Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση Ηρακλείου: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΛΜΕ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκπ. Ν. Ηρακλ.

…στο  «ρεαλισμό»  της υποταγής,

                                                     αντιτάσσουμε το ρεαλισμό των αναγκών, και των ονείρων μας…!

  • Αναμέτρηση παντού με κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ!
  • Να ξεπεράσουμε την ηγεσία της ΟΛΜΕ που έχει παραδοθεί στην κυβερνητική πολιτική!
  • Με αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ ανατρέπουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα!
  • Δεν θα επιτρέψουμε στις πρώην και νυν κυβερνητικές δυνάμεις να διαλύσουν το σωματείο μας!

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία που τη χαρακτηρίζουν ο καταιγισμός αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα επικοινωνιακά κυβερνητικά success story με τη στήριξη της ΕΕ, η ανυπαρξία των συνδικάτων τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ και η συνέχιση των προσπαθειών απονέκρωσης της ΕΛΜΕ από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει το δρόμο της κοινωνικής καταστροφής!

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέος γύρος λεηλασίας των λαϊκών συμφερόντων με την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού (υπερφορολογήσεις, περικοπές σε υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,82%, κ.ά.), με την προώθηση των νέων 113  προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης (ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, νερό, τηλέφωνο, δημόσια περιουσία, νέο αντιαπεργιακό συνδικαλιστικό νόμο, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για μαζική αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, κ.ά.) και για όλους επικρέμεται  η άμεση εφαρμογή μέτρων της 2ης αξιολόγησης (μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων). Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα επικοινωνιακό ρεσιτάλ προσπάθειας  πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας. Προπαγανδίζει ως κοινωνική πολιτική το περίφημο μέρισμα, που είναι αποτέλεσμα της μαζικής φτωχοποίησης των εργαζομένων. Προωθεί αφηγήματα περί εξόδου από τα μνημόνια το 2018, ενώ τόσο η επιτροπεία από την ΕΕ όσο και η υποτέλεια σ΄αυτήν, θα συνεχίζονται  με την αντικατάσταση του ΔΝΤ από τον ΕSM, τα μνημόνια από τα ευρωπαϊκά  προγράμματα τα ονομαζόμενα «υβρίδια». Κάνει λόγο για δίκαιη ανάπτυξη και σταθερότητα, όταν έχει δεσμευτεί για δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2060 και δήμευση του δημόσιου πλούτου για 90 χρόνια!

Η Κυβέρνηση καρατομεί εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στην εκπαίδευση!

Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες έχει πάρει χαρακτήρα χιονοστιβάδας. Κάθε βδομάδα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα εξαγγέλλονται και κυκλοφορούν ως προτάσεις του ΙΕΠ, του ΟΟΣΑ, του ΣΕΒ,των θεσμών, για να επισημοποιηθούν λίγο αργότερα, σε πιο πρόσφορο χρόνο, μετά από προσχηματικούς διαλόγους για να γίνονται αποδεκτά. Τα σχολεία με τη μείωση των δαπανών, την κατάργηση δομών, την έλλειψη διορισμών, τις περικοπές αναπληρωτών, την εφαρμογή της μαθητείας, την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και των λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων, κ.ά. λειτουργούν χειρότερα από κάθε χρονιά, ενώ έχει επιδεινωθεί δραματικά ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός ρόλος των καθηγητών.  Την ίδια στιγμή οι μετακινήσεις καθηγητών  για συμπλήρωση ωραρίου, ακόμη και σε τέσσερα και πέντε σχολεία  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και διαμορφώνουν κλίμα τετελεσμένων αποδοχής του νέου ρόλου, του εκπαιδευτικού «λάστιχου – για πάσα χρήση» και της κινητικότητας.  Η αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, βάσει και των επιταγών της Ε.Ε., συνεχίζεται. Η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση το «Νέο Λύκειο» των αλλεπάλληλων εξεταστικών πλεγμάτων για τους μαθητές,του εξοβελισμού της γενικής γνώσης και του δραστικού περιορισμού των οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς με τη μείωση μαθημάτων. Ετοιμάζεται μετά τυμπανοκρουσιών η «αυτονομία της σχολικής μονάδας» (συνεχείς δηλώσεις υπουργού), η οποία σε συνδυασμό με την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση (πρόσφατη πρόταση αλλαγών δομών του υπουργείου-«ΠΕΚΕΣ») και την υποβάθμιση των πτυχίων (πρόταση ΙΕΠ για Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας για όλους) επιδιώκουν τα σχολεία να λειτουργούν με τις αρχές της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και τους εκπαιδευτικούς σε πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων. Παράλληλα προωθούν τις συγχωνεύσεις σχολείων και την κατάργηση της οργανικότητας (ηλεκτρονικές εγγραφές, δημιουργία ομάδων σχολείων).

