Αγων. Παρέμβαση Ηρακλείου: Όλοι στη γεν. συνέλευση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
(3 Μάρτη) και ώρα 7.30μμ στο 3ο ΛΥΚΕΙΟ.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΝΕΑ» ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙKΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Συνάδελφοι, ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ -παίζοντας το ρόλο του «αριστερού» σωτήρα και με δημαγωγικές υποσχέσεις για δήθεν κκατάργηση των μνημονίων- μέσω μιας «καλής διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους κατάφερε να εγκλωβίσει τα εργατο-λαϊκά στρώματα. Αύξησε θεαματικά τα εκλογικά του ποσοστά του,επιδιώκοντας βέβαια να παίξει το ρόλο «νέου» διαχειριστή της καπιταλιστικής κρίσης, όπως δείχνει και η συμφωνία του στο eurogroup για τη διαιώνιση της ίδιας αντιλαϊκής, βάζοντας την υπογραφή του σε ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με «άλλο» όνομα.
Στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην κυρίαρχη αστική πολιτική για τη διασφάλιση της περιβόητης «κοινωνικής ειρήνης», δηλ της ταξικής συμφιλίωσης που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ, ώστε τα λαϊκά στρώματα σταδιακά να αποδέχονται τη λογική του «αναπόφευκτου κακού» και να μην αναπτύσσουν την ανυποχώρητη πάλη τους ενάντια στην πολιτική της πείνας και ιμπεριαλιστικής εποπτείας.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τονίζει ότι στο μετεκλογικό τοπίο της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, το πραγματικά αριστερό και ταξικό κίνημα οφείλει να θέσει ως πρωταρχικό του στόχο :
1. Την αταλάντευτη και ανυποχώρητη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας, λαϊκής εξαθλίωσης και υποταγής στις επιταγές της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, πολιτική που καλείται να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις της για δήθεν κατάργηση των μνημονίων και ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων.
2. Τον απεγκλωβισμό από την αποπροσανατολιστική λογική και τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή των σωματείων σε …δεκανίκια στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, στη βάση της εδραίωσης ενός «νέου τύπου» κυβερνητικού συνδικαλισμού με «αριστερό πρόσημο» που θα ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο κυρίαρχο αστικό σκηνικό.
3. Την ανάπτυξη ενός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Μαζικού-Ενωτικού Αντιϊμπεριαλιστικού Λαϊκού Κινήματος -ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ- που αποπροσανατολίζουν το αριστερό, δημοκρατικό, λαϊκό κίνημα και το μετατρέπουν σε «αριστερό απολογητή» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, σε παράγοντα δηλ υπονόμευσης των εργατο-λαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων για την επίτευξη ενός αντιδραστικού συμβιβασμού, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και του ξένου ιμπεριαλισμού.
4. