Αγωνιστική Παρέμβαση-«Γληνός» Πειραιά: «δωρεάν βιβλία τώρα για όλα τα παιδιά»!

Κάλεσμα στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά από την Αγωνιστική Παρέμβαση-«Δ. Γληνός»

«δωρεάν βιβλία τώρα για όλα τα παιδιά»!

«θα είναι η πιο δύσκολη σχολική χρονιά μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο».
Β. Κουλαϊδής, γ.γ. …Υπουργείου  Φωτοτυπίας και Δια Βίου Εγκατάλειψης

 Η νέα χρονιά αρχίζει με το δόγμα «πρώτα ο μαθητής» (πρώτα φθάνουν οι μαθητές, μετά τα βιβλία και μετά οι εκπαιδευτικοί…). Η Τρόικα του ΥΠΕΠΘ (Διαμαντοπούλου, Χριστοφιλοπούλου, Γεννηματά) πέτυχε το ιστορικά πρωτοφανές! Για πρώτη φορά μετά το 1946 (17/2/1946), τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία! Μόνο το 20% των βιβλίων έχει ετοιμαστεί για το 50% των σχολείων. Η Α. Διαμαντοπούλου, ως Άννα Μαρία Αντουανέτα, μας είπε “να βολευτούμε με DVD”. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ΟΕΔΒ καταργήθηκε (3/12/2010) και τη θέση τού δημόσιου φορέα πήρε ο ‘Διόφαντος’, ένα ΝΠΔΙ. Μιλάμε για κανονικό πλιάτσικο σε βάρος της νέας γενιάς, των σχολείων, όλων μας. Οι πόροι του ‘Διόφαντου’ είναι το ΕΣΠΑ, το οποίο τελειώνει το 2013. ύστερα θα διαβάζουμε και θα γράφουμε με… υπολογιστή και μολυβδοκόντυλο.

Να μην απορροφήσουμε κανέναν κραδασμό, όπως ήδη λένε τα πράσινα εκπαιδευτικά παπαγαλάκια. Με τους μαθητές, τους γονείς, όλο τον εργαζόμενο κόσμο, να απαιτήσουμε «δωρεάν βιβλία τώρα για όλα τα παιδιά».

 Η σχολική χρονιά ξεκινάει, λοιπόν,  σήμερα με τους χειρότερους οιωνούς: σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικά βιβλία, περικοπές πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές και μετακύληση του κόστους λειτουργίας των σχολείων σε σχολεία και γονείς, εφαρμογή των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων με συνέπεια τμήματα με 28 και 30 μαθητές, εκπαιδευτικοί εξαθλιωμένοι οικονομικά από τις ατέλειωτες και αιματηρές περικοπές. Φέτος θα έχουμε μόλις 545 διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ 12.000 πέρσι και πάνω από 7.000 φέτος βγήκαν στη σύνταξη. Πρόκειται για την εφαρμογή του μνημονίου και του δόγματος ‘δέκα φεύγουν, ένας προσλαμβάνεται’. Οι μεταθέσεις μηδενίστηκαν, 400 σχολεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έκλεισαν, η χρηματοδότηση μηδενίστηκε, οι σχολικές επιτροπές (που υπάγονται πλέον στους δήμους) δεν έχουν χρήματα, η τεχνική εκπαίδευση παραπέει.  Αυτό είναι το φτηνό σχολείο του ΔΝΤ, της ΕΕ, του μνημονίου. Αυτό είναι  το «νέο» σχολείο της κυβέρνησης το ΠΑ.ΣΟ.Κ που μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του ’50. Αυτό το σχολείο δεν θα το υπηρετήσουμε. Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν είναι, λοιπόν, η καθυστέρηση στην εκτύπωση και διανομή σχολικών βιβλίων ένα τυχαίο γεγονός που σχετίζεται με την γραφειοκρατία και τις όποιες παραλείψεις, αλλά μια ακόμη «πρόβα» της απόσυρσης του κράτους από τη χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης που υλοποιείται από την κυβέρνηση στη γραμμή των κατευθύνσεων του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα της εκπαίδευσης στην αγορά.

Αν θέλουμε να είμαστε περήφανοι και αξιοπρεπείς. Αν θέλουμε να έχουμε σταθερή εργασία, δημόσια παιδεία και ένα μέλλον χωρίς “δανεικές θηλιές”, τότε πρέπει να οργανωθούμε, να ενωθούμε, ν’ αγωνιστούμε και να νικήσουμε!

Ούτε υποταγμένα, ούτε χωριστά , αλλά ενωτικά, ταξικά και νικηφόρα!

Κάθε σχολείο και κέντρο αγώνα, να σμίξουν οι δρόμοι με τις πλατείες!

  • ΚΑΜΙΑ ΑNOXH  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
  • ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
  • ΟΥΤΕ ΕΝΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ.
  • ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ &  DVD
  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ. 

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –  «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 -9, ΩΡΑ 12.30μμ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

 ΠΕΙΡΑΙΑΣ,  Σεπτέμβρης 2011

 

 


Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα Λίστα Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ομάδων Google.
Για να αναρτήσετε κάτι σε αυτήν την ομάδα, αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση paremvaseis_de@googlegroups.com.
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση paremvaseis_de+unsubscribe@googlegroups.com.
Για περισσότερες επιλογές, επισκεφθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/paremvaseis_de?hl=el.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*