Απόφαση Γ.Σ. Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής (26/1): Ανατροπή του ασφαλιστικού τώρα. Να μην κατατεθεί στη Βουλή

Στην τελική ευθεία ψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου εκτρώματος μπαίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει συνυπογράψει με ΕΕ, ΔΝΤ. Το στόρυ των «σκληρών διαπραγματεύσεων» με τους «Θεσμούς», που έχουν αρχίσει πάλι να παίζουν σε επεισόδια τα ΜΜΕ, έχουμε πια την εμπειρία για το τι επιδιώκει και πού οδηγεί. Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα είναι χειρότερο από την κυβερνητική πρόταση και ταυτόχρονα θα εγκλωβίσει τη λαϊκή οργή μέσω εκβιασμών.Τα μέτρα δε θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα παίρνονται κι άλλα αν απαιτείται από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, που δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση, που υπονόμευσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους ασφαλιστικούς νόμους . Τσακίζει τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους μικρομεσαίους, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τους ήδη συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία και όλα αυτά προκειμένου να μην πληρώσουν οι εργοδότες και οι τράπεζες όσα έκλεψαν από τη συνεχή μείωση των μισθών, τη μαύρη, απλήρωτη ή ελαστική εργασία και τη συνεχή μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτές που ποτέ δεν αποδόθηκαν, από τις απαλλαγές και τη λεηλάτηση των αποθεματικών των ταμείων. Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Είναι μια μεγάλη τομή στη μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε δούλους του 21ου αιώνα αφού πρώτα γκρέμισαν εργατικά δικαιώματα που καταχτήθηκαν από αγώνες ολόκληρου αιώνα,τώρα διαλύουν ό,τι άφησαν όρθιο από το δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα

,Η σύνταξη δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους που με το μόχθο τους συνεισφέρουν στην αλληλεγγύη των γενεών. Μετατρέπουν το κολοβό αναδιανεμητικό σύστημα σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό. Όποιος έχει, θα πληρώνει για την υγεία του αλλά και για την πιθανότητα να πάρει κάτι παραπάνω από ένα επίδομα πείνας στα βαθειά γεράματα.

Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η λεγόμενη «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς «οικουμενικά» ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο. Απέναντι στη συναίνεσή τους για την καταστροφή μας, απαντάμε με μαζικό, λαϊκό ξεσηκωμό, . Δε ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε!

Όλοι σε θέση μάχης. Δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα της «διαπραγμάτευσης» – κοροϊδία.Ένώνουμε τις δυνάμεις μας και το βηματισμό μας με τους αγώνες των αγρότων, και των αυτοαπασχλούμενων της νεολαία,ς και των ανέργων για να μη φτάσει στη Βουλή και να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, για να διαμορφωσουμε ένα ισχυρό μαζικό μέτωπο ανακοπής και ανατροπής της γενικευμένης επίθεσης που έχουν κηρύξει κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ .

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:

  • Συμμετοχή 26 /1 στο συλλαλητήριο 6μμ έξω από το Υπ, Εργασίας και πορεία στη Βουλή στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό.
  • Στην απεργία στις 4 Φλεβάρη, κλείνουμε τα σχολεία, κατεβαίνουμε στους δρόμους.
  • Οργανώνουμε την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας με μέτρα στήριξής της .
  • Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και στο Συντονισμό Σωματείων και Φορέων στα Μεσόγεια
  • Συμπαραστεκόμαστε στο Μπλόκο των αγροτών στα Μεσόγεια την Τετάρτη 27/1 και καλούμε για κοινό αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό.Οργάνωση τοπικών κινητοποιήσεων με το τοπικό συντονισμό σωματείων και φορέων   ,έκδοση κοινής ανακοίνωσης που θα την μοιράσουμε στις πλατείες των Δήμων, πανό σε κεντρικά σημεία των πόλεων και σε σχολεία.


  • Η ΟΛΜΕ οφείλει να πάρει πρωτοβουλία για Αγωνιστικό Συντονισμό σωματείων και Ομοσπονδιών για διοργάνωση βδομαδιάτικων συλλαλητηρίων και αποκλεισμό Υπουργείων, πρΙν και μετά την 24ωρη απεργία, καθώς και μέρες πανελλαδικής συντονισμένης δράσης όλων των εκπαιδευτικών σε κάθε πόλη στέλνοντας μήνυμα να μη τολμήσουν να φέρουν το νόμοσχεδιο ση Βουλή.
  • Στα πλαίσια κλιμάκωσης του αγώνα ο κλάδος να αποφασίσει 48ωρη απεργία με το που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να το φέρει προς συζήτηση στην βουλή. Περικύκλωση της βουλής με πανελλαδική κινητοποίηση. Η πρότασή μας είναι ενταγμένη στα πλαίσια ενός πολύμορφου παρατεταμένου και αποφασιστικού αγώνα που πρέπει να αποφασίσει ο κλάδος και να ορίζει μέσα από τις ΓΣ του. Την απόφαση κλιμάκωσης, προκειμένου ο αγώνας να πάρει πανεκπαιδευτικά, πανδημοσιοϋπαλληλικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά, η ΟΛΜΕ θα την απευθύνει σε ομοσπονδίες και σωματεία άλλων κλάδων.
  • Απαιτούμε, επιβάλλουμε χρόνο για ενημέρωση των εργαζομένων ή συμμετοχή σε συζητήσεις στα ΜΜΕ. Δεν παλέψαμε για να γίνει η ΕΡΤ κυβερνητικό φερέφωνο.
  • Απαιτούμε από την ΟΛΜΕ να αποχωρήσει από όποιον «διάλογο» συμμετέχει με την κυβέρνηση, πρώτα και κύρια από τον περίφημο «Εθνικό Διάλογο» για την παιδεία. Εκπαιδευτικός στα 67, σε τάξη με πεινασμένα παιδιά είναι διάλογος απάτης και συνενοχής. Κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση.
  • Οι βουλευτές που θα τολμήσουν να ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, είναι απέναντί μας.

       Παλεύουμε για:

  • Καθολικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση για όλους.
  • Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
  • Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους και χωρίς όριο ηλικίας.  Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς. Αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ.
  • Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους,. Μόνιμη και σταθερή δουλειά και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας-δουλείας.
  • Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας.Δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα.
  • Στον αγώνα αυτόν ακουμπούν και όλα τα αιτήματά μας για το μισθό, το σχολείο, τους διορισμούς, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη μονιμότητα και οργανικότητα.

Απαιτούμε τώρα :

  • Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου και ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ασφάλιση.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια

Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.

Συγκρουόμαστε, ανατρέπουμε ό,τι εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών μας και των δίκαιων αιτημάτων μας. Τη μηχανή του χρέους, τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», τους νόμους των αγορών, και των

τραπεζών, την ΕΕ και τη μέγγενη της πολιτικής της, του ΔΝΤ , τα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί στέλνοντας στον καιάδα τα λαϊκά συμφέροντα.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!      

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*