Παρεμβάσεις ΔΕ: ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ αποκαλύπτονται: ενωμένοι συκοφαντούν, σπιλώνουν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και προωθούν την καρατόμηση του!

 Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

 

ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ αποκαλύπτονται: ενωμένοι συκοφαντούν,

σπιλώνουν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και προωθούν την καρατόμηση του!

Όλοι στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. σήμερα Τετάρτη 25/5, στις 8.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ.

Μόνο ο κλάδος μπορεί να σταματήσει τα σχέδια διάλυσης της ΕΛΜΕ και της καρατόμησης του προέδρου της που μεθοδικά επεξεργάστηκαν ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ και από κοινού υλοποιούν και θα το κάνει!

Μόνο ο κλάδος μπορεί να σταματήσει τα σχέδια διάλυσης της ΕΛΜΕ και της καρατόμησης του προέδρου της που μεθοδικά επεξεργάστηκαν ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ και από κοινού υλοποιούν και θα το κάνει!

Άλλη μια αποκαλυπτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ με κοινή επιδίωξη των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ τη συκοφάντηση, τη σπίλωση του Χ. Ζαγανίδη και την καρατόμησή του από τη θέση του προέδρου, έγινε χθες Τρίτη 24/5. Αυτό επιβεβαιώνει η στάση που κράτησαν σε πρόταση του προέδρου το Δ.Σ. να πάρει απόφαση ότι ο περσινός οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός παράδοσης του ταμείου που είναι ψηφισμένοι από το Δ.Σ. και την Ε.Ε., συνεχίζουν να έχουν την έγκριση του Δ.Σ. για να σταματήσει ο διασυρμός του προέδρου από το ΠΑΜΕ, αλλά και οι προτάσεις τους το Δ.Σ. να μην ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζει το καταστατικό της ΕΛΜΕ στη συζήτηση των αντικαταστατικών ενεργειών που επικαλούνται τα ΣΥΝΕΚ κατά του προέδρου, αλλά τον κανονισμό της βουλής(ΔΑΚΕ) και το καταστατικό της ΟΛΜΕ (ΠΑΜΕ)!

Τα ΣΥΝΕΚ και η ΔΑΚΕ, ενώ δήλωσαν σε όλους τους τόνους στη συνεδρίαση ότι για αυτούς δεν τίθεται θέμα οικονομικών ατασθαλιών και ότι οι οικονομικοί απολογισμοί συνεχίζουν να έχουν την έγκρισή τους, στις ψηφοφορίες που έγιναν κράτησαν άλλη στάση. Αρχικά στην πρόταση του προέδρου να σταλεί στα σχολεία αναλυτική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (στέλνουμε την πρόταση στα σχολεία όπως κατατέθηκε στο Δ.Σ.) που με συνεκτικό τρόπο θα παρουσιάζει τους οικονομικούς απολογισμούς, ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ το αρνήθηκαν δηλώνοντας ότι αυτά είναι ψηφισμένα ήδη και δεν το κρίνουν απαραίτητο. Στη συνέχεια τα ΣΥΝΕΚ κατέθεσαν πρόταση που θα περιέχει μόνο τη διαβεβαίωση ότι οι οικονομικοί απολογισμοί έχουν την έγκριση του Δ.Σ., χωρίς να περιγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τις Παρεμβάσεις και η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία. Υπέρ ψήφισαν 2 από Παρεμβάσεις και 1  ΣΥΝΕΚ, κατά 1 ΠΑΜΕ, λευκό 1 ΣΥΝΕΚ, ενώ τα 2 μέλη της ΔΑΚΕ δήλωσαν αποχή. Τα ΣΥΝΕΚ δήλωσαν ότι με βάση τη στάση αποχής της ΔΑΚΕ περνάει η πρόταση, ο πρόεδρος ξαναέθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση και η ΔΑΚΕ, για να μην διαμορφωθεί πλειοψηφία, άλλαξε στάση και ψήφισε λευκό! Έτσι η πρόταση συγκέντρωσε 3  υπέρ (2 Παρεμβάσεις, 1 ΣΥΝΕΚ) 1 κατά (ΠΑΜΕ) 3 λευκά (1 ΣΥΝΕΚ, 2 ΔΑΚΕ) και δεν πέρασε.

ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ για να πετύχουν τη κοινή τους επιδίωξη της καρατόμησης του προέδρου συμπεριφέρονται πλέον χωρίς αρχές, για αυτό και η «δημοκρατική» ΔΑΚΕ για  το ίδιο θέμα άλλαξε τη ψήφο της δύο φορές, ενώ τα ΣΥΝΕΚ κεντρικά και τοπικά παραπλανητικά γράφουν και λένε ότι για αυτούς δεν τίθεται θέμα για τα οικονομικά. Ακολουθούν αυτή την πρακτική ώστε το ΠΑΜΕ να συνεχίζει να λασπολογεί κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ, όχι μόνο για να εξασφαλίσουν την ψήφο του στις αντικαταστατικές ενέργειες που επικαλούνται, αλλά  και να τις δώσουν υπόσταση στις δικές τους καταγγελίες και να γενικευτεί η επίθεση κατά του προέδρου, χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου ο διασυρμός του ίδιου του σωματείου.

Το ΠΑΜΕ και το μέλος τους στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και σε αυτή τη συνεδρίαση δεν κατέθεσαν ούτε ένα στοιχείο που στοιχειωδώς να τεκμηριώνει τα ασύστολα ψέματα για τις οικονομικές ατασθαλίες που γράφουν και υπονοούν και πολύ περισσότερο λένε στα σχολεία. Ανοιχτά πλέον έχουν ενωθεί με τα ΣΥΝΕΚ και τη ΔΑΚΕ για να πετύχουν τους σκοπούς τους, για αυτό και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ. (24/5) απέσυραν την πρόταση καταγγελίας για οικονομικές ατασθαλίες που είχαν καταθέσει στο προηγούμενο Δ.Σ.(17/5). Επιδιώκουν οι ανυπόστατες καταγγελίες τους να μην συζητηθούν ποτέ στο Δ.Σ., αλλά μόνο να τις επικαλούνται για να ψηφίσουν την πολυπόθητη πρόταση μομφής κατά του προέδρου και η κάθε παράταξη να ψηφίζει για διαφορετικούς λόγους! Το ΠΑΜΕ που δεν υλοποιεί αποφάσεις της ΕΛΜΕ και συμπεριφέρεται ως σωματείο μέσα στο σωματείο δεν μπορεί να επικαλεστεί αντικαταστατικές ενέργειες, για αυτό και επικαλείται οικονομικές ατασθαλίες.

 Μόνο ο κλάδος μπορεί να σταματήσει τα σχέδια διάλυσης της ΕΛΜΕ και της καρατόμησης του προέδρου της που μεθοδικά επεξεργάστηκαν ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ και από κοινού υλοποιούν και θα το κάνει! Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και στήριξης της ΕΛΜΕ  και του προέδρου που συνεχώς αυξάνεται, με τις παρατάξεις και τα σωματεία να παίρνουν θέση, με τους 36 εκπροσώπους στη Γ. Σ. των προέδρων, με τους συναδέλφους της διαθεσιμότητα, με τις εκατοντάδες υπογραφές που μαζεύονται, αυτό επιβεβαιώνει.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συνέχιση της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. που γίνεται σήμερα Τετάρτη 25/5, στις 8.00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΔΟΘ.

Η πρόταση κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24/5.

Για τις ανυπόστατες καταγγελίες του ΠΑΜΕ κατά του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη σχετικά με τα οικονομικά της ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του που πραγματοποιείται σήμερα 24/5/2016 αποφασίζει ότι οι δύο γραπτές καταγγελίες του ΠΑΜΕ κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ για οικονομικές ατασθαλίες ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ και ως ταμίας πέρσι του Δ.Σ. δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Θεωρεί ότι στρέφονται κατά των αποφάσεων του ίδιου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, το οποίο έχει εγκρίνει συνολικά και τον οικονομικό απολογισμό της συνδικαλιστικής χρονιάς 2014-2015 και τον οικονομικό απολογισμό παράδοσης του ταμείου  στο νέο ταμία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Γ. Νοτάκη για τη χρονιά.

Το Δ.Σ. διαβεβαιώνει ότι για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον περσινό οικονομικό απολογισμό (έσοδα και έξοδα τακτικού ταμείου, έσοδα και έξοδα ταμείου αλληλοβοήθειας, έσοδα από σχολεία για πρόσφυγες και έξοδα για αλληλεγγύη τους πρόσφυγες, έσοδα από θεατρική παράσταση και έξοδα για αλληλεγγύη στους συναδέλφους από διαθεσιμότητα) και το σύνολο των παραστατικών στοιχείων που κατατέθηκαν, εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του στις 17/12/2015. Από κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν τέθηκε ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών του απολογισμού. Το ΠΑΜΕ δε ψήφισε τον απολογισμό δηλώνοντας ότι δε συμφωνεί με τον προσανατολισμό του κινήματος και στον οποίο διατίθενται τα χρήματα. Από  την Ελεγκτική Επιτροπή ο απολογισμός εγκρίθηκε στις 18/12/2015. Το Δ.Σ. σήμερα  αποφασίζει και επαναβεβαιώσει την έγκρισή του στον οικονομικό απολογισμό.