Ο κυβερνητικός και  κομματικός συνδικαλισμός σε γραμμή σύμπλευσης και υποταγής!

Μπροστά στην ανελέητη, συνεχή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών  ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΠΑΜΕ για τη γραμμή  αναμονής και  αδράνειας που ακολουθούν και οδηγεί στην ήττα τους αγώνες του κινήματος. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που φέτος  ψήφισαν 24ωρη απεργία στις 30/8 στην ΑΔΕΔΥ η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! Οι ίδιες δυνάμεις επίσης ψήφισαν στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (24/11) να γίνει μια 24ώρη απεργία λίγο πριν τις γιορτές, επετειακά, όπως κάθε χρόνο ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού!

Απεργία στην προοπτική αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα!

Οι Παρεμβάσεις καταθέσαμε στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ πρόγραμμα διεκδικήσεων με αιτήματα αιχμής που απαντάνε στη γενικευμένη επίθεση και πρόγραμμα δράσης για ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας που θα καθορίζεται από τις ίδιες τις Γ.Σ. των εργαζομένων (απεργία στις 29/11 και 13-14 /12 και Γ.Σ. για νέα απεργία). Το πρόγραμμα αυτό καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις. Το παρόν της επίθεσης που δεχόμαστε μας καλεί να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού με την μαζική συμμετοχή στα σωματεία και στις  συγκεντρώσεις, στις 6/12, επέτειος Γρηγορόπουλου και στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 14/12.

Η ΟΛΜΕ στον αστερισμό της ανοιχτής συνεννόησης με την κυβερνητική εξουσία!

Η κατάσταση στον κλάδο είναι σε μια κρίσιμη καμπή. Μεγάλη είναι η ευθύνη της ηγεσίας της ΟΛΜΕ με την τακτική συμβιβασμού και ανοιχτής συνδιαλλαγής με την κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται μονότονα: αντιδραστικές κυβερνητικές ρυθμίσεις (βλ.προτάσεις κυβέρνησης για προσλήψεις αναπληρωτών πρόπερσι,  πόρισμα Λιάκου,  νέο Λύκειο –φέτος) – φραστική απόρριψη τους στα επιμέρους σημεία τους από την ΟΛΜΕ – κάλεσμα συμμετοχής στους στημένους διαλόγους του υπουργείου και κωμικοτραγικές υποσχέσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες όταν θα κατατεθούν για ψήφιση! Και ακόμη ουρά της διεφθαρμένης ΓΣΕΕ και της απαράδεκτης ΑΔΕΔΥ, ενώ η κυβέρνηση προωθεί τα αντιεκπαιδευτικά της μέτρα κομμάτι – κομμάτι. Φέτος απουσίαζε εκκωφαντικά από τον αγώνα των ΕΛΜΕ για τα «ολιγομελή», για διορισμούς και προβλήματα αναπληρωτών, για τη λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα έχει εγκαταλείψει όλα τα ψηφισμένα αιτήματα του κλάδου και τους πολιτικούς στόχους (16ου , 17ου Συνεδρίου) που συνέβαλαν στη νίκη των αγώνων (ενάντια στις απολύσεις, στην αξιολόγηση, κ.ά.).  Αυτή η τακτική έχει οδηγήσει τον κλάδο σε αδράνεια, την οποία υποκριτικά επικαλούνται οι γραφειοκράτες της ΟΛΜΕ για να δικαιολογήσουν το συμβιβασμό τους. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτή η στάση είναι συνειδητή επιλογή από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ για να χαρίζονται στους μνημονιακούς τους πολιτικούς φορείς. Είναι αποτέλεσμα και της στάσης των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού, του ΠΑΜΕ που για να καρπώνεται την αδράνεια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ δεν προτείνει απεργιακό πρόγραμμα τα δύο τελευταία χρόνια σε όλες τις Γ.Σ.! Πιστεύουμε ότι η αδράνεια του κλάδου πρέπει να σταματήσει από τις ίδιες τις ΕΛΜΕ μέσα από το συντονισμό των ΕΛΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο και αναλαμβάνοντας οι ίδιες τις διεκδικήσεις  και την πορεία των αγώνων μας.

