Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Απόφαση γεν. συνέλευση για τις κατηγορίες κατά του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ Χ. Ζαγανίδη από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε΄ ΕΛΜΕ

ΖΑΓΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟ ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ

Η Γενική Συνέλευση της Ε ΕΛΜΕ πραγματοποιείται σήμερα 23/6/2016 μετά από απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (9/6) για να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις μετά τις κατηγορίες των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ.  Η συνέλευση εκτιμάει ότι οι αποφάσεις των δύο προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων (19/5, 9/6) που ζήτησαν την αυστηρή τήρηση του καταστατικού και την επίσπευση όλης της διαδικασίας εξέτασης των κατηγοριών με διαρκή  ΔΣ, δεν υλοποιήθηκαν.

Στην αρχή επιχειρήθηκε από όλες τις παρατάξεις που κατέθεσαν κατηγορίες να ψηφίσει το ίδιο το ΔΣ μομφή κατά του προέδρου για να τον καθαιρέσει παρά τις ρητά προβλεπόμενες διαδικασίες από το άρθρο 17 του καταστατικού.  Στη συνέχεια το ΔΣ αποδέχτηκε την απόφαση της ΓΣ (19/5) να ισχύσει το καταστατικό, να εξεταστούν οι κατηγορίες μία-μία και αν αποδειχτούν βάσιμες το θέμα να παρακαμφθεί στην ΕΕ και τελικά στη ΓΣ.  Στη συνεδρίαση του ΔΣ (31/5) και ενώ είχε απορριφθεί ως αβάσιμη η πρώτη κατηγορία, πριν τη ψηφοφορία για τη δεύτερη,  τέθηκε θέμα να αρχίσει η διαδικασία ξανά από την αρχή με τις κατηγορίες πακέτο όλες μαζί και να γίνει ενιαία ψηφοφορία.  Ούτε η απόφαση της ΓΣ (9/6) ότι το ΔΣ οφείλει να επισπεύσει όλη τη διαδικασία με συνεχείς συνεδριάσεις ώστε να ολοκληρωθεί πριν κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι, τηρήθηκε. Το ΔΣ έχει σταματήσει να συνεδριάζει λόγω απουσίας παρατάξεων (ΣΥΝΕΚ–ΠΑΜΕ –ΔΑΚΕ 7/6, ΣΥΝΕΚ 14/6, ΠΑΜΕ 15/6, ΠΑΜΕ–ΔΑΚΕ 23/6).  Ούτε η απόφαση της ΓΣ (9/6) να καταθέσει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ με  έγγραφη καταγγελία τα στοιχεία που ισχυρίζεται πως έχει σε βάρος του προέδρου για οικονομικές ατασθαλίες τηρήθηκε, εφόσον σχετική καταγγελία δεν έχει κατατεθεί. Ούτε η απόφαση της ΓΣ το βιβλίο του ταμείου να επιστραφεί στα γραφεία της ΕΛΜΕ και να μην περιφέρεται από τον ταμία της ΕΛΜΕ προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις, τηρήθηκε. Το βιβλίο του ταμείου πρέπει να βρίσκεται στα γραφεία της ΕΛΜΕ και να μπορεί να ελέγχεται από όλα τα μέλη του ΔΣ.  Η μόνη απόφαση των ΓΣ που τηρήθηκε ήταν της ενημέρωσης των σχολείων με τους ψηφισμένους από το ΔΣ και ΕΕ οικονομικούς απολογισμούς και τις αποδείξεις για τους πρόσφυγες για να είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση που εκδηλώθηκε απέναντι στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ με κείμενα στήριξης (από σωματεία, εκατοντάδες υπογραφές σε όλη τη χώρα, 825 υπογραφές από τα σχολεία της Ε΄ ΕΛΜΕ, 36 προέδρους-εκπροσώπους ΔΣ ΕΛΜΕ, 110 συναδέλφους από Διαθεσιμότητα και 29 που οργάνωναν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες) και η συμμετοχή των συναδέλφων σε ΔΣ και ΓΣ  χάλασε τα αρχικά σχέδια των ΣΥΝΕΚ–ΔΑΚΕ–ΠΑΜΕ για καρατόμηση του προέδρου και αποκάλυψε τα σχέδια της σκευωρίας σε βάρος του.

