Παρεμβάσεις ΔΕ – Ενημέρωση για ΑΠΥΣΔΕ Αττικής: 3 μήνες πριν τη λήξη του σχ. έτους 35 κενά στη Γενική και 66 Ειδική Εκπαίδευση

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Ενημέρωση για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής
3 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους και 2 μήνες πριν την έναρξη των εξετάσεων

 35 τα κενά στη Γενική και 66 στην Ειδική Εκπαίδευση

στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας

  • προς την ΟΛΜΕ
  • τις ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Αττικής
  •  τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αττικής

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες και συνάδελφοι

  • Όπως πληροφορηθήκαμε στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ [Τρίτης 17/3/2015] τα κενά που επισήμως καταγράφονται στην Αττική, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι 35 στη Γενική και 66 στην Ειδική Εκπαίδευση. Για τα κενά αυτά έχει ενημερωθεί επίσημα η νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας και το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί την άμεση κάλυψή τους με προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ. Θυμίζουμε ότι 13/5 τελειώνουν τα μαθήματα και 18/5 ξεκινούν οι πανελλαδικές και οι ενδοσχολικές εξετάσεις, πράγμα που δημιουργεί ακόμα πιο επείγουσες ανάγκες, ειδικά για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ.
  • Επαναλαμβάνουμε την πρόταση, την οποία καταθέσαμε και στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ [Σάββατο, 14/3/2015], για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΥΣΔΕ. Ο θεσμός των περιφερειακών διευθυντών στερείται νοήματος, στο βαθμό βεβαίως που δεν υπάρχουν ύστερες σκέψεις για ολοκληρωτική κατάτμηση – περιφερειοποίηση της εκπαίδευσης. Ο θεσμός αυτός υπηρέτησε την αντιδραστική αλλαγή των τελευταίων χρόνων [πχ υποχρεωτική κινητικότητα των εκπαιδευτικών, που προβλέπεται από τον Ν.3848  της αλήστου πολιτικής μνήμης κ. Διαμαντοπούλου και ο οποίος πρέπει να καταργηθεί αμέσως). Οι αρμοδιότητές τους μπορούν να περιέλθουν στις κατά τόπους ΔΙΔΕ, οι οποίες πρέπει να ενισχυθούν με διοικητικό προσωπικό. Συνδεδεμένα με τις περιφερειακές διευθύνσεις, αποξενωμένα από τους εκπαιδευτικούς και με ελάχιστες αρμοδιότητες, τα ΑΠΥΣΔΕ πρέπει επίσης να καταργηθούν. Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε επίσης στις 17/3, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ η πρόταση αυτή στηρίχθηκε μόνο από τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, παρ’ όλο που άλλα δηλώνονταν στη συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

 

Η Αιρετή Εκπρόσωπος Αγγελική Φατούρου, 6974438720, agelikifatourou@gmail.com

Ο αναπληρωτής αιρετός Χρήστος Κάτσικας, 6945892700, xkatsikas@xkatsikas.gr

Ενημερωτικό 4, ΑΘΗΝΑ, 18/3/2015

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*