Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Η πορεία της Ε’ ΕΛΜΕ είναι υπόθεση όλων μας

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ΕΛΜΕ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Ε’ ΕΛΜΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

Την περίοδο αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει την εφ’ όλης της ύλης επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς με τα μέτρα που προωθεί άμεσα στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης (ωράριο, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση).  Οι εκλογές των ΕΛΜΕ στις 13/12 θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό αν τα σωματεία μας θα βρεθούν απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα υπερασπίζοντας τις θέσεις του κλάδου ή θα μετατραπούν σε όργανα υπεράσπισης των κυβερνητικών και μνημονιακών πολιτικών τύπου ΟΛΜΕ.

Ως  Αγωνιστική Παρέμβαση στην Ε’ ΕΛΜΕ τη χρονιά που πέρασε μπήκαμε μπροστά στην υπεράσπιση των θέσεων του κλάδου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια το σωματείο και άποψη και φωνή να έχει για όλα τα μεγάλα και γενικά, αλλά και για τα καθημερινά και κυρίως να έχει δράση και διεκδικήσεις (ολιγομελή στα ΕΠΑΛ, υπηρεσιακές μεταβολές, αναπληρωτές, κατανομή μαθητών στα σχολεία κ.α.). Το ΔΣ πραγματοποίησε 16 συνεδριάσεις, συζητήθηκαν 80 θέματα, με εισηγήσεις στα περισσότερα από την Αγωνιστική Παρέμβαση, και στα 50 υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις.

Μετά την περσινή σκευωρία κατά του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων που ενορχηστρώθηκε από ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ και έπεσε στο κενό, τα ΣΥΝΕΚ ενόψει των εκλογών ανέλαβαν τον πρώτο ρόλο σε μια νέα προσπάθεια συκοφάντησης και λασπολογίας. Προηγήθηκε ανοιχτό χτύπημα κατά του σωματείου από την παράταξη της ΔΑΚΕ όταν ο εκπρόσωπός της και γραμματέας της Ε’ ΕΛΜΕ, για να καλύψει τον εκπρόσωπο της παράταξής του στην Επιτροπή Παιδείας  του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που προώθησε θέσεις της ΔΑΚΕ για ελεύθερες μετέγραφες μαθητών και όχι της ΕΛΜΕ για ισότιμη κατανομή, αρνιόταν να αναγνωρίσει τις αποφάσεις του ΔΣ και τις υπονόμευε ανοιχτά με την ανοχή και συγκάλυψη από ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, έχοντας βασική τους επιδίωξη να μετατρέψουν την Ε’ ΕΛΜΕ σε σωματείο τύπου ΟΛΜΕ, αλλά και το ΠΑΜΕ, επειδή όσα σωματεία δεν ελέγχει τα αδρανοποιεί, πορεύονται χωρίς συνδικαλιστικές αρχές και ήθος.  Γνωρίζουν όλοι ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με  τα οικονομικά της Ε’ ΕΛΜΕ.  Οι 32 αποφάσεις της ΕΛΜΕ για τα οικονομικά ψηφίστηκαν από όλους εκτός από 5 που δεν ψηφίστηκαν από τη ΔΑΚΕ (ενίσχυση απολυμένων Καρυπίδη, Σχολείου Μεταναστών, δράσεων για προσφυγόπουλα, εκπαιδευτικών απεργών πείνας στην Τουρκία).  Οι αποδείξεις και οι φωτοτυπίες από την κίνηση των βιβλιαρίων της Ε’ ΕΛΜΕ ήταν στη διάθεση όλων πολύ καιρό πριν και κατατέθηκαν σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ., χωρίς κανένα μέλος να τις αμφισβητήσει. Μέσω λογιστή έγινε δήλωση των οικονομικών στοιχείων στην Εφορία. Οι εκπρόσωποι βέβαια της ΔΑΚΕ στο ΔΣ δήλωσαν ότι δεν θέλουν να υπάρχει κανένας οικονομικός απολογισμός, ούτε τους ενδιαφέρει να ελέγξουν τις αποδείξεις και αποχώρησαν από το ΔΣ. Ο εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ δήλωσε ότι απέχει. Το μέλος της ΔΑΚΕ στην Ελεγκτική Επιτροπή δεν προσήλθε, αν και κλήθηκε. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ δεν ψήφισε τον οικονομικό απολογισμό «λόγω πολιτικού προσανατολισμού της Ε’ ΕΛΜΕ» όπως κι ο εκπρόσωπός τους στην Ελεγκτική Επιτροπή! Ακόμη ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και γραμματέας της Ε’ ΕΛΜΕ δεν κατέθεσε απολογισμό δράσης όπως ήταν στις υποχρεώσεις του. Αρνήθηκαν όλοι τους να συζητήσουν τον οικονομικό απολογισμό για να γυρίζουν στα σχολεία  και να λασπολογούν.

