Να μην περάσουν οι νέες αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ 

Να μην περάσουν οι νέες αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις!

Με μαζικούς αγώνες και απεργίες θα ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί και κατ’ εντολή ΣΕΒ και του κεφαλαίου προωθεί νέες αντεργατικές ρυθμίσεις ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.  Ψήφισε στη  Βουλή στις 8 Αυγούστου τροπολογίες με τις οποίες καταργεί ακόμη και την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί το λόγο της απόλυσης του εργαζόμενου, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τους εργοδότες για να απολύουν. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να απαλλάξει οριστικά το κράτος από την υποχρέωση να εξασφαλίζει την επικουρική σύνταξη, παραχωρώντας τις εισφορές στους ιδιώτες.

Η Ν.Δ. και όλο το μνημονιακό τόξο, εκπληρώνοντας δεσμεύσεις προς τα ευρωατλαντικά αφεντικά, έχει ευρύτερα σχέδια για να χτυπήσει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας, του περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. Στόχος είναι η συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων στα σωματεία και η δύναμη των συλλογικών αγώνων και απεργιών. Ετοιμάζει νομοσχέδιο-σκούπα για τα εργασιακά, που ανάμεσα σε άλλα προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις και ξαναβάζει στο στόχαστρο τα σωματεία με απεργιοκτόνες ρυθμίσεις. Επεκτείνει τους αντεργατικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Σύριζα με το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, προωθώντας αλλαγές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζεται η δημιουργία συνδικαλιστικού μητρώου σωματείων και μελών, δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων.

Στόχος ο πλήρης και ασφυκτικός έλεγχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης και των εργαζομένων. Επιδιώκουν να θέσουν επιπλέον εμπόδια στη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, να  νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, να καταργήσουν ουσιαστικά τα καταστατικά των σωματείων, να φακελώσουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και κυρίως τις γενικές συνελεύσεις. Η ίδια η κυβέρνηση, που αποφασίζει και νομοθετεί ενώ αποτελεί το 40% του 60% του εκλογικού σώματος,  για τους εργαζόμενους και τα σωματεία απαιτεί καθολική συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες Ο συνεχής πόλεμος λάσπης και κατασυκοφάντησης του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του, των Μ.Μ.Ε ενάντια στα σωματεία και τους εργαζόμενους, επιδιώκουν να περιορίσουν επιπλέον και να καταστείλουν το δικαίωμα της συλλογικής δράσης, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους στην εξατομίκευση, χωρίς ελπίδα άμυνας και αντίστασης.

Στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση είχαμε πρόσφατα την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΔΕ και μηνύσεις κατά συνδικαλιστών συναδέλφων που έπραξαν το αυτονόητο, την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Την ώρα αυτή που γενικεύεται η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες των Γ.Σ. και τα καταστατικά των σωματείων μας. Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για αλλαγή του καταστατικού της ΟΛΜΕ που βάναυσα καταπατήθηκε στο πρόσφατο Συνέδριο γιατί ανοίγει το δρόμο στα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες δεν πρέπει να συναινέσουμε σε αυτές τις πολιτικές. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα ανατραπούν μόνο στους δρόμους.  Αποτελεί κυρίαρχο καθήκον για το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βάλει φρένο στην καθημερινή υποτίμηση της εργατικής δύναμης και της καθημερινής ζωής. Κι αυτή η υπόθεση αφορά τη συλλογική δράση και τα σωματεία μας. Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Τα σωματεία και τα καταστατικά τους δεν αμφισβητούνται. Στις γενικές τους συνελεύσεις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν, αγωνίζονται, οργανώνουν την πάλη και τις μορφές αγώνα. Έχουν δημοκρατικές διαδικασίες βάσης που είναι ανοιχτές σε όλα τα μέλη τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία κι όχι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Μπροστά στο νέο κύμα σκληρών μέτρων που μας ετοιμάζουν καλούμε τις ΕΛΜΕ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να απαντήσουν με απεργιακό αγώνα ενάντια στην ψήφιση των μέτρων και η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Με μαζικούς κι ανυπόταχτους αγώνες, με απεργιακή απάντηση και μαζικά συλλαλητήρια θα απαντήσουμε στα σχέδια τους! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!                         

   9-9-19

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*