Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Δηλώσεις Προέδρου ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση

Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. Πρωτ. :  56 / 04-12-2017

Προς: ΔΣ ΟΛΜΕ

Δηλώσεις Προέδρου ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση

Το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικόλαος Παπαχρήστος, εκφράζει για την αξιολόγηση απόψεις που δεν αποτελούν αποφάσεις του σωματείου αλλά της κυβερνητικής πλειοψηφίας του σωματείου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 04/12/17 στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ λέει πως «η Ομοσπονδία έχει δεχτεί ήδη την πρόταση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας. Εμείς αυτή τη στιγμή δε θέλουμε την ατομική αξιολόγηση γιατί έχουμε τα προηγούμενα του κυρίου Αρβανιτόπουλου που σε μια νύχτα έστειλε 3.000 στο ταμείο ανεργίας»

Όσο για την άποψη του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου ότι όλοι οι 50αρηδες και άνω εκπαιδευτικοί είναι «εκτός κοινωνίας, εκτός πραγματικότητας» ο κύριος Παπαχρήστου δεν την σχολίασε καν. Ας αξιολογήσουμε και ας απολύσουμε λοιπόν την πλειοψηφία των καθηγητών των σχολείων μας αφού η ηλικία είναι το κριτήριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται από τον Πρόεδρο απόψεις που υποτιμούν τις αποφάσεις του κλάδου και απαξιώνουν τους αγώνες μας. Σε συνάντηση μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τη Διευθύντρια του Υπουργού, Νίκη Μουντζούρογλου (αντί του ίδιου του Υπουργού) ο Παπαχρήστου δηλώνει ξεκάθαρα ΝΑΙ στην αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου όπως αυτό εκφράστηκε στο 8ο συνέδριο του κλάδου πριν από 20 χρόνια! Θυμίζουμε ότι στα τελευταία συνέδρια (μετά το 16ο ) αποφασίστηκε να μην περάσει οποιοσδήποτε μηχανισμός αξιολόγησης που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και κατηγοριοποιεί τα σχολεία, καθηλώνει μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί στις απολύσεις. Θυμίζουμε ακόμα, ότι το πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης δεν έχει καταργηθεί.

Καμία εμπιστοσύνη στα σχέδια των Υπουργών και των «θεσμών».

Συνάδελφοι, όσο και αν θέλουν να ενισχύσουν τα αισθήματα ενοχής για την κατάντια της εκπαίδευσης εμείς ξέρουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να δυναμώσει περισσότερο.

Λέμε ΟΧΙ στην ατομική αξιολόγηση αλλά και στην αθώα αυτοαξιολόγηση, δούρειο ίππο για να περάσει όλο το πλαίσιο που ζητάνε οι δανειστές.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του κλάδου και την αγωνιστική αντιμετώπιση του θέματος της αξιολόγησης σε κάθε της μορφή.

Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την εφαρμογή της με όπλο την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις αντίστοιχες διαδικασίες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*