλιμάκωσης και της ελεγχόμενης διεκπεραίωσης. Η ΟΛΜΕ κινείται στην κατεύθυνση της αποδοχής –υποταγής, με ανακοινώσεις που συγκαλύπτουν τους βασικούς στόχους της πολιτικής Ε.Ε.-ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης ΝΔ, με μεθοδεύσεις απανωτών αναβολών της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, εξαφανίζοντας απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ζητούμενο για εκπαιδευτικούς-μαθητές και γονείς, για όλο το λαό, δεν είναι η κριτική που θεωρεί ως «αναπόφευκτη» την επιβολή αυτής της πολιτικής, τη συντριβή των δικαιωμάτων μας. Το ζητούμενο δεν είναι μια αντιπολιτευτική φασαρία που βάζει στη γωνία το κίνημα και τον αγώνα. Το ζητούμενο είναι ο μαζικός ανυποχώρητος και παρατεταμένος πανεκπαιδευτικός αγώνας αντίστασης και ανατροπής. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί και να τον κάνουμε υπόθεση όλης της κοινωνίας. Αυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να κλιμακωθεί η πάλη, για να είναι ανοιχτή η δυνατότητα ανατροπής του νόμου ακόμα και αν ψηφιστεί. Οργανωμένοι στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ και τις συλλογικότητες των αναπληρωτών, σε συντονισμό με γονείς, μαθητές και φοιτητές. Απαραίτητο βήμα είναι με νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων τώρα να οργανώσουμε την προοπτική ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, αν ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί!                              

Απαιτούμε/διεκδικούμε:

Ø  Να μην περάσει, να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί, το αντιλαϊκό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Όχι στο «Νέο Λύκειο» και στα σχολεία της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, του εξεταστικού μαραθωνίου και της αποδόμησης των εργασιακών, δημοκρατικών, συλλογικών κατακτήσεων.

Ø  Αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ και των μετεγγραφών φοιτητών, όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Ø  Να καταργηθεί στο σύνολό της η τροπολογία Κεραμέως, αλλά και να μην εφαρμοστεί η Υ.Α., που μονιμοποιούν και νομιμοποιούν την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή μετάδοση σε παρόντα χρόνο και με ανοιχτά σχολεία. Υλοποιούμε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή.

Ø  Να παίρνονται τώρα και συνεχώς όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία.

Ø  Όχι στην Αξιολόγηση-Κατηγοριοποίηση-Πειθάρχηση-Απόλυση. Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Ενίσχυση των αποφάσεων 78 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και ενεργοποίηση περαιτέρω των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Ø  Κατοχύρωση της μόνιμης σταθερής εργασίας για όλους. Να καταργηθεί ο ν. 4589 του Γαβρόγλου, το γνωστό προσοντολόγιο. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Κανείς αναπληρωτής να μην απολυθεί. Να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί τώρα ολόκληρη η προϋπηρεσία των εκλεγμένων αναπληρωτών σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Ø  15 μαθητές το ανώτερο στην τάξη σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, για την νέα σχολική χρονιά για παιδαγωγικούς, υγειονομικούς λόγους και άμεσες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. Ανανέωση των συμβάσεων των αναπληρωτών από 1/7, με ετήσια διάρκεια,  με ανοιχτούς πίνακες και δικαίωμα όλων στην συμμετοχή. Όχι στη χρήση εξ αποστάσεως για κάλυψη κενών.

Ø  Πλήρης και έγκαιρη λειτουργία των υποστηρικτικών δομών του σχολείου, που υπολειτουργούν, για κατ΄ οίκον διδασκαλία, ενισχυτική, πρόσθετη, παράλληλη στήριξη, τάξεων υποδοχής. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Πρόσληψη τώρα του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, προσωπικό καθαριότητας.

Ø  Μείωση του διδακτικού ωραρίου στο επίπεδο του 2013. Επαναφορά του ωραρίου για τους υπευθύνους εργαστηρίων ΠΕ04 και ΠΕ86. Επαναφορά του υπευθύνου ολοήμερου για τα Δημοτικά.

Ø  Αυξήσεις στους μισθούς. Επιστροφή στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και του χαμένου ΜΚ ΄16 – ΄17. Κανείς κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Καμιά σκέψη για νέες μειώσεις στο Δημόσιο.

Ø  Σύνταξη στα 30 έτη υπηρεσίας ή 60 ετών για τους εκπαιδευτικούς. Αυξήσεις στις συντάξεις. Πλήρη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Ø  Όχι στα νέα νομοσχέδια για τις δομές, αλλαγές στην ΤΕΕ, υπαγωγή εκπαιδευτικών και σχολείων στους δήμους.

Ø  Οι Συνδικαλιστικές και Πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα

Ø  Κατάργηση όλων των ΠΝΠ και των αντιλαϊκών νόμων της περιόδου της πανδημίας.

Ø  Δωρεάν, Δημόσιο κι Ενιαίο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία.                                                                      

Μαχητικός, παρατεταμένος και ανυποχώρητος πανεκπαιδευτικός αγώνας για να μην περάσει, να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί το σαρωτικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*