Τι να πουν όμως οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, για την παντελή απουσία τους από τις αγωνιστικές διεκδικήσεις της Ε’ ΕΛΜΕ και των συναδέλφων (παραστάσεις για το ολιγομελή στα ΕΠΑΛ, υπηρεσιακές μεταβολές, αναπληρωτές κ.α.), για τη συγκάλυψη παρατυπιών στο ΠΥΣΔΕ, για την ολοκληρωτική μετάλλαξή τους σε κυβερνητική παράταξη. 

Τι να πουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ που στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές για να δίνουν συγχωροχάρτι στα μνημονιακά κόμματα και είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κόμμα της ΝΔ, πρωτεργάτες των ρουσφετιών και της ικανοποίησης των προσωπικών και παραταξιακών τους επιδιώξεων, ενώ εκφράζουν ακραίες ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις.

Τι να πουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ  οι οποίοι δεν υλοποιούν ούτε τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, ούτε τα υλικά της διακινούν, αφού μόνο την παράταξη και το κόμμα τους υπηρετούν. Που αποχωρούν από τις Γενικές Συνελεύσεις μαζί με ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ για να μην υπάρχουν αποφάσεις, ενώ δεν έχουν καταθέσει κανένα σχέδιο αγώνα εδώ και δύο χρόνια, που αρνούνται στο ΔΣ να κατονομάσουν τους υπεύθυνους για τα ρουσφέτια στο ΠΥΣΔΕ και συγκαλύπτουν τα «παιχνίδια» των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ κατά του σωματείου.

Τι να πουν ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ που όλοι, μαζί με την ΠΑΣΚ ψήφισαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ πως το σκάνδαλο των 120.000 Ευρώ είναι χρέος της ΕΔΟΘ προς τον ΟΑΣΘ και αρνήθηκαν τις προτάσεις των Παρεμβάσεων για αποκάλυψη των υπευθύνων  και των παρατάξεων τους (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η πορεία της Ε’ ΕΛΜΕ βρίσκεται στα δικά σας χέρια. Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί εάν η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει την αγωνιστική της πορεία ή θα μετατραπεί σε σφραγίδα τύπου σημερινής ΟΛΜΕ με κυριαρχία των εξυπηρετήσεων και των ρουσφετιών που ακολουθούνται στο ΠΥΣΔΕ. Εάν η ΕΛΜΕ θα επανέλθει σε εκφυλισμένες και γραφειοκρατικοποιημένες πρακτικές του παρελθόντος (πληρωμένα μέλη εφορευτικών επιτροπών, ανύπαρκτη η λειτουργία της ΕΛΜΕ,  μη συγκρότηση προεδρείου, κ.ά. ) που ίσχυαν  πριν οι Παρεμβάσεις με την ψήφο των συναδέλφων αναδειχτούν σε πρώτη δύναμη, είναι ένα υπαρκτό δίλημμα που η έκβασή του τίθεται στην κρίση σας.

 Απέναντι στη νέα επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση η επιστροφή στις Γενικές Συνελεύσεις, η οργάνωση επιτροπών αγώνα, η ενίσχυση και μαζικοποίηση των αυθεντικών διαδικασιών βάσης, ο Συντονισμός των ΕΛΜΕ, η κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων είναι η μόνη απάντηση στην αγωνιστική απραξία που έχει επιβληθεί στην ΟΛΜΕ από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού και επιδιώκεται και στη δική μας ΕΛΜΕ.

Ενισχύουμε το ψηφοδέλτιο: Αγωνιστική Παρέμβαση – Συνεργαζόμενοι

για να μην ανακοπεί η αγωνιστική  πορεία της ΕΛΜΕ!

για να δυναμώσει ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα!

για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*