Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-Eurogroup. Καμιά νέα συμφωνία παράτασης Δανειακής Σύμβασης – μνημονίων και επιτροπείας ΕΕ και ΔΝΤ

Για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Eurogroup:

Καμιά νέα συμφωνία παράτασης Δανειακής Σύμβασης – μνημονίων και επιτροπείας ΕΕ και ΔΝΤ

Μόνος δρόμος για να ζήσουμε: να ανατρέψουμε την πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων και των μαθητών μας μπροστά!

Να οργανωθεί από τις ΕΛΜΕ, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες συγκέντρωση και συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας, την ημέρα συζήτησής της στη βουλή

Με την ανακοίνωση του Eurogroup που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και αναφέρει «ότι έγιναν αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής» τα τελευταία χρόνια και «σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση της υπάρχουσας διευθέτησης – συμφωνίας», η κυβέρνηση υπαναχωρεί απέναντι στα μνημόνια και την πολιτική που ακολουθήθηκε στην εκπαίδευση, των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, των περικοπών και των συγχωνεύσεων, της αξιολογικής λαιμητόμου, της καταστροφής της τεχνικής εκπαίδευσης και της υποβάθμισης – εξεταστικοποίησης της γενικής, της κατάρτισης και της μαθητείας – τζάμπα εργασίας για τον εργοδότη. Για μας τα παραπάνω, δηλαδή η εργαλειοθήκη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, είναι απέναντι. Τα αντιπαλεύαμε και θα τα αντιπαλεύουμε με τους αγώνες μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της εκπαίδευσης.

Κατά τη συμφωνία η Ελληνική κυβέρνηση δέχεται κατά προτεραιότητα την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, αφού «οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευση τους να τηρήσουν τις δανειακές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές, πλήρως και έγκαιρα» και «δεσμεύονται να διασφαλίσουν τα πρέποντα πρωτογενή πλεονάσματα». Επίσης τα χρήματα του ΤΧΣ «μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και όχι για προσλήψεις, μισθούς και δαπάνες για την παιδεία – υγεία. .Ο κλάδος των εκπαιδευτικών θα σταθεί απέναντι στη νέα λιτότητα και την μεταξύ μας «ανθρωποφαγία».

«Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την ισχυρή δέσμευσή τους να διευρύνουν και να βαθύνουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», πολιτικές που μέχρι τώρα οδήγησαν σε καταστροφή των κοινωνικών δομών, δηλαδή την εργατική, νεολαιίστική και κοινωνική γενοκτονία που συντελείται στη χώρα μας στο όνομα της ανάπτυξης, της εξυγίανσης του Δημόσιου και της καταπολέμησης της ανεργίας. Μάλιστα «δεσμεύονται να απόσχουν από κάθε ανατροπή μέτρων ή μονομερείς αλλαγές» δηλαδή ότι θα μπορούσε να κινηθεί εκτός των υποδείξεων των «θεσμών» (Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ΕΚΤ – ΔΝΤ) δηλαδή της τρόικας. Εμείς δεσμευόμαστε μόνο από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, της εκπαίδευσης, των μαθητών μας, των εργαζόμενων, της κοινωνίας. Από την προσδοκία μιας καθημαγμένης κοινωνίας, να μην γονατίσει αλλά να κερδίσει μια αξιοπρεπή ζωή, αποφασίζοντας αυτή για τις τύχες της.

Το αποτέλεσμα του Eurogroup μας δείχνει καθαρά το πώς θα είναι η τετράμηνη «διαπραγμάτευση» με τους «Θεσμούς» των δανειστών: ένας διαρκής εκβιασμός και μια απαίτηση όχι απλώς για υποχωρήσεις αλλά για πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και του ευρωδιευθυντηρίου. Με τις ρήτρες του Δημοσιονομικού Συμφώνου και την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Οι υπαναχωρήσεις σε μια σειρά ζητήματα που είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, όπως η άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού, ή η δέσμευση σε πολιτικές που δεν θα προκαλούν δημοσιονομικό κόστος, είναι χαρακτηριστικές της πολιτικής που θα ακολουθηθεί.

Για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την απάντηση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.

Τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, κάθε μορφή οργάνωσης εργαζομένων να πάρουν θέση κινητοποίησης για τις διεκδικήσεις μας, μέσα από κύκλο γενικών συνελεύσεων και αποφάσεις για διεκδικητικούς αγώνες με στόχους, την επαναπρόσληψη των διαθέσιμων-απολυμένων, την άμεση κατάργηση του πλαισίου αξιολόγησης, του νόμου για το νέο Λύκειο, την λήψη άμεσων μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων και τη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας και τα όργανα του κλάδου (ΓΣ Προέδρων – 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. κ.λ.π)

Με τους αγώνες μας να απαιτήσουμε την πλήρη ανατροπή των μνημονίων και των νόμων τους, της επιτροπείας και του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Να αναδειχθεί η ανάγκη οργάνωσης των αγώνων ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, δηλ όλους τους μηχανισμούς ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που οξύνουν την καπιταλιστική επίθεση και τα δεινά του λαού.

Να ψηφιστεί από τη βουλή η πρόταση που κατατίθεται για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των μεσοπρόθεσμων και των εφαρμοστικών νόμων.

Την ημέρα συζήτησης της συμφωνίας στη Βουλή να βρει τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα. Να οργανωθεί από τις ΕΛΜΕ, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες συγκέντρωση και συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*