Η ΓΣ θεωρεί ότι η λειτουργία, η δράση και η αγωνιστική φυσιογνωμία της Ε ΕΛΜΕ έχουν τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ, γι’ αυτό επιβάλλεται η πλήρης διαλεύκανση όλων των κατηγοριών.  Ο ίδιος ο κλάδος, τον οποίο και αφορά πρώτα και κύρια η λειτουργία του σωματείου να πάρει θέση και να συμβάλλει να επουλωθούν τα τραύματα της ΕΛΜΕ με τη μαζική τους συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου ώστε η Ε ΕΛΜΕ να μπορεί και τώρα και το Σεπτέμβρη που η κυβέρνηση προωθεί τα αντιεκπαιδευτικά της μέτρα που να συμμετέχει στην αγωνιστική απάντηση του κλάδου.

Η ΓΣ αποφασίζει να καταγγελθούν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων γιατί αποχωρούν από τις ΓΣ που είναι το ανώτατο όργανο στη λήψη αποφάσεων και γιατί δεν αναγνωρίζουν τις ΓΣ ως σώμα και πολύ περισσότερο αμφισβητούν τις αποφάσεις των ΓΣ. Είναι επικίνδυνες οι νέες τακτικές των τριών παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, να αποχωρούν από το ΔΣ και τις ΓΣ κατά το δοκούν και με αυτό τον τρόπο να μπλοκάρουν τη λειτουργία του σωματείου. Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι οι διαλυτικές καταστάσεις προωθούνται την περίοδο που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση στο δημόσιο  σχολείο και στους εκπαιδευτικούς, ενώ μάλιστα προετοιμάζει νέο αντιδραστικό,  αντισυνδικαλιστικό νόμο. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων οφείλουν να είναι παρόντες σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου. Γι’ αυτό άλλωστε  ψηφίστηκαν στις εκλογές της ΕΛΜΕ.

Για τις κατηγορίες των ΣΥΝΕΚ σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ που έγιναν αποδεκτές από τα μέλη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ (17/5), τα μέλη της οποίας κατέθεσαν και την καταγγελία της παράταξής τους, ενώ το μέλος του ΠΑΜΕ δήλωσε ότι ψηφίζει λευκό:

  1. Σχετικά με την κατηγορία για έλλειψη απαρτίας στη λήψη απόφασης από το ΔΣ κατά του “Εθνικού Διαλόγου” στις 28/1/2016 και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στις 1/2/2016 κατά του διαλόγου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης:
  • Η ΔΑΚΕ αποχώρησε αλλά τα ΣΥΝΕΚ δεν αποχώρησαν.
  • Το ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΔΣ (25/5) δήλωσε ότι δεν αποχώρησαν τα ΣΥΝΕΚ και πάρθηκε απόφαση από Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ.

Η κατηγορία απορρίφθηκε από το ΔΣ διότι δεν υπήρξε αντικαταστατική ενέργεια του προέδρου. Το ίδιο αποφασίζει και η ΓΣ.

