Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Τρέμουν το ΟΧΙ του λαού…

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του

Έντρομοι όλοι τους προσπαθούν τη τελευταία στιγμή να αποφύγουν τα… ελικόπτερα!

 Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης τρομαγμένο από την οργή και την αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με κορύφωση την μεγαλειώδη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και την καθοριστική της παρέμβαση στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει το μεγάλο ΟΧΙ που ορθώνεται από τον κόσμο της εργασίας στα μεγάλα θέσφατα και οράματα του μαύρου μπλοκ εξουσίας (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΣΕΒ,ΜΜΕ). Το μεγάλο ΟΧΙ στην Ε.Ε., στο Ευρώ, στην Ευρωζώνη, στην ΤΡΟΪΚΑ, στο ΔΝΤ, στη νέα αντιδραστική, αντιλαϊκή, δυσβάσταχτη και απεχθή δανειακή σύμβαση. Βλέπουν ότι ο λαός κατανοεί όλο και πιο βαθιά ότι η ΕΕ και το Ευρώ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή και με την νέα δανειακή σύμβαση, στον απευθείας έλεγχο και άμεση επιτήρηση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Ούτε η κυβέρνηση που καταρρέει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, αλλά ούτε η πολιτική του μπλοκ εξουσίας έχουν πλέον το παραμικρό ίχνος κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης. Η θορυβώδης και εντυπωσιακή εισβολή του αγωνιζόμενου λαού στο προσκήνιο είναι που δυσχεραίνει τις διεξόδους διαφυγής του πολιτικού συστήματος, με κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας», με διάδοχα πολιτικά σχήματα, με ή χωρίς εκλογές, με ή χωρίς δημοψήφισμα, με περισσότερες ή λιγότερες δόσεις εκβιασμών και συναίνεσης. Όλες αυτές οι επιλογές έχουν ένα κοινό παρανομαστή : την αγωνιώδη προσπάθεια να εκφοβιστεί και να καταλαγιάσει η λαϊκή οργή και οι εξεγερτικές διαθέσεις που φουντώνουν στα σπλάχνα της κοινωνίας.

Η επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων που επέβαλε η εισβολή του λαϊκού παράγοντα όλο το προηγούμενο διάστημα, δημιούργησε μιαν απίστευτη πολιτική κρίση, που κάνει τους ηγέτες της Ε.Ε. να φοβούνται την οργή και την εξεγερτική διάθεση του εργαζόμενου λαού. Φοβούνται το ΟΧΙ του εργαζόμενου λαού, γιατί πολύ απλά ένα τέτοιο ΟΧΙ καταστρέφει και βάζει σε άμεσο κίνδυνο τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετεί η Ε.Ε. τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των επιχειρήσεων, των τραπεζιτών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αντιστρατεύεται και υπονομεύει όλο τον σχεδιασμό που έχουν για παραπέρα ξεζούμισμα του δημόσιου πλούτου, την διάλυση της Παιδείας, την υποβάθμιση και απαξίωση της ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ !!!!!!

Τώρα η εργαζόμενη πλειοψηφία όσο ποτέ άλλοτε να βγει στους δρόμους, να διαδηλώσει, να απεργήσει, να επιβάλλει τη θέλησή της. Τώρα να βγούμε όλοι στους δρόμους , να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτηση που τόσο καιρό σιγοβράζει μέσα μας. Να βγούμε στους δρόμους και να τους διώξουμε. Όλο το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί αυτή την βάρβαρη πολιτική της εξόντωσης των εργαζομένων. Να συνεχίσουμε, να διαμορφώσουμε εμείς τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις ώστε να τραπούν σε φυγή και να μας αδειάσουν τη γωνιά μιαν ώρα αρχύτερα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές ανατροπές προς όφελος των εργαζομένων. Μια θέση στο ελικόπτερο τους περιμένει. Τον Παπανδρέου, το Βενιζέλο, το Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη, το Δασκαλόπουλο, τον κάθε βουλευτή και πολιτικό εκπρόσωπο του κατεστημένου που υπηρετεί αυτή την πολιτική. Να διαγραφεί το χρέος, να αναδιανεμηθεί ο πλούτος, δημόσια όλα τα κοινωνικά αγαθά, πραγματική δημοκρατία.

Όλοι και όλες στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, του συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων,

Παρασκευή 4 του Νοέμβρη, στις 6μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου!

Να τους διώξουμε πριν μας καταστρέψουν.

 Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

http://enotiki.blogspot.com/


 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*