ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τη συγκρότηση των Λυκειακών Επιτροπών και τη στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων

Για τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου, το επόμενο διάστημα, θα συγκροτηθούν οι Λυκειακές επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα και θα ξεκινήσει η στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας θεωρεί ότι για να μπορούν οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν το ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων, θα πρέπει ασφαλώς να διαθέτουν ένα ικανό αριθμό εκπαιδευτικών που να διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.

Θέλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι παράλληλα με την παραπάνω απαίτηση, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη ανανέωσης (και όχι απλής ανακύκλωσης χρόνο παρά χρόνο) του προσωπικού των επιτροπών αυτών, διότι :


  • Πρέπει να αποκτούν εμπειρία στο θέμα αυτό περισσότεροι συνάδελφοι (-σες), ώστε να είναι σε θέση να αντικαθιστούν έμπειρους συναδέλφους (-σες), που για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις, ασθένειες κ.λ.π.), δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τώρα ή μελλοντικά.

  • Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές, είναι αναγκαίο και απαραίτητο από μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

  • Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας, απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι ανοικτή και πάνω απ’ όλα διαφανής, για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη και πιθανά κοινωνικά κριτήρια το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας θεωρεί πως είναι επιβεβλημένη η ανανέωση του προσωπικού που στελεχώνει εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα με επιλογή από τους πίνακες όσων επιθυμούν την συμμετοχή τους σ’ αυτά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*