  1. Σχετικά με την κατηγορία ότι μετά την απόφαση του ΔΣ υπέρ του “Εθνικού Διαλόγου” στις 25/2/2016 ο πρόεδρος δε διαψεύδει ανυπόγραφα δημοσιεύματα που φέρουν την Ε ΕΛΜΕ κατά του διαλόγου και τοποθετείται ενάντια στις αποφάσεις, αλλά και για την επαναφορά του θέματος στη ΓΣ στις 13/4/2016 και ενώ η παράταξη των ΣΥΝΕΚ είχε αποχωρήσει:
  • Ο πρόεδρος υλοποίησε την απόφαση του ΔΣ (25/2) και στη ΓΣ των προέδρων (27/2) δεν ψήφισε κατά του διαλόγου. (Πρακτικά συνέλευσης προέδρων)
  • Μετά την αποχώρηση των ΣΥΝΕΚ από τη ΓΣ ομόφωνα αποφασίστηκε η συνέχιση των διαδικασιών και πάρθηκαν απ’ όλους αποφάσεις για αναπληρωτές, ασφαλιστικό, προσφυγικό, μέτρα στην εκπαίδευση.
  • Το ΠΑΜΕ στο ΔΣ (31/5) αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι ψήφισε μαζί με τις Παρεμβάσεις, όπως έκανε για την πρώτη κατηγορία.

Η ΓΣ απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες και αποφασίζει ότι ο πρόεδρος δεν λειτούργησε αντικαταστατικά.

  1. Σχετικά με την κατηγορία ότι ο πρόεδρος σε παράσταση διαμαρτυρίας των 5 ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στις 1/4/2016 αποφάσισε να σταματήσει την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου κ. Μουστάκα χωρίς απόφαση του ΔΣ :
  • Το ΔΣ πήρε απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 31/3.
  • Με αποφάσεις όλων των ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στις 1/4 και με τη μαζική συμμετοχή προέδρων, μελών ΔΣ και συναδέλφων ματαιώθηκε η φιέστα διαλόγου.

Η ΓΣ απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες και αποφασίζει ότι ο πρόεδρος δεν λειτούργησε αντικαταστατικά.

  1. Σχετικά με την κατηγορία ότι ο πρόεδρος έστειλε ως απόφαση του ΔΣ ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7/4/2016 με προσθήκη για θέματα της ΤΕΕ χωρίς τη συναίνεση του ΔΣ:
  • Η προσθήκη κατατέθηκε ενιαία στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ και έτσι ψηφίστηκε.
  • Αποτελεί απόφαση του ΔΣ από παλιότερα και έχει διατυπωθεί επανειλημμένα σε ανακοινώσεις και αφίσες.
  • Ο πρόεδρος δεν αξιοποίησε τη συγκυριακή πλειοψηφία που διέθετε η παράταξή του, λόγω απουσιών των μελών των υπολοίπων παρατάξεων στις 7/4/2016 (2 Παρεμβάσεις, 1 ΣΥΝΕΚ, 1 ΠΑΜΕ) και επέλεξε κοινή απόφαση με Γ και Δ ΕΛΜΕ με κριτήριο την επιτυχία της απεργίας.
  • Ο πρόεδρος έστειλε την ανακοίνωση στα σχολεία, αφού η γραμματέας δεν ανταποκρίθηκε όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να τεθεί ζήτημα.

Η ΓΣ απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες και αποφασίζει ότι ο πρόεδρος δεν λειτούργησε αντικαταστατικά.

  1. Σχετικά με τη κατηγορία για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια στις 21/4/2016, την ανακοίνωση με τις θέσεις της ΟΛΜΕ και την καταγγελία του προέδρου προς τη γραμματέα του ΔΣ
  • Στο ΔΣ στις 19/4 δεν μπορούσε να τεθεί η πρόταση της ΟΛΜΕ για τους διορισμούς διότι κοινοποιήθηκε την επόμενη μέρα (20/4). Η μόνη πρόταση που ψηφίστηκε ήταν για την κινητοποίηση στην Περιφέρεια και αυτή όφειλε να αποστείλει η γραμματέας.
  • Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει κριτική σε οποιαδήποτε παράταξη και μέλος ΔΣ.

Η ΓΣ απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες και αποφασίζει ότι ο πρόεδρος δεν λειτούργησε αντικαταστατικά.

