Το δημόσιο σχολείο διαλύεται. Που είναι οι γονείς;

Μια ανοιχτή επιστολή γονέων από την Πάτρα:

Γονείς,

οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για το δημόσιο σχολείο. Δεν είναι μόνο η έλλειψη βιβλίων, οι συγχωνεύσεις και το μεγάλωμα των τάξεων ή οι προς το χειρότερο αλλαγές στη διοίκηση του σχολείου. Είναι η  ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει κάθε μορφή δημόσιας εκπαίδευσης από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως το Πανεπιστήμιο. Ισως γιατί με γνώσεις και κριτική σκέψη τα παιδιά μας δεν είναι εύκολη λεια  στην κοινωνία  της φτώχειας και της δυστυχίας που ετοιμάζουν…Τώρα λοιπόν  που τα παιδιά μας, μας θέλουν βοηθούς και συμπαραστάτες η Ένωση Γονέων Πάτρας και η Ψευδο-Ομοσπονδία Γονέων (Ψευδο-Ομοσπονδία, γιατί εκλέχτηκε με καταγγελμένες λαθροχειρίες στα πρακτικά και αποκλεισμούς αντιπροσώπων γονέων) σιωπούν.

Όχι πως δεν το περιμέναμε. Όμως η κρισιμότητα των στιγμών μας έκανε να έχουμε μια κρυφή ελπίδα, πως θα ξεπεράσουν το ρόλο του κυβερνητικού χειροκροτητή και θα παλέψουν για τα παιδιά μας, για τα παιδιά τους. Δυστυχώς πέσαμε έξω, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι οργανώσεις- «σφραγίδες» με καμιά πραγματική αναφορά στην κοινωνία.

Οι γονείς όμως πρέπει να βγούμε μπροστά. Μαζί με μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους και όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία να διεκδικήσουμε το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας. Το σχολείο της «αγοράς» που οραματίζονται είναι σχολείο για λίγους, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας, χωρίς όραμα, προοπτική,όνειρο… Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε. Η σιωπή είναι συνενοχή.

  • Λουκόπουλος Παναγιώτης – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ  Δημοτικού Σχολείου Ρίου, Μέλος ΄Ενωσης Γονέων Πάτρας
  • Βέρροιος Θεόδωρος – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ Λυκείου Ρίου, Μέλος  Ένωσης Γονέων Πάτρας
  • Δανιηλίδης Σάββας – Μέλος  Ένωσης Γονέων Πάτρας (Δημοτικό Σχολείο Ρίου)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*