Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: για τη στάση του προέδρου της ΕΛΜΕ και της ΔΑΚΕ

         ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                         ΠΑΛΛΗΝΗ 16/2/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θυμίζουμε ότι η ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ δεν ψήφισε υπέρ της συνδικαλιστικής κάλυψης στους συναδέλφους που θα αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην κωμωδία της θεματικής εβδομάδας
Θυμίζουμε ότι η ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ δεν ψήφισε υπέρ της συνδικαλιστικής κάλυψης στους συναδέλφους που θα αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην κωμωδία της θεματικής εβδομάδας

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι από διάφορα σχολεία της ΕΛΜΕ , ο νεoεκλεγείς πρόεδρος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την αλλαγή του καταστατικού της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής , ώστε να λαμβάνονται οι αποφάσεις για απεργία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι με γενικές συνελεύσεις. Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος και η παράταξή του , συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί κατάργησης των Γ.Σ , σπεύδουν τώρα στην υλοποίησή τους.

Λυπούμαστε που αποφάσισε να ξεκινήσει μ’ αυτόν τον τρόπο τη θητεία του στην προεδρία της Ε ΕΛΜΕ. Δηλαδή ως λαγός του νέου συνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών ως προααπαιτούμενο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Ενός νόμου που θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Θα σαρώσει κυρίως το δικαίωμα των εργαζόμενων σε Γ.Σ και απεργία ως τα όπλα διεκδίκησης των αιτημάτων τους, Ο νέος πρόεδρος και η παράταξή του αποδεικνύουν μ΄αυτόν τον τρόπο πως τάσσονται μ’ αυτήν την πολιτική υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ , ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.

Κάνει πως αγνοεί πως στην ΟΛΜΕ οι αποφάσεις για απεργία παίρνονται δημοκρατικά ύστερα από Γ.Σ και Γ.Σ προέδρων με αυξημένη πλειοψηφία. Κρύβει από τους συναδέλφους πως οι μεγάλες κινητοποιήσεις- απεργίες του κλάδου έγιναν μετά από μαζικές Γ.Σ όπως π.χ διαθεσιμότητα που έφεραν αποτελέσματα και καθυστέρησαν την επιβολή μέτρων. Στην πραγματικότητα η πρόταση αυτή δεν επιδιώκει τη δημοκρατία στα σωματεία, αλλά τη λήψη απόφασης από κλειστά όργανα και συσχετισμούς μακριά από τη δυνατότητα κάθε συλλογικής συζήτησης, Θέλει τα σωματεία κατ’ εικόνα και ομοίωση της ΓΣΕΕ που έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στη τύχη τους και συνεργάζεται ανοιχτά με την εργοδοσία, κυβέρνηση και δανειστές.

Υποχρέωση των μελών του Δ.Σ και κυρίως του προεδρείου του σωματείου είναι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη συμμετοχή των συναδέλφων στο σωματείο και τη συσπείρωσή τους γύρω απ’ αυτό στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της , όμως, είναι ανύπαρκτη από το κίνημα και δεν κουνά ούτε το μικρό της δαχτυλάκι τόσο για όσα πέρασαν όσο και ενόψει αυτών που έρχονται. Θυμίζουμε ότι στην ΟΛΜΕ ήταν από τις δυνάμεις που δεν ψήφισαν υπέρ της συνδικαλιστικής κάλυψης στους συναδέλφους που θα αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην κωμωδία της θεματικής εβδομάδας. Αυτοί , λοιπόν, τώρα κηρύσσουν τη διάλυση, την αποσυσπείρωση και το «ο καθένας μόνος του».

Επειδή θεωρούμε το θέμα πολύ μεγάλης σημασίας , καλούμε τα μέλη του Δ.Σ στο προεδρείο της ΕΛΜΕ να πάρουν δημόσια θέση .Πολύ δε περισσότερο που στις περιοδείες στα σχολεία ο Πρόεδρος σπέρνει σύγχυση αφήνοντας να εννοηθεί πως η πρόταση για την καταστατική αυτή αλλαγή είναι πρόταση του Δ.Σ

Ωστόσο , ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους ότι η αλλαγή του καταστατικού γίνεται μόνο με καταστατική συνέλευση αυξημένης πλειοψηφίας και όχι με απλή πρόταση του Δ.Σ. Πέρα απ’ αυτό δηλώνουμε ότι τα σχέδια αυτά δε θα περάσουν , γιατί απέναντί τους θα βρουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που δε θα επιτρέψουν να καταστρατηγηθούν και να φαλκιδευτούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες. Αν σε κάποιους οι αγώνες δε λένε τίποτα, γιατί απουσιάζουν μόνιμα απ΄αυτούς, για μας είναι τίτλος τιμής και θα τους υπερασπιστούμε.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΠ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*