  1. Σχετικά με τις κατηγορίες ότι ο πρόεδρος είναι απαξιωτικός και καταγγελτικός απέναντι στην ΟΛΜΕ, οικειοποιείται τη δράση των μελών του ΔΣ, δε λειτουργεί με ομαδικό πνεύμα από την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης έως την εκπροσώπηση στη Διοίκηση:
  • Η πραγματικότητα της λειτουργίας της ΕΛΜΕ τους διαψεύδει. Το ΔΣ συνεδρίασε 11 φορές για 49 θέματα. Οι Παρεμβάσεις τα ψήφισαν σχεδόν όλα, το ΠΑΜΕ τις 35, η ΔΑΚΕ τις 33, τα ΣΥΝΕΚ τις 28.
  • Είμαστε από τις λίγες ΕΛΜΕ όπου το ΔΣ στέλνει ημερήσια διάταξη του ΔΣ στα σχολεία, ανοιχτή για τον καθένα.

Η ΓΣ απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες και αποφασίζει ότι ο πρόεδρος δεν λειτούργησε αντικαταστατικά.

Για τις κατηγορίες του ΠΑΜΕ. 

Για τις κατηγορίες του ΠΑΜΕ όπως αναφέρονται στις ανακοινώσεις του.

  1. Χαρακτηρίζει απαξιωτικά τους οικονομικούς απολογισμούς “μπακαλοτεύτερα”!
  • Το ΔΣ στις 14/12/15 ενέκρινε τον οχτασέλιδο οικονομικό απολογισμό (έσοδα και έξοδα τακτικού ταμείου και ταμείου αλληλοβοήθειας, έσοδα από σχολεία για πρόσφυγες και έξοδα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, έσοδα από θεατρική παράσταση και έξοδα για αλληλεγγύη στους συναδέλφους της διαθεσιμότητας) και το σύνολο των παραστατικών στοιχείων που κατατέθηκαν. Από κανένα μέλος του ΔΣ δεν τέθηκε ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών του απολογισμού.  Το ΠΑΜΕ δεν ψήφισε τον απολογισμό δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί με τον προσανατολισμό του κινήματος και στον οποίο διατίθενται τα χρήματα. Η Ελεγκτική Επιτροπή ενέκρινε τον απολογισμό στις 16/12/2015.
  • Η παραλαβή του ταμείου από το νέο ταμία έγινε σε κοινή συνεδρίαση του ΔΣ και της ΕΕ στις 16/2/2016. Το ΔΣ και η ΕΕ ενέκριναν τα στοιχεία που κατατέθηκαν αναλυτικά σε έξι σελίδες και αφορούσαν τον οικονομικό απολογισμό παράδοσης του ταμείου.
  • Το ΔΣ με απόφασή του στις 22/6 επαναβεβαίωσε τους οικονομικούς απολογισμούς και τα παραστατικά για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και αποφάσισε να σταλούν στα σχολεία.

Η Γενική Συνέλευση καλεί το ΠΑΜΕ να σταματήσει να απαξιώνει με τη στάση του τις αποφάσεις του ΔΣ για τόσο σοβαρά ζητήματα. Επιβεβαιώνει την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και της παράδοσης του ταμείου όπως έγιναν από το ΔΣ και την ΕΕ αντίστοιχα στις 14/12/2015 και στις 16/2/2016 και ξανά στο σύνολό τους στις 22/6/2016.

  1. Ο πρόεδρος κατηγορήθηκε στην αρχή ότι δεν έχει εντάξει για συζήτηση στο ΔΣ την πρόταση μομφής τους για τα οικονομικά. Το μέλος τους στο ΔΣ δεν έχει καταθέσει τις κατηγορίες του γραπτώς και με την υπογραφή του, όπως ορίζει το καταστατικό, και έτσι κανένα μέλος του ΔΣ δεν έχει λάβει γνώση. Μετά την αποκάλυψη για την πλήρη έλλειψη στοιχείων, παραιτείται από τη θέση του ταμία μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα διαλυτική για το ταμείο της ΕΛΜΕ, αλλά και για το ρόλο του Δ.Σ. (Ισχυρίζεται ότι: δεν έχει γίνει έλεγχος βιβλιαρίων, δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια, κυκλοφορούν χιλιάδες ευρώ ανεξέλεγκτα, κ.ά.)
  • Έλεγχος βιβλιαρίων έγινε από το ΔΣ και την ΕΕ στις 14/12/2015 και στις 16/2/2016 και στα σχολεία στάλθηκαν τα ποσά που αντιστοιχούν στο τακτικό ταμείο και το ταμείο αλληλοβοήθειας.
  • Έλεγχος εξόδων για φέτος έγινε από το ΔΣ και την ΕΕ στις 16/2/2016 (έξόδα:1.288,20 Ευρώ) και μέχρι σήμερα άλλα 474,00 Ευρώ. Για όλα τα έξοδα δόθηκαν αποδείξεις στο νέο ταμία.
  • Η προσθήκη του ονόματος του νέου ταμία στα βιβλιάρια δε μπορεί να γίνει λόγω των capital controls.
  • Ο πρόεδρος ομόφωνα πέρσι στις 15/1/2015 ανέλαβε και τη θέση του ταμία γιατί οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν αποδέχτηκαν να αναλάβουν το ταμείο.

Η ΓΣ  αποφασίζει  ότι αυτές  οι κατηγορίες δεν ισχύουν. Καλεί το ΠΑΜΕ και τον  εκπρόσωπό του στην ΕΛΜΕ, που ευθύνονται πλέον για συκοφαντία, απόπειρα σπίλωσης και ηθικής εξόντωσης του προέδρου, να επιδείξουν επιτέλους μεγαλύτερη σοβαρότητα για τα οικονομικά της ΕΛΜΕ. Αντί να καταθέσουν, όπως όφειλαν αν είχαν στοιχεία, επώνυμη καταγγελία κάνουν στροφή και ζητούν έλεγχο από το ΔΣ και την ΕΕ, κάτι που όμως έχει ήδη γίνει, όπως ορίζει το καταστατικό, με τον έλεγχο και τη ψήφιση του οικονομικού  απολογισμού πέρσι και του οικονομικού απολογισμού παράδοσης του ταμείου φέτος από το ΔΣ και την ΕΕ. Από κανένα μέλος του ΔΣ δεν τέθηκε θέμα οικονομικών ατασθαλιών ή εκκρεμοτήτων ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

  1. Κατηγορούν ότι για τα χρήματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες από τα σχολεία δεν υπάρχουν αποδείξεις και ότι τα χρήματα αυτά δε φαίνονται πουθενά.
  • Για το 2015 υπάρχουν όλες οι αποδείξεις από super market για αγορές αξίας 3.853,57 ευρώ.  Εγκρίθηκαν από το ΔΣ (14/12/2015) και την ΕΕ και στάλθηκαν στα σχολεία στις 15/12/2015.
  • Για το 2016 υπάρχουν όλες οι αποδείξεις από super market για αγορές 2.618,54 ευρώ
  • Τα σχολεία που έδωσαν χρήματα έχουν συμπεριληφθεί στις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ. Για τα χρήματα ενημερώνονταν το ΔΣ στις συνεδριάσεις του.  Το 2016 η ΟΛΜΕ ενίσχυσε την Ε ΕΛΜΕ για τη δράση της αυτή (έσοδα από σχολεία 1.638 ευρώ + 172,93 περυσινό υπόλοιπο + 1.000 ευρώ από ΟΛΜΕ = 2.810,93. Έγιναν αγορές 2.618,54 ευρώ και έμεινε υπόλοιπο 192,39 ευρώ).  Οι αποδείξεις είναι όλες στα χέρια του προέδρου που συνεχίζει να είναι υπεύθυνος από το ΔΣ και έχουν σταλεί και στα σχολεία. Από κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ τα ποσά αυτά.
  • Αυτό επιβεβαιώνεται και από κείμενο υπογραφών στήριξης του προέδρου από 29 συνάδελφους που από κοινού διεκπεραίωναν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Η ΓΣ  αποφασίζει  ότι  αυτές  οι καταγγελίες  δεν  ισχύουν.  Όλες  οι  αποδείξεις  για  αγορά  ειδών  για τους  πρόσφυγες είναι  καταγεγραμμένες και  αποτελούν  τα  παραστατικά  στοιχεία  που  έχει  το  ΔΣ  για τα χρήματα από τα σχολεία.

