ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα σχολείων και εκπ/κών, στη Δ’ ΔΔΕ Αθήνας, Τετ. 22/11, 1.30μ.μ.

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Νοέμβρη 2017 στη  1.30μ.μ. ΣΤΗ Δ΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου του σχολικού έτους 2017/18 και όπως και κάθε χρονιά, έτσι και φέτος έχουμε επανάληψη διακηρύξεων για το αυτονόητο: «Τα σχολεία θα ανοίξουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία θα είναι στη θέση τους».

Λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ με αφορμή την παρουσίαση του νέου Λυκείου και του συστήματος πρόσβασης   ο Υπουργός Παιδείας δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι «Είμαστε πανέτοιμοι, δεν είμαστε μόνο έτοιμοι. Φέτος θελήσαμε με σιωπηλότερο τρόπο να δουλέψουμε πολύ συστηματικά και 11 του μήνα θα καταφέρουμε το άνοιγμα όλων των σχολείων… το μεγάλο μας ερώτημα είναι γιατί εδώ και τόσες δεκαετίες δεν είχαμε αυτή την κανονικότητα».

Η «κανονικότητα», λοιπόν, επανήλθε, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας.

Κι ας έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια χωρίς κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού!

 Και ας παραμένουν τα πληθωρικά τμήματα των πάνω από 25 μαθητές που υπονομεύουν τη μαθησιακή διαδικασία!

 Και ας μένουν, χωρίς καμιά υποστήριξη μέσα στις παραφορτωμένες τάξεις, χιλιάδες παιδιά με μαθησιακά προβλήματα και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

Και ας κλείνουν μαζικά τμήματα των ΕΠΑΛ όπου το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι οι μαθητές είναι λίγοι!

Και ας αυξάνει η αναλογία των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών στο σύνολο του πληθυσμού των διδασκόντων!

Και ας κυριαρχούν και στη νέα σχολική χρονιά οι ευφάνταστοι τρόποι «κάλυψης» των κενών στα σχολεία με τη μείωση των διδακτικών ωρών και το «ξεχείλωμα» των αναθέσεων μαθημάτων (ο φιλόλογος διδάσκει θρησκευτικά, ο θεολόγος ιστορία, ο μηχανικός μαθηματικά και ο μαθηματικός φυσική), που βαθαίνουν το κράτος της αμάθειας!

Και ας αυξάνει ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται να διδάσκουν σε 2,3,4 και 5 σχολεία, σαν ένα είδος ιδιότυπου ντελίβερι!

Και ας παραμένουν διαλυμένες και εγκαταλειμμένες όλες σχεδόν οι σχολικές βιβλιοθήκες!

Είναι φανερό: Για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εδώ και πολλά πολλά χρόνια οι ημερομηνίες του σχολικού έτους, έναρξη, λήξη, εξετάσεις κλπ έχουν αποκτήσει μια τυπικότητα. Και σε αυτό, το Υπουργείο Παιδείας μοιάζει σαν μια εταιρεία τραίνων που το μόνο που την ενδιαφέρει, για την έξωθεν καλή μαρτυρία, είναι να έχει ένα καλό διαφημιστικό προσπέκτους με βεβαιότητες και σιγουριές. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ

Μέχρι τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου τα κενά στη Δ΄ Διεύθυνση Αθήνας «μετρούσαν» περισσότερο από 700 ώρες. Σήμερα, δυο και πλέον μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 400 ώρες κενά, παρόλο που έγιναν «φιλότιμες» προσπάθειες να κλείσουν δεκάδες ξενόγλωσσα τμήματα, να κλείσουν τμήματα σε ΕΠΑΛ, να μη γίνουν τμήματα, με διάφορα προσχήματα, στις περιπτώσεις που υπάρχουν μαθητές με ειδικές ανάγκες(π.χ 5ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας), να διακτινιστούν καθηγητές σε 3,4 και 5 σχολεία, οι αναθέσεις να γίνουν λάστιχο, και τα σχολεία να δεινοπαθούν να συγκροτήσουν πρόγραμμα άλλοτε από έλλειψη καθηγητών και άλλοτε καθώς έχουν το μισό προσωπικό τους  σε άλλα σχολεία.

Μπροστά στο ρεαλισμό της υποταγής που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, χαντακώνει τους μαθητές και έχει φέρει σε απόγνωση τους συναδέλφους μας η ΕΛΜΕ μας θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  στη 1.30μ.μ. και καλεί όλους τους καθηγητές να πλαισιώσουν αυτή την κίνηση.

Για να απαιτήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να καλυφθούν όλα τα κενά με προσλήψεις καθηγητών

Για να μη  συρρικνωθούν τα τμήματα ξένης γλώσσας

Για να «σπάσουν» τα τμήματα με μαθητές με ειδικές ανάγκες

Για να μην αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί σαν γυρολόγοι

Για να σταματήσει η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων από τους δήμους

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-1-17 στη 1.30μ.μ.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ! ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*