Αγων. Παρέμβαση Ηρακλείου: Καταγγέλουμε την υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ… ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.
  • ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -που βαφτίζει «φίλο» του ελληνικού λαού το μακελάρη των λαών Τραμπ και επιβαρύνει τον ήδη καθημαγμένο από τη μνημονική καταιγίδα λαό με το κονδύλι των 2,4 δις € για την αναβάθμιση της πολεμικής μηχανής του Ν.Α.Τ.Ο- επιβάλλει στην ΠΑΙΔΕΙΑ τη βάρβαρη πολιτική των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, όπως αποτυπώνεται στα αντιλαϊκά μέτρα της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, της δραματικής μείωσης του κρατικού κονδυλίου για την παιδεία, των ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων, της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ, της «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ»(!) της σχολικής μονάδας, δηλ της ιδιωτικό-οικονομικής λειτουργίας του σχολείου που μετατρέπεται σε ανταγωνιστική μονάδα αγοραίας πληροφορίας, μορφωτικής απόρριψης των φτωχών, ελαστικής απασχόλησης και απόλυσης των «αξιολογούμενων» εκπαιδευτικών.

Τα βάρβαρα αυτά μέτρα αποτυπώνονται πολύ περισσότερο στα ειδικά σχολεία, όπως είναι το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ, που υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και του διδακτικού προσωπικού, ενώ απειλείται συνολικότερα η λειτουργία του, μιας και θεωρείται..ακριβό. Αυτή τη δραματική έλλειψη των κρατικών κονδυλίων ακόμη και για τις θεμελιώδεις ανάγκες της καλλιτεχνικής παιδείας προσπαθεί να ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ η ΔΙΟΙΚΗΣΗ έχοντας την υποστήριξη της Κυβερνητικής Παράταξης (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ) που λειτουργεί ως συνδ. στυλοβάτης των αντιλαϊκών μέτρων, καταργώντας από τη θέση της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ κάθε έννοια συνδικαλιστικής και δημοκρατικής δεοντολογία, συλλογικής ευθύνης και αξιοπρέπειας.

Συγκεκριμένα, το ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» κατέθεσε πρόταση προσφοράς κάποιου εργαστηριακού εξοπλισμού στο σύλλογο του Καλλιτεχνικού Σχολείου, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία, με τον όρο να γίνει πρώτα συζήτηση με κάποιο εκπρόσωπο του ιδρύματος. Υπήρχε όμως και η θέση της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ που ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕ στην εν λόγω προσφορά, τονίζοντας ότι η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της ΣΥΝΔΕΣΗΣ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ με τους νόμους της ΑΓΟΡΑΣ και γενικώς της ιδιωτικό-οικονομικής λειτουργίας την οποία  καταδικάζουν διαχρονικά οι θέσεις και της ΟΛΜΕ.

Και ενώ τηρήθηκαν οι κανόνες της δημοκρατικής έκφρασης και καταγραφής των θέσεων των συναδέλφων στη συνεδρία του συλλόγου του καλλιτεχνικού σχολείου, σε ένα άρθρο της εφημερίδας «Πατρίς» (27/10) που φέρει τον τίτλο «τους έκαναν δωρεά… και κάνουν τους δύσκολους», τόσο ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Β/θμιας Εκπαίδευσης, όσο και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ε.Λ.Μ.Ε, με τις προκλητικές δηλώσεις τους ΕΝΑΝΤΙΑ στη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ κάθε ΟΡΙΟ διοικητικής, συλλογικής και δημοκρατικής δεοντολογίας και ευθύνης, προσβάλλοντας βάναυσα θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις του συλλόγου και καθιερώνοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ κάθε φωνής αντίστασης στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, σε συνθήκες θέσπισης του ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ που θα ποινικοποιήσει τη λαϊκή πάλη.

Συγκεκριμένα, ενώ τα πρακτικά του συλλόγου κάθε σχολείου απαγορεύεται να δημοσιοποιηθούν, ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Β/θμιας όχι μόνο ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ αυτή τη θεσμικά επιβαλλόμενη υποχρέωσή του, αλλά επιπλέον ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στην εσωτερική λειτουργία του συλλόγου του Καλλιτεχνικού, τονίζοντας ότι «ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ… ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΩΡΕΑ», θεωρώντας τους υπεύθυνους για τη… δυσπιστία (!!) του συλλόγου απέναντι στο προαναφερόμενο ίδρυμα, όπως φαίνεται και στη δήλωσή του: «Στο ίδρυμα γνωστοποιήθηκαν αυτές οι επιφυλάξεις και η δυσπιστία που δημιουργήθηκε και έτσι δεν επισκέφθηκε εκπρόσωπός του ( ενν.του ιδρύματος) το καλλιτεχνικό, όπως είχε προγραμματιστεί». Στην πραγματικότητα ο Διευθυντής… κατηγορεί έμμεσα τους συναδέλφους που διαφώνησαν, επειδή επηρέασαν το σύλλογο, με αποτέλεσμα  αυτός να μη δείξει την επιδιωκόμενη από τον ίδιο … συμπεριφορά του υπηκόου  απέναντι στο επιχειρηματικό κεφάλαιο… Αυτή είναι η νέα «ΑΡΙΣΤΕΡΗ! ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ». Το ΜΗΝΥΜΑ  του διευθυντή   είναι σαφές: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ… ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

Σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ε.Λ.Μ.Ε όχι μόνο στάθηκε δεξί χέρι του διευθυντή, αλλά ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΕ στη διαδικασία της ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ κάθε έννοιας ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ .Γιατ- λειτουργώντας -από την κορυφή του σωματείου- απροκάλυπτα ως ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- ΑΝΑΦΕΡΕ στο εν λόγω άρθρο ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ που διαφώνησαν ΟΤΙ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ (!!), επειδή δεν υποτάσσονται στο κυρίαρχο δόγμα που υπηρετεί ο ίδιος και η παράταξή του για την παράδοση της δημόσιας εκπαίδευσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η ΔΗΛΩΣΗ  του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του σωματείου είναι η εξής: «Ένα ίδρυμα πρότεινε να κάνει μια δωρεά. Ωστόσο, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ «ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ» Επίσης συμπλήρωσε: «Εν μέσω της κρίσης ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΙΟ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, διαφορετικά δε θα πάμε μπροστά»!!. «O tempora, o mores» έλεγαν οι Λατίνοι, για να δηλώσουν την πλήρη έκπτωση αξιών και αρχών, την οποία αποτυπώνουν  πολύ παραστατικά  οι φωτογραφίες του Διευθυντή και του Προέδρου στην εν λόγω εφημερίδα που έχουν ως…φωτοστέφανο(!) πάνω στα κεφάλια τους το ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»(!). Αυτά τα ολιγαρχικά συμφέροντα υπερασπίζονται και οι δυο.«ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ» ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ  στους δυο επίδοξους προπαγανδιστές της κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  οι..«ΚΑΠΟΙΟΙ», ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΟΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ με την υποστήριξη των κηδεμόνων τους ιμπεριαλιστών, Αμερικάνων και Ευρωπαίων.

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
  • ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ-ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  • Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*