  1. Κατηγορούν ότι δεν τηρήθηκαν διαφανείς διαδικασίες για τα χρήματα αλληλεγγύης και τις αγορές ειδών.
  • Όλα τα σχολεία γνώριζαν από τις ανακοινώσεις του ΔΣ τις ημέρες, τον τρόπο και την ώρα συγκέντρωσης ειδών και χρημάτων, αγοράς των ειδών, αναχώρησης για Ειδομένη και αλλού.
  • Το ΔΣ ενημερωνόταν στις συνεδριάσεις του για τα σχολεία και τα ποσά και με ανακοινώσεις του ευχαριστούσε όλα τα σχολεία.
  • Σε όλα τα σχολεία δίνονταν απόδειξη της ΕΛΜΕ, ενώ στις 15/12/2015 στάλθηκαν αναλυτικά στα σχολεία και τα ποσά του κάθε σχολείου και τα ποσά με τις αγορές από όλα τα σούπερ μάρκετ.

Η ΓΣ αποφασίζει ότι τηρήθηκαν διαφανείς διαδικασίες  και ότι οι καταγγελίες αυτές δεν ισχύουν.

  1. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ περιφέρει το βιβλίο του ταμείου της ΕΛΜΕ και λέει ότι τα χρήματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες δεν έχουν περαστεί και αφού δεν έχουν περαστεί διαρρέει ότι έχουν κλαπεί.
  • Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για ειδικό σκοπό, συγκεντρώνονταν και ξοδεύονταν σχεδόν αμέσως και σε καμία ΕΛΜΕ δεν γράφονται στο βιβλίο τακτικών εσόδων.
  • Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ (άρθρο 4) στο βιβλίο εσόδων και εξόδων πρέπει να γράφονται τα τακτικά έσοδα, οι συνδρομές και οι δωρεές (με απόφαση ΓΣ).
  • Με τον ίδιο τρόπο, για ειδικό σκοπό, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα από τη θεατρική παράσταση “Canteen” χωρίς ποτέ κανένα μέλος του ΔΣ να θέσει θέμα να γραφούν στο βιβλίο του ταμία.
  • Κανένα μέλος του ΔΣ δε ζήτησε τα χρήματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες να συμπεριληφθούν στα τακτικά έσοδα της ΕΛΜΕ, άλλωστε ούτε ο νέος ταμίας και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ζήτησε να γίνει αυτό για τα χρήματα που συνεχίζει να συγκεντρώνει η ΕΛΜΕ για τους πρόσφυγες.

Η ΓΣ καλεί τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ να επιστρέψει τώρα στα γραφεία της ΕΛΜΕ το βιβλίο του ταμείου, αφού στο ΔΣ (22/6) παρέδωσε γραπτή δήλωση παραίτησης από τη θέση του ταμία και αποχώρησε και να σταματήσει να απαξιώνει με τη στάση του τις αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ. 

