Ψήφισμα ΓΣ Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ.νίκης: Για τη διαδικασία που με βάση το καταστατικό πρέπει να ακολουθήσει το Δ.Σ. στην εξέταση των κατηγοριών σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη

Όλη η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν να κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι, ώστε η Ε΄ ΕΛΜΕ να μπορεί και το καλοκαίρι που η κυβέρνηση θα προωθεί τα αντιεκπαιδευτικά της μέτρα και το Σεπτέμβρη που θα τα εφαρμόζει, να συμμετέχει στην αγωνιστική απάντηση του κλάδου.
Όλη η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν να κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι, ώστε η Ε΄ ΕΛΜΕ να μπορεί και το καλοκαίρι που η κυβέρνηση θα προωθεί τα αντιεκπαιδευτικά της μέτρα και το Σεπτέμβρη που θα τα εφαρμόζει, να συμμετέχει στην αγωνιστική απάντηση του κλάδου.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκη, Προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ (9/6/2016)

Για τη διαδικασία που με βάση το καταστατικό πρέπει να ακολουθήσει το Δ.Σ. στην εξέταση των κατηγοριών σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη

Η απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ (19/5), καθώς και η διαβεβαίωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη Γ.Σ των προέδρων (21/5) ήταν η αυστηρή τήρηση του καταστατικού στις διαδικασίες εξέτασης των κατηγοριών. Η απόφαση αυτή τηρήθηκε στην εξέταση του πρώτου σημείου των κατηγοριών, το οποίο απορρίφτηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (25/5),  αλλά στη συνέχεια παρατάξεις του ΔΣ αρνήθηκαν να ισχύσει στην εξέταση και των υπόλοιπων σημείων. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ (31/5) για το δεύτερο σημείο, επαναφέρθηκε η πρόταση να εξεταστούν οι καταγγελίες όχι σημείο σημείο με βάση το καταστατικό, αλλά «πακέτο» όλες μαζί και να γίνει μια ενιαία ψηφοφορία. Τη διαδικασία αυτή η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την είχε απορρίψει, γιατί δεν προβλέπεται καταστατικά, δε δίνει τη δυνατότητα κατάθεσης στοιχείων, ενώ η ενιαία ψηφοφορία οδηγεί σε αποφάσεις στη βάση ενός συγκυριακού συσχετισμού της δύναμης των παρατάξεων.

Όλες οι παρατάξεις οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση της προηγούμενης  Γ.Σ. (19/5): Το Δ.Σ. να εξετάσει τις καταγγελίες κατά του προέδρου με βάση το άρθρο 17 του καταστατικού της ΕΛΜΕ, το οποίο καθορίζει ποιες είναι αντικαταστατικές ενέργειες, ποιες είναι οι ποινές που μπορούν να δοθούν και ποια είναι τα όργανα που τις δίνουν. Τις καταγγελίες σε βάρος του προέδρου το Δ.Σ. οφείλει αναλυτικά να τις εξετάσει μία προς μία, να πιστοποιήσει αν  στοιχειοθετούνται και αν είναι βάσιμες, να τις καταθέσει στην Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία και θα καταθέσει τις αποφάσεις της σε Γ.Σ. του κλάδου. Ένα «τσουβάλιασμα» εξέτασης όλων των καταγγελιών για έναν εγκαλούμενο χωρίς ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση σε κάθε απόφαση σχετικά με κάθε επιμέρους καταγγελία είναι αντίθετη ακόμη και με τον κώδικα ποινικής δικονομίας και αποτελεί λόγω ακύρωσης μιας τέτοιας απόφασης.