Όρος ζωής για το σωματείο, η ήττα των δυνάμεων του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού

Ειδικότερα στην ΕΛΜΕ μας, τη χρονιά που πέρασε, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερους υποστηρικτές από τη σταθερή σύμπραξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΣΥΝΕΚ), ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) και ΑΚΕ (πρώην ΔΑΚΕ), οι οποίοι συμφωνώντας στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ψήφιζαν πάντα μαζί βάζοντας το σωματείο στο «γύψο». Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (ΣΥΝΕΚ) υποστήριζε σταθερά και απροκάλυπτα την κυβερνητική πολιτική, ξεπερνώντας συχνά κάθε όριο συνδικαλιστικής δεοντολογίας. Βασιλικότερη του βασιλέως, υπεράσπιζε ανοιχτά κάθε μέτρο προώθησης του ‘Νέου Λυκείου’(Θεματική εβδομάδα, Δημιουργικές εργασίες- σεμινάρια, Μαθητεία, αυτονομία, αξιολόγηση, συγχωνεύσεις-καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, δωρεές Νιάρχου- ιδιωτικοποίηση). Μαζί με ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) και ΑΚΕ (πρώην ΔΑΚΕ) που και αυτές συμφωνούν στα παραπάνω, καταψήφιζαν κάθε πρόταση κινητοποίησης του σωματείου, αδρανοποιώντας το σε τόσο κρίσιμους καιρούς. Οι ίδιες δυνάμεις δικαιολογούν την αδιοριστία και την περικοπή δαπανών, υποστηρίζοντας παράλληλα τη φιλοπόλεμη ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και  την προσφορά των 2,4 δις στο ΝΑΤΟ για εξοπλισμούς, την ίδια ώρα που τα σχολεία είναι άδεια και δεν γίνεται  κανένας διορισμός…Ακόμα πέρσι προσπάθησαν να αποκρύψουν τη διεξαγωγή των σεμιναρίων απαξίωσης  της  Ειδικής Αγωγής για να μην αντιδράσει το σωματείο, ενώ ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (ΣΥΝΕΚ) και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ συνδιαχειρίζονται τη μιζέρια της αδιοριστίας μαζί με τη Διεύθυνση, συναινώντας στην απόκρυψη κενών κάτω των 10 ωρών ειδικά μετά τη β΄φάση αναπλήρωσης, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης για άλλη μια φορά στις πλάτες των αναπληρωτών.

 Το πιο αντιδραστικό και επικίνδυνο απ΄όλα όμως, είναι η σύμπνοια των δυνάμεων αυτών στην κατάργηση φέτος των ενημερώσεων από κοινού του ΔΣ της ΕΛΜΕ στα σχολεία, φοβούμενοι το διάλογο και την αντιπαράθεση…!

  Από την άλλη η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ.(ΠΑΜΕ), ενώ στα λόγια εναντιώνεται στο «Νέο Λύκειο» και στα προωθούμενα μέτρα από Ε.Ε-ΟΟΣΑ- κυβέρνηση, ωστόσο στην πράξη «βάζει πλάτη» για να περάσουν βασικές πλευρές τους. Καταγγέλλοντας μεν, συμμετείχε στη Θεματική εβδομάδα και στα σεμινάρια για τις Δημιουργικές εργασίες, ενώ στην Ημερίδα που έγινε πρόσφατα για την προώθηση της  Μαθητείας –εργασιακής σκλαβιάς στο νομό, με εκπροσώπους τοπικών επιχειρηματιών και την παρουσία του υφ. Παιδείας, δεν ψήφισε την πρόταση μας για στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας εκεί, με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου για  προετοιμασία της…! Αρνείται την πρόταξη καίριων πολιτικών αιτημάτων, όπως ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ άμεσα και διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους σε φιλολαϊκή κατεύθυνση για να ζήσει ο λαός, παραπέμποντας τα πάντα στο αόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας. Έτσι ακολουθεί τη διασπαστική τακτική περιχαράκωσης στην κομματική γραμμή, χωρίς συμμαχίες με τις άλλες αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος –ούτε στο επίπεδο της συνδιαμόρφωσης ψηφισμάτων – και των χωριστών συγκεντρώσεων, τακτική που βολεύει την κυβέρνηση.

  Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Μ-Λ ΚΚΕ) πάλι, αρνούμενη τη μετωπική λογική της συνεργασίας των ενταγμένων και ανένταχτων αγωνιστών της αριστεράς –χαρακτηριστικό όμως των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που και η ίδια (!) ανήκει πανελλαδικά- διεκδικεί για τον εαυτό της το επαναστατικό ταξικό αλάθητο και το ρόλο του μοναδικού ταξικού αγωνιστή. Ταυτίζει σκόπιμα την παράταξή μας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι στο σχήμα μας υπάρχουν και ανένταχτοι αγωνιστές για να δικαιολογήσει τη δική της  περιχαράκωση στην κομματική γραμμή του Μ-Λ ΚΚΕ. Και ενώ κόπτεται για το σωματείο δεν ανέλαβε ποτέ καμία θέση ευθύνης, ακόμα και όταν πριν τρία χρόνια υπήρχαν ευνοϊκοί συσχετισμοί (πλειοψηφία ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠ., Α.Σ.Ε(ΠΑΜΕ), ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) και της προτείναμε το προεδρείο. Ακόμη και τότε αρνήθηκε και άφησε όλο το προεδρείο στην ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (ΣΥΝΕΚ) που με πάθος κατηγορεί!!! Φέτος δεν δέχτηκε να αναλάβει ούτε το ταμείο αλληλοβοήθειας, το οποίο δε λειτούργησε, ενώ κάποιοι συνάδελφοι το χρειάστηκαν. Και ενώ εναντιώθηκε και αντιστάθηκε στα σεμινάρια για τις δημιουργικές εργασίες, τώρα μέλος της ανέλαβε συντονίστρια  των Δημιουργικών εργασιών σε σχολείο του νομού…! Αρνείται και εκείνη τα αναγκαία άμεσα πολιτικά αιτήματα διαγραφής του χρέους και εθνικοποίησης τραπεζών με εργατικό έλεγχο, παραπέμποντας, όπως και το ΚΚΕ, τα πάντα στο επέκεινα της λαϊκής εξουσίας, συμβάλλοντας με άλλο τρόπο στο κλίμα απογοήτευσης και αναμονής…

Η αγωνιστική πορεία της ΕΛΜΕ είναι υπόθεση όλων των καθηγητών!