Το Δ.Σ. διαβεβαιώνει ότι η παραλαβή του ταμείου από το νέο ταμία έγινε σε κοινή  συνεδρίαση του Δ.Σ. και  της Ελεγκτικής Επιτροπής στις 16/2/2016.  Το Δ.Σ. και η Ε.Ε. ενέκριναν τα στοιχεία που κατατέθηκαν αναλυτικά σε έξι σελίδες και αφορούσαν τον οικονομικό απολογισμό παράδοσης του ταμείου (συνδρομές με καταστάσεις από σχολεία, συνδρομές με μπλοκ την ημέρα των εκλογών, συνδρομές από μισθοδοσία, νέα κατάσταση στα έσοδα και τα έξοδα του ταμείου μετά τις φετινές εκλογές, οικονομικές εκκρεμότητες της ΕΛΜΕ). Το Δ.Σ. σήμερα αποφασίζει και επαναβεβαιώνει την έγκρισή του οικονομικού απολογισμού παράδοσης του ταμείου.

Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. καταθέτει τα στοιχεία με βάση τα οποία ενέκρινε στις συνεδριάσεις του τους οικονομικούς απολογισμούς εσόδων και εξόδων όλων των δράσεων της ΕΛΜΕ:

1). Τον αναλυτικό οικονομικό απολογισμό οχτώ σελίδων που ενέκρινε στις 17/12/2015, στάλθηκε στις 18/12/2015 στα σχολεία και περιέχει αναλυτικά στοιχεία:  από έσοδα τακτικού ταμείου 26.752,52 Ευρώ, τα έξοδα 21.526,46 και το υπόλοιπο 5.226,06 τα οποία είναι κατατεθειμένα σε ειδικό Τρ. Λογαριασμό της ΕΛΜΕ. Τα αναλυτικά στοιχεία από έσοδα ταμείου αλληλοβοήθειας 23.166,88 Ευρώ, τα έξοδα 4.052,00 και το υπόλοιπο 19.114,86 τα οποία είναι κατατεθειμένα σε ειδικό Τρ. Λογαριασμό της ΕΛΜΕ. Αποφασίζει τα αναλυτικά στοιχεία να σταλούν στα σχολεία.

2). Την παράδοση παραλαβή του οικονομικού απολογισμού στο νέο ταμία. Το Δ.Σ. ομόφωνα ενέκρινε στη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα (15/1/2016) για ταμία τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Ο νέος ταμίας ζήτησε από το Δ.Σ. η παραλαβή του ταμείου να γίνει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. και παρουσία  της Ελεγκτικής Επιτροπής  όπως και έγινε με κοινή συνεδρίαση στις 16/2/2016 (Δ.Σ. και Ε.Ε. ενέκριναν τον απολογισμό παράδοσης). Ο νέος ταμίας παρέλαβε σε έξι αναλυτικές σελίδες, τα στοιχεία με τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στα έσοδα και τα έξοδα του ταμείου μετά τις φετινές εκλογές, καθώς και τις εκκρεμότητες της ΕΛΜΕ. Τα έξοδα της ΕΛΜΕ στη νέα συνδικαλιστική χρονιά από τις 19/12/2015 έως 16/2/2016 ήταν συνολικά 1.288,20 Ευρώ. Τα έξοδα της ΕΛΜΕ από τότε  μέχρι σήμερα είναι 474,00 Ευρώ (μετακίνηση προέδρου σε δύο Γ. Σ. των ΕΛΜΕ, προβολή ταινίας, αλληλεγγύη σε σχολείο μεταναστών). Σύνολο εκκρεμοτήτων 16.604 Ευρώ ( συνδρομές προς ΟΛΜΕ, συνδρομές προς ΕΔΟΘ, συνδρομές προς ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ και πρώτη δόση διελμικού ταμείο, δικαστική προσφυγή συναδέλφων κατά ΑΣΠΑΙΤΕ. Αποφασίζει τα αναλυτικά στοιχεία να σταλούν στα σχολεία.