Το οικονομικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όλα τα μέλη του Δ.Σ. και πρέπει να εξεταστεί άμεσα για να μη διαμορφώνεται ένα κλίμα το οποίο ενισχύει το διασυρμό συναδέλφων. Οι ψηφισμένοι οικονομικοί απολογισμοί -που είναι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και οφείλει να τις επιβεβαιώσει- οι αποδείξεις και τα παραστατικά, είναι στοιχεία που θα πρέπει με ευθύνη του ΔΣ να είναι στη διάθεση κάθε μέλους της ΕΛΜΕ. Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται πως έχει στοιχεία για οικονομικές ατασθαλίες, οφείλει να τα καταθέσει με έγγραφη καταγγελία ώστε όλα τα μέλη του Δ.Σ. να λάβουν γνώση και το Δ.Σ. να τα εξετάσει με βάση το καταστατικό. Δεν είναι αποδεκτό να αιωρούνται τέτοιου είδους κατηγορίες. Ταυτόχρονα το βιβλίο του ταμείου της ΕΛΜΕ επιβάλλεται να βρίσκεται στα γραφεία της ΕΛΜΕ, όπου πρέπει να παραμένει και να φυλάσσεσαι, αλλά και να μπορεί να ελέγχεται από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όπως και όλα τα βιβλία του σωματείου. Δεν προσφέρεται το βιβλίο του ταμείου για μικροπαραταξιακή αντιπαράθεση, για αξιοποίηση προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις, πολύ περισσότερο από τον ταμία του ΔΣ που κάνει τις καταγγελίες.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος χρειάζεται πλήρης ενημέρωση με βάση όλα τα υπαρκτά στοιχεία: οικονομικοί απολογισμοί, αποδείξεις, βιβλία… Στα σχολεία πρέπει να σταλούν για να ελεγχθούνε από όποιον συνάδελφο το επιθυμεί: α) ο οχτασέλιδος οικονομικός απολογισμός, όπως κατατέθηκε στο Δ.Σ. στις 14/12/2015 ψηφίστηκε από το Δ.Σ. και εγκρίθηκε από την Ελεγκτική Επιτροπή, β) ο εξασέλιδος απολογισμός παράδοσης του ταμείου στο νέο ταμία της ΕΛΜΕ που εγκρίθηκε σε κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. και της Ε.Ε. στις 16/2/2016, όπου και έγινε παραλαβή του ταμείου από το νέο ταμία της ΕΛΜΕ γ) όλες οι αποδείξεις των αγορών ειδών για τους πρόσφυγες από τα σούπερ μάρκετ που είναι και τα παραστατικά στοιχεία επιβεβαίωσης των αγορών και τα οποία έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. μάλιστα χωρίς ποτέ κανένα μέλος του Δ.Σ. να αμφισβητήσει ότι οι αγορές αυτές έγιναν.

Η λειτουργία, η δράση και η αγωνιστική φυσιογνωμία της Ε΄ ΕΛΜΕ έχουν τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ, για αυτό επιβάλλεται η πλήρης διαλεύκανση όλων των κατηγοριών. Ο ίδιος ο κλάδος, τον οποίο και αφορά πρώτα και κύρια η λειτουργία του σωματείου, να ενημερωθεί, να πάρει θέση και να συμβάλλει να επουλωθούν τα τραύματα της ΕΛΜΕ με τη μαζική του συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου. Για αυτό το Δ.Σ., η Ε.Ε. και οι παρατάξεις οφείλουν με όλα τα στοιχεία που έχουν, να ενημερώσουν τον κλάδο και ο ίδιος ο κλάδος να πάρει θέση μέσα από τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό, με ανώτατο όργανο των αποφάσεων του σωματείου τη Γ.Σ. Όλη η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν να κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι, ώστε η Ε΄ ΕΛΜΕ να μπορεί και το καλοκαίρι που η κυβέρνηση θα προωθεί τα αντιεκπαιδευτικά της μέτρα και το Σεπτέμβρη που θα τα εφαρμόζει, να συμμετέχει στην αγωνιστική απάντηση του κλάδου. Το Δ.Σ. οφείλει να επισπεύσει όλη τη διαδικασία εξέτασης των  καταγγελιών με συνεχείς συνεδριάσεις, οι οποίες θα είναι όλες ανοιχτές στη συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίζεται για την Παρασκευή 10/6, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ, εάν τα μέλη του Δ.Σ. δεν ανταποκριθούν, το Δ.Σ. ορίζεται για την Δευτέρα 13/6, στις 7.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ.

Η Γ.Σ. ορίζει νέα Γ.Σ. την Πέμπτη 23/6, στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης, στις 7.00 μ.μ. Στη Γ.Σ. να κατατεθούν όλα τα στοιχεία των κατηγοριών από το Δ.Σ., την Ε.Ε. και τις παρατάξεις, να απαντήσει ο πρόεδρος,  να τοποθετηθούν παρατάξεις  και οι συνάδελφοι και η ίδια η Γ.Σ. να  πάρει και τις  τελικές αποφάσεις. Την πραγματοποίηση Γ. Σ. εξέτασης των κατηγοριών οφείλει να την αναλάβει το ίδιο το Δ.Σ. Ταυτόχρονα η Γ.Σ. συγκροτεί ανοιχτή επιτροπή που ο ρόλος της είναι να συμβάλλει στη συμμετοχή των συναδέλφων στη Γ.Σ. με καλέσματα, με ενημερώσεις, με προώθηση των αποφάσεων του Δ.Σ. και της Ε.Ε. και με ό,τι άλλο θα κρίνει η ίδια ότι θα εξασφαλίζει την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων και τη μαζική συμμετοχή τους στη συνέλευση.               

 

                                                                      Η Γενική Συνέλευση (9/6/2016)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*