ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Καταγγελία-δήλωση 3 παρατάξεων του ΔΣ: Αγων. Παρέμβαση, Αγων. Συσπείρωση-ΠΑΜΕ, Αριστ. Παρέμβαση-Συσπείρωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΔΗΛΩΣΗ

ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ:

  1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ
  3. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυλλογική  πρόταση αποκλεισμού από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου των συναδέλφων του βοηθητικού προσωπικού  που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Βάσει των νόμων (ν 1264, ΦΕΚ για ΕΒΠ αρ. Φύλλου 449/3 Απριλίου 2007, εγκύκλιος που αναφέρε3ι ότι είναι μέλη του συλλόγου διδασκόντων κλπ) οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να είναι μέλη του σωματείου μας.

Τονίζουμε ότι οι τρεις παρατάξεις του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κ ή Π.Α.Σ.Κ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή ΔΑΚΕ) δε μπορούν να θέσουν στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ  το θέμα του αποκλεισμού των εν λόγω συναδέλφων από τις εκλογικές διαδικασίες στις 13/12.Γιατί η θέση τους αντίκειται στους νόμους, στις αρχές της δημοκρατίας και της  συλλογικότητας, ενώ συγχρόνως διασπά την ενότητα των εργαζομένων.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κ ή Π.Α.Σ.Κ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή ΔΑΚΕ) να  αποκλείσει  τους εν λόγω συναδέλφους  από τις εκλογές είναι παράνομη και αντισυλλογική, αφού οι συνάδελφοι του βοηθητικού προσωπικού μπορούν να είναι μέλη του σωματείου μας, όπως επιτάσσουν οι νόμοι, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους αποκλείσει από τη  συμμετοχή τους στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων που καταγγέλλουν τονίζουν ότι:

1ον.Δεν αναγνωρίζουν την ένταξη του θέματος του αποκλεισμού των συναδέλφων στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ (11/12)

2ον. Δε μετέχουν στην ψηφοφορία, εκφράζοντας  τη διαμαρτυρία τους

3ον. Καλούν τους συναδέλφους του βοηθητικού προσωπικού να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογο-απολογιστικές διαδικασίες του σωματείου μας την Τετάρτη 13/12 και να γίνουν δραστήρια μέλη του.

Οι καταγγέλλοντες:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αρετή Σπαχή

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ

Γενοβέφα Χουστουλάκη

Κασσιανή Λάμψα

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Αντιγόνη Τρούλη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*