Συνάδελφοι, σε αυτές τις εκλογές, θα κριθεί εάν η ΕΛΜΕ θα έχει αγωνιστική  πορεία ή θα μετατραπεί πλήρως σε σφραγίδα τύπου σημερινής ΟΛΜΕ με κυριαρχία των εξυπηρετήσεων και της διαχείρισης  του ΠΥΣΔΕ. Εάν η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει σε μια εκφυλιστική πορεία, θλιβερού στυλοβάτη της κυβέρνησης ή θα γίνει όπλο αγώνα στα χέρια μας μπροστά στις  κρίσιμες μάχες που έρχονται.

 Εμείς ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, υπηρετήσαμε πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια την   αγωνιστική κατεύθυνση της ΕΛΜΕ, προωθώντας μια άλλη αντίληψη στη δράση του σωματείου που στηρίχτηκε στην προσπάθεια για  συντονισμό των ΕΛΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Συμβάλλαμε στην επιτυχία του αγώνα των συναδέλφων της διαθεσιμότητας και προτείναμε και πρωτοστατήσαμε στις κινητοποιήσεις για την Ειδική αγωγή, τη συρρίκνωση των ΕΠΑΛ, τα ζητήματα των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ. Ειδικά για τους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ με την εκπροσώπηση μας στο Δ.Σ προβάλλαμε και διεκδικήσαμε όλα τα φλέγοντα αιτήματα, προτείναμε και πρωτοστατήσαμε στις κινητοποιήσεις όπως για μαζικούς διορισμούς, κενά, τοποθετήσεις, ΜΚ, άδειες, ενάντια στην αλλαγή τρόπου πρόσληψης με το προσοντολόγιο του 3848/10 και την απαξίωση της προϋπηρεσίας, και τώρα με την προσπάθεια καθιέρωσης του ΠΠΔΕ κ.ά. Μπροστά την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει τους αναπληρωτές, (σε ΑΣΕΠίτες ή μη, ειδικής ή γενικής, κλπ) για να περάσει νέα επώδυνα μέτρα και να μειώσει τις προσλήψεις χωρίς αντιδράσεις,  αντιτάσσουμε τον ενωμένο αγώνα πάνω στη βάση των αναγκών της εκπαίδευσης για μαζικούς διορισμούς χωρίς απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Λέμε όχι στο διαρκές εξοντωτικό κυνήγι προσόντων για μια θέση… στον ήλιο της ανακυκλούμενης ελαστικής εργασίας…

Ακόμα εναντιωθήκαμε έμπρακτα στο Νέο Λύκειο και στα μέτρα προώθησης του (Θεματική εβδομάδα–Δημιουργικές εργασίες, Μαθητεία, καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων, ολιγομελών, κλπ.)

Αναδείξαμε την κρισιμότητα του προσφυγικού προβλήματος και συμμετείχαμε σε δραστηριότητες έμπρακτης αλληλεγγύης. Συμβάλαμε στην ενημέρωση του κλάδου με  επισκέψεις ανά σχολείο.

Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκεται στον αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ

Η επιστροφή στις Γενικές Συνελεύσεις, η οργάνωση επιτροπών αγώνα, η ενίσχυση και μαζικοποίηση των αυθεντικών διαδικασιών βάσης, ο Συντονισμός των ΕΛΜΕ, η κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων είναι η μόνη απάντηση στην αγωνιστική απραξία που έχει επιβληθεί στην ΟΛΜΕ από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού και επιδιώκεται και στη δική μας ΕΛΜΕ.

Η παιδεία χρειάζεται ριζικές αλλαγές!

Διεκδικούμε το πλαίσιο αιτημάτων και των πολιτικών στοχεύσεων του 16ου και 17ου Συνεδρίου που έχουν εγκαταλειφθεί από την ΟΛΜΕ :

  • Αγωνιζόμαστε για ένα άλλο σχολείο, το ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς. Όχι στο Νέο Λύκειο του μορφωτικού και εργασιακού μεσαίωνα.
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση του 3848/10 που απαξιώνει τα πτυχία και την προϋπηρεσία.   Μαζικές προσλήψεις τώρα αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα κενά, να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης, η πρόσθετη και ενισχυτική διδασκαλία. (95 περ. κενά στο Ηράκλειο ακόμα)
  • Όχι στην αυτονομία-αυτοαξιολόγηση, νέα αξιολόγηση, – όχι  στην κινητικότητα και τις μετακινήσεις που θα φέρουν εφεδρείες, διαθεσιμότητες και απολύσεις.
  • Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων υποβάθμισης  της τεχνικής εκπαίδευσης, όχι στη μαθητεία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς  και τις συντάξεις για όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια για όλους και χωρίς όρια ηλικίας, όχι μειώσεις των συντάξεων.
  • Επαναφορά ωραρίου. 20  μαθητές/τμήμα, 15/ομάδες προσανατολισμού, 10/εργαστήρια.
  • Όλες οι αποφάσεις της λειτουργίας των σχολείων στους Συλλόγους Διδασκόντων.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
  • Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση και τα νέα επώδυνα μέτρα.
  • Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και όλων των μνημονίων. 
  • Διαγραφή του ληστρικού –τοκογλυφικού χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, έξοδος από ευρώ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.
  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο.
  • Υπερασπίζουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά: παιδεία-υγεία-ασφάλιση-ρεύμα και νερό για όλο το λαό.
  • Συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές δράσεις και στο συντονισμό αλληλεγγύης για πρόσφυγες/μετανάστες.

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η παράταξή μας

Η  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποτελεί κομμάτι του πανελλαδικού δικτύου των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων, του ανυπότακτου ρεύματος της αριστεράς. Δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό φορέα. Τα μέλη και το δυναμικό που τη στηρίζει ανήκουν σε όλο το φάσμα της Αριστεράς και σε ανένταχτους συναδέλφους. Αυτό αποτελεί πηγή δύναμης, γιατί λειτουργεί με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Πιστεύουμε στην κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων κι όχι στις άγονες αντιπαραθέσεις. Συνεχίζουμε να αντλούμε αυτοπεποίθηση από τους μεγάλους αγώνες του κλάδου με τελευταίο τον δίχρονο αγώνα κατά της διαθεσιμότητας – κινητικότητας – απόλυσης για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια και τα εργασιακά μας δικαιώματα, να ανοίξουμε δρόμους για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας.

Για ένα διεκδικητικό, μαχητικό σωματείο!

Για να δυναμώσει ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα!

Για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας!

                                                 Με τον αγώνα και την ψήφο σου στήριξε

               ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ             4/12/2017

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

(συμμετέχουμε στο πανελλαδικό δίκτυο των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων- Συσπειρώσεων-Κινήσεων Δ.Ε.)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Ανδρουλιδάκη Ειρήνη του Νικολάου, ΠΕ02, Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου

Γερογιάννη Μαρία του Σπυρίδωνα, ΠΕ02, Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (αναπληρώτρια)

Κορδαλής Ηλίας του Κωνσταντίνου, ΠΕ13, ΓΕΛ Ν. Αλικαρνασσού (αναπληρωτής)

Κουλούρη Μαρία του Γεωργίου, ΠΕ18.11, 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Λαμπράκης Στέλιος του Δημητρίου, ΠΕ11, Γυμνάσιο Χερσονήσου

Λάμπρου Δημήτρης του Βασιλείου, ΠΕ08, Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου (αναπληρωτής)

Οικονομάκη Μαρία του Ευαγγέλου, ΠΕ02, Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού

Πολυζωάκης Θέμης του Γεωργίου,ΠΕ04.01, Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου (αναπληρωτής)

Ρουσογιαννάκης  Μανόλης του Ρούσου, ΠΕ02, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Σκαρσουλή Ευαγγελία του Εμμανουήλ, ΠΕ02, Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Τρούλη Αντιγόνη του Θεοδώρου, ΠΕ02, 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου (αναπληρώτρια)

Χρηστάκης Νικόλαος του Αποστόλου, ΠΕ12.05, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου (αναπληρωτής)

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*