Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ! Την Τρίτη 7 Απρίλη ΚΑΛΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ! ΚΑΛΟΥΝ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Την Τρίτη 7 Απρίλη ΚΑΛΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ!

ΚΑΛΟΥΝ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 

Να σπάσουμε το σιωπητήριο! Στις 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, το πρωί στις 8.00π.μ. στις πύλες των νοσοκομείων με ντουντούκες, πικέτες, πανό σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα!

Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού είναι προτεραιότητα να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των μαχόμενων γιατρών και νοσηλευτών, να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα άμεσα αιτήματα ενίσχυσης και θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Να πάρει επιτέλους τις ευθύνες της η κυβέρνηση και να προχωρήσει επιτακτικά στην υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων! Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καλούμε και συμμετέχουμε στην πανελλήνια μέρα δράσης για τη στήριξη του ΕΣΥ. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, τις άλλες Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις  και τα α/βάθμια σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν σε αυτή τη μέρα δράσης. Συμμετέχουμε σε πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες συλλογικών φορέων και σωματείων.

Απαιτούμε/Διεκδικούμε:

 • Άμεση στήριξη του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Απορρίπτουμε τη λογική του εθελοντισμού και της «φιλανθρωπίας» που καλεί υποκριτικά η κυβέρνηση για να κρύψει τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ και την απροθυμία των γιατρών να καλύψουν τις θέσεις της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

 • Άμεσο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ (κενών και νέων, συνολικά τουλάχιστον 2000 ΜΕΘ και 1500 ΜΑΦ) και στελέχωσή τους με κατάλληλο προσωπικό. Άμεση μαζική αγορά αναπνευστήρων ώστε θέσεις ΜΑΦ να μπορούν να μετατραπούν σε ΜΕΘ.

 • Εφοδιασμός όλων των υγειονομικών με όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προστασίας.

 • Απρόσκοπτες χορηγήσεις των ειδικών και αναρρωτικών αδειών στους υγειονομικούς. Ανάκληση της απαράδεκτης ρύθμισης για καραντίνα μόνο 7 ημερών στους υγειονομικούς που είναι ύποπτα κρούσματα του ιού και πρόνοια για αντικατάσταση των νοσούντων με νέο προσωπικό.

 • Άμεση πρόσληψη όλων των επικουρικών από τις λίστες αναμονής – άμεσος διορισμός των ειδικευόμενων – άμεσος διορισμός των μόνιμων ιατρών που έχουν κριθεί.

 • Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσοι χρήζουν διερεύνησης και συνέχισης της ιατρικής παρακολούθησης στο σπίτι. Μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, με αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με κινητές μονάδες υγείας. Άμεση πρόσβαση σε γιατρό σε όλους όσοι εμφανίζουν συμπτώματα. Κανείς στο σπίτι αδιάγνωστος. Να μη γίνει το «μένουμε σπίτι», πεθαίνουμε σπίτι!

 • Να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους υγείας. Δέσμευση υγειονομικού υλικού και υποδομών ιδιωτικών δομών υγείας. Επίταξη χωρίς αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ και εργαστηρίων, όπου αυτό απαιτείται. Ένταξη όλων των μονάδων υγείας στρατιωτικών, πανεπιστημιακών και ιδιωτικών νοσοκομείων σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

 • Η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες ιατρεία στις γειτονιές εξαιρώντας τα επί της ουσίας από τα οικονομικά μέτρα με την προκλητική της απόφαση να δώσει vouchers… κατάρτισης για να ταΐσει σχετικές ιδιωτικές εταιρίες. Απαιτούμε την ένταξη των ιδιωτών  γιατρών στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το κράτος και τον ΕΟΠΥΥ να αναλαμβάνουν την αμοιβή τους καθώς και την παροχή των αναγκαίων μέσων προστασίας.

 • Άμεσα μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – απόρους – αστέγους – φυλακισμένους – πρόσφυγες – μετανάστες με αναγκαίο εξοπλισμό και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Η καραντίνα βάζει τεράστια ζητήματα ενίσχυσης των απλών ανθρώπων. Οι συνταξιούχοι, οι απομονωμένοι, οι αδύναμοι θα χρειαστούν εισοδηματική ενίσχυση, αλλά και ευρύτερη κοινωνική στήριξη, προκειμένου να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα δυστυχίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα του αίσχους! Επείγουσα αποσυμφόρηση των φυλακών!

 • Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να μην μπουν στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση. Συμμετοχή των σωματείων και των ομοσπονδιών στις συσκέψεις για την προστασία των εργαζομένων.

 • Καμία ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Απαγόρευση των απολύσεων. Άμεση ανάκληση των χιλιάδων απολύσεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Καμία χαμένη άδεια – μισθός – ένσημο. Καμία έκθεση εργαζόμενου σε κίνδυνο. Καμία περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις.

 2 Aπρίλη του ΄20

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*