  1. Κατηγορούν τον πρόεδρο ότι αρνιόταν να ελεγχθούν οι συνδρομές μέσω μισθοδοσίας.
  • Όλα τα μέλη του ΔΣ έπαιρναν στα mail τους τις καταστάσεις συνδρομών μέσω της μισθοδοσίας για να τις ελέγχουν χωρίς να τεθεί από κάποιο μέλος του ΔΣ θέμα για κάποιο πρόβλημα.
  • Στη συνεδρίαση του ΔΣ για τη συγκρότησή του (11/1/2016) το ΠΑΜΕ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών! Έγινε συνάντηση (12/1) μελών του ΔΣ με τους υπεύθυνους μισθοδοσίας της Διεύθυνσης οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι από λάθος είχαν συμπεριληφθεί μέλη άλλης ΕΛΜΕ στις καταστάσεις συνδρομών της Ε ΕΛΜΕ.  Όλες οι παρατάξεις, και το ΠΑΜΕ, αποδέχτηκαν την εξήγηση και οι συνδρομές αυτές (135 ευρώ) δόθηκαν στην Α ΕΛΜΕ (30/3/2016).

Η ΓΣ αποφασίζει ότι οι καταγγελίες αυτές δεν ισχύουν και ότι όλα τα μέλη του ΔΣ μπορούσαν να ελέγχουν τις καταστάσεις μισθοδοσίας.    

  1. Καταγγέλλουν τον πρόεδρο ότι είχε παρόμοια συμπεριφορά και με τα χρήματα από τη θεατρική παράσταση ”Canteen”.
  • Απολογισμοί έγιναν, πέρσι (17/12/2014) και φέτος συνολικά για τις δύο χρονιές (14/12/2015), εγκρίθηκαν από το ΔΣ και στάλθηκαν στα σχολεία.
  • Έσοδα 4.745 ευρώ – έξοδα 1.960 ευρώ = καθαρά έσοδα 2.785 ευρώ. Για στήριξη συναδέλφων διαθεσιμότητας δόθηκαν 2.085 ευρώ.  Υπόλοιπο σε ειδικό λογαριασμό της ΕΛΜΕ 700,20ευρώ. Από κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν αμφισβητήθηκαν τα ποσά αυτά.

Η ΓΣ αποφασίζει ότι οι καταγγελίες για την παράσταση “Canteen” δεν ισχύουν.

  1. Καταγγέλλουν τον πρόεδρο – ταμία του Διελμικού ταμείου για “αντίστοιχη συμπεριφορά ” και “μεγάλες εκκρεμότητες και ελλείψεις στο Διελμικό ταμείο”.
  • Σε δύο συνεδριάσεις του Διελμικού (14/3/2104, 10/3/2015) έγινε οικονομικός απολογισμός και από κανέναν πρόεδρο ή μέλος ΔΣ δεν τέθηκε ζήτημα εκκρεμοτήτων ή ατασθαλιών.
  • Η μόνη εκκρεμότητα που διαπιστώθηκε απ’ όλους πρόπερσι ήταν το χρέος των 600 ευρώ και πέρσι των 900 ευρώ της Β ΕΛΜΕ από την οποία ζητήθηκε και τις δύο φορές να το ξεπληρώσει.
  • Η πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ, ενώ ήταν η σειρά της να παραλάβει το ταμείο, το αρνήθηκε λόγω του χρέους της Β ΕΛΜΕ.
  • Οι εκκρεμότητες της Β ΕΛΜΕ συνεχίζουν να υπάρχουν γιατί αρνείται να πληρώσει το ποσό που της αντιστοιχεί για την πληρωμή της καθαρίστριας.
  • Όλοι οι λογαριασμοί του Διελμικού ταμείου είναι πληρωμένοι και υπάρχουν όλες οι αποδείξεις. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον οικονομικό απολογισμό που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία (17/6).

Η ΓΣ αποφασίζει ότι οι καταγγελίες αυτές δεν ισχύουν. Η μόνη εκκρεμότητα για το Διελμικό ταμείο είναι τα χρήματα που χρωστάει η Β ΕΛΜΕ.

Η Γενική Συνέλευση 23/6/2016

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*