3) Τα χρήματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Σεπτέμβρη του 2015 έως και σήμερα. Για όλα τα χρήματα που δόθηκαν τα σχολεία πήραν αποδείξεις  και για όλες τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ – μάρκετ υπάρχουν αποδείξεις, οι οποίες όλες μαζί κατατέθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ στις 17/12/15. Στα σχολεία στις 18/12/2015 στάλθηκε ο οικονομικός απολογισμός για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που περιέχει ένα προς ένα όλα τα σχολεία και το ποσό που κατέθεσαν. Στα σχολεία στάλθηκε και αναλυτικός απολογισμός των εξόδων, καθώς και τα σουπερ – μάρκετ που έγιναν οι αγορές και το ποσό που δόθηκε σε κάθε ένα από αυτά. Συνολικά είχαν συγκεντρωθεί 4.026,50 Ευρώ. Από αυτά έγιναν αγορές ειδών από μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους 3.853,57 Ευρώ και έμεινε υπόλοιπο 172,93. Το 2016 και μέχρι σήμερα μαζεύτηκε από τα σχολεία το ποσό των 1.638 Ευρώ + 1.000 ενίσχυση από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ + 172,93 Ευρώ υπόλοιπο περσινής χρονιά =  2.810,93 Ευρώ σύνολο εσόδων. Από αυτά έγιναν αγορές 2.618,54 Ευρώ και έμεινε υπόλοιπο το ποσό των 192,39 Ευρώ. Σύνολο χρημάτων από σχολεία  5.666,40 Ευρώ και από ΟΛΜΕ 1.000 Ευρώ = 6.666,50 Ευρώ – έξοδα  6.472,11 = υπόλοιπο 192,39. Αποφασίζει τα αναλυτικά στοιχεία να σταλούν στα σχολεία.

4) Για τα χρήματα που μαζεύτηκαν από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τη θεατρική παράσταση «Canteen», πέρσι και πρόπερσι έγινε συνολικά απολογισμός και εγκρίθηκε στις 17/12/2015 από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και την ελεγκτική επιτροπή. Στάλθηκε στα σχολεία στις 18/12/2015. Σύνολο εσόδων 4.745 Ευρώ – σύνολο εξόδων 1.960 Ευρώ = καθαρά έσοδα 2.785. Για στήριξη συναδέλφων από διαθεσιμότητα μετά από έγκριση κάθε φορά του Δ.Σ. δόθηκε το ποσό των 2.085 Ευρώ και υπάρχει υπόλοιπο σε ειδικό λογαριασμό το ποσό των 700,20 Ευρώ. Αποφασίζει τα αναλυτικά στοιχεία να σταλούν στα σχολεία.

5). Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για τα χρήματα από συνδρομές συναδέλφων αποσπασμένων στην Α΄ ΕΛΜΕ.  Στις  13/1/2016 ορίστηκε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τη συγκρότηση του σε σώμα. Το ΠΑΜΕ ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης για να ελέγξει τους εκλογικούς καταλόγους και καταστάσεις συναδέλφων που πληρώνουν συνδρομή μέσω της μισθοδοσίας. Το Δ.Σ. έκανε αποδεκτό το αίτημα αναβολής που κατατέθηκε και προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση στις 15/1. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15/1 το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τη συνάντηση που έγινε με το τμήμα μισθοδοσίας της Διεύθυνσης, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ.  Ζαγανίδης Χρήστος, Παπαδοπούλου Φωτεινή και Νοτάκης Γιάννης. Στη συνάντηση οι υπεύθυνοι του τμήματος μισθοδοσίας μας διαβεβαίωσαν ότι από λάθος τέσσερα μέλη που ανήκουν σε άλλη ΕΛΜΕ έχουν συμπεριληφθεί στις καταστάσεις παρακράτησης συνδρομών από τη μισθοδοσία των μελών της Ε΄ ΕΛΜΕ, καθώς και έξι μέλη που ανήκαν πέρσι στη δύναμη της Ε΄ ΕΛΜΕ και είχαν αποσπαστεί σε σχολεία που ανήκουν στην Α΄ ΕΛΜΕ. Όλες οι παρατάξεις και του ΠΑΜΕ συμπεριλαμβανομένου, αποδέχθηκαν την εξήγηση από το τμήμα μισθοδοσίας. Οι συνδρομές αυτών των συναδέλφων (135,00 Ευρώ) δόθηκαν στην Α΄ ΕΛΜΕ (30/3/2015).

          Χρήστος Ζαγανίδης πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *