Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ – Για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5/6

 

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

(Κουρνιώτη Χρήστου, Μαρίνη Γιάννη, Παναγιώτου Χρήστο, Πολυχρονιάδη Δημήτρη)

 Για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5/6

Την αστυνομία στέλνει για άλλη μια φορά η πολ. ηγεσία του Υπ. Παιδείας στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους

  • Να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί τώρα ολόκληρη η προϋπηρεσία των Δινοπούλου και Μαργαρίτη. Να σταματήσει τώρα η τιμωρητική δίωξή τους.

  • Κατοχύρωση της μόνιμης σταθερής εργασίας, πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους κι όλες

 Σήμερα Παρασκευή 5/6/2020 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας από 50 και παραπάνω Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΕΛΜΕ, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες αναπληρωτών στο Υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σύμφωνα με την οποία περικόπτει την προϋπηρεσία, τιμωρεί συνειδητά και οδηγεί σκόπιμα στην ανεργία αναπληρώτριες, επειδή «τόλμησαν» να εκλεγούν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους.

Αδιοριστία και ανεργία, αποκλεισμοί και ποινές, περικοπές δαπανών και προσοντολόγιο φέρνει το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως για τους αναπληρωτές, ως συνέχεια όλων των πολιτικών αυτής και της προηγούμενης Κυβέρνησης για ένα φθηνό, ευέλικτο σχολείο των  μηδενικών διορισμών! Θέλουν να επιβάλλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ευέλικτους, πειθαρχημένους, συνεχώς «αξιολογούμενους». Το σχολείο της αγοράς, το καπιταλιστικό σχολείο των «βέλτιστων πρακτικών» του ΟΟΣΑ  και της Ε.Ε, το σχολείο των δεξιοτήτων και των καταρτίσεων για τους «πολλούς», των πειραματικών και των προτύπων για τους «λίγους κι εκλεκτούς», είναι ένα ακόμα πιο φτηνό, ταξικό, αυταρχικό σχολείο.

Από την αντίπερα όχθη το εκπαιδευτικό κίνημαμε τους αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή, εξακολουθούμε με όλη τη δύναμη του μυαλού μας και της καρδιάς μας να βροντοφωνάζουμε και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε και να παλεύουμε γιαπλήρη εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους, για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο και προϋπηρεσία, για την κατάργηση του προσοντολογίου (ν.4589).

Έχει περάσει ένας χρόνος από την στιγμή που κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, τιμωρητικά και καταπατώντας κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα, προχώρησε σε αιφνίδια περικοπή της προϋπηρεσίας των αναπληρωτριών Δινοπούλου Ευαγγελίας και Μαργαρίτη Ελεάναςκατά τρεις (3) μήνες και τρεις (3) ημέρες αντίστοιχα, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, παρά το γεγονός ότι οι αναπληρώτριες έχουν βεβαίωση που αναγνωρίζει συνολικά την προϋπηρεσία τους. Η κίνηση αυτή αποτελεί ευθεία επίθεση σε κάθε συνάδελφο/ισσα που εκλέγεται στα ΔΣ σε ΣΕΠΕ και  ΕΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και ανοίγει τον δρόμο της αμφισβήτησης της προϋπηρεσίας κάθε αναπληρωτή/τριας. Επιδιώκουν  να  κλείσουν το στόμα στους συναδέλφους/ισσες, να τους τιμωρήσουν και να τους απομακρύνουν από τα σωματεία, από τις συλλογικές αγωνιστικές διαδικασίες, από την ενεργό παρουσία και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, ως μέρος του εκπαιδευτικού μαχητικού κινήματος. Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική δράση!

Αντί λοιπόν το ΥΠΑΙΘ να δώσει πολιτική λύση στο ζήτημα αυτό, στέλνει για άλλη μια φορά στη σημερινή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Αστυνομία να συνομιλήσει μαζί τους, και να ανακοινώσει μέσω αυτής ότι η πολιτική ηγεσία αρνείται ακόμα και να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σωματείων. Αρνήθηκαν ακόμα και την είσοδο των μελών των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση στο προαύλιο χώρο του Υπουργείου. Δήλωσαν ότι τα αιτήματα μας μπορούν να κατατεθούν στην είσοδο που ελέγχονταν από τις δυνάμεις ασφαλείας, καταστολής και της αστυνομίας!!Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί να συνομιλήσουν με την αστυνομία ως αυτή να είναι εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών άσκησης εκπαιδευτικής πολιτικής!! Προφανώς οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής αποτελούν προνομιακό συνομιλητή του Υπουργείου Παιδείας και των Υπηρεσιών του, μαζί με τους σχολάρχες, τους Ιεροκήρυκες του μίσους και τους επιχειρηματίες φίλους τους. Αν μπορούσε η Υπουργός Παιδείας των ριάλιτι κα. Καμερέως θα αντικαθιστούσε και τους Εκπαιδευτικούς της τάξης με αστυνομικούς ώστε να επιβάλει όλες τις αντιδραστικές – αυταρχικές μεταρρυθμίσεις που γυρνούν το ρολόι του σχολείου και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών σε ώρα… μεσαίωνα!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας φοβούνται και αποφεύγουν τον διάλογο, γιατί η πολιτική τους και οι τακτικές τους είναι τόσο αντιδημοκρατικές και αντι-εκπαιδευτικές που είναι συμβατές μόνο με τους τεχνοκράτες του Κεφαλαίου, των σχολαρχών, του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕΕ και κάθε λογήςθρησκόληπτους και εθνικιστικούςκύκλους. Μόνο οργή και οίκτος για την κυβέρνηση του φαιοκίτρινου συρφετού της Ν.Δ. και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Με τις πολιτικές που υλοποιούν σύντομα δε θα έχουν τόπο να πατήσουν σε αυτή τη χώρα. Οι πολιτικές τους, τα νομοσχέδιά τους, οι κατάπτυστοι αντιεκπαιδευτικοί & αντιλαϊκοί νόμοι τους και οι ίδιοι θα πεταχτούν στα σκουπίδια από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα και το λαό.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι δε θα επιτρέψουμε την περικοπή της προϋπηρεσίας κανενός αναπληρωτή/τριας. Τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα δεν παζαρεύονται. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο το δικαίωμα των συναδελφισσών μας στην εργασία και στην πολιτική-συνδικαλιστική δράση. Δε θα μας φιμώσουν, δε μας φοβίζουν – μας εξοργίζουν και μας γεμίζουν με πείσμα για να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας.Θα μας βρίσκουν απέναντί τους, η μάχη αυτή αφορά το σύνολο των ελαστικά εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όλους τους αναπληρωτές και όλους τους εκπαιδευτικούς

Καλούμε έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να συνομιλήσει επιτέλους με τα εκπαιδευτικά σωματεία, και να δώσει άμεσα λύση. Να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία με πολιτική απόφαση και να περαστεί στον ΟΠΣΥΔ. Οι φημολογούμενες προσλήψεις αναπληρωτών από  τους  προσωρινούς  πίνακες  της  γενικής αγωγής  με το προσοντολόγιο, σύμφωνα με δηλώσεις της Κεραμέως, και όχι από οριστικούς επικυρωμένους από τον ΑΣΕΠ που βγαίνουν μετά από ενστάσεις υπηρετούν πιστά τον μοναδικό στόχο, τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Βιάζονται να παγιώσουν το προσοντολόγιο για την είσοδο στην εργασία, που θα διαμορφώνει το νέου τύπου εργαζόμενο… κυνηγοί προσόντων, ανταγωνιστικοί, αξιολογήσιμοι… για μια θέση στον ήλιο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί τώρα ολόκληρη η προϋπηρεσία των Δινοπούλου και Μαργαρίτη. Να σταματήσει τώρα η τιμωρητική δίωξή τους.

  • Άμεση συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με αντιπροσωπεία των σωματείων, των συναδελφισσών που «διώκονται» και με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

  • Καμία αμφισβήτηση της προϋπηρεσίας στους Παναγιώτου Χ. (ΔΣ ΔΟΕ) και Καργόπουλο Α. (ΔΣ ΟΛΜΕ) για την ακώλυτη συνδικαλιστική τους συμμετοχή στα ΔΣ των δύο ομοσπονδιών.

  • Πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους κι όλες!

Αγωνιζόμαστε για:

  • Να μην περάσει και να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό, αντικοινωνικό πολυνομοσχέδιο Κεραμέως.

  • Να καταργηθεί η τροπολογία και η ΥΑ για την «σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και ζωντανή μετάδοση μαθήματος.

  • Κλιμάκωση τώρα του αγώνα ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα.

  • Να καταργηθεί ο ν. 4589 του Γαβρόγλου, το γνωστό προσοντολόγιο.

  • Κατοχύρωση της μόνιμης σταθερής εργασίας για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο και προϋπηρεσία. Κανείς αναπληρωτής να μην απολυθεί.

  • 15 μαθητές το ανώτερο στην τάξη σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, για την νέα σχολική χρονιά και άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Νέες προσλήψεις και ανανεούμενες ετήσιες συμβάσεις τώρα για όλους, με ανοιχτούς πίνακες και δικαίωμα όλων στην συμμετοχή.

  • Καλούμε σε νέες μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας πριν τη λήξη της χρονιάς. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους.

  • Όλοι / όλες στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Οι περικοπές, η αξιολόγηση, οι τιμωρίες και το σχολείο των σχολαρχών και των επιχειρηματικών συμφερόντων δε θα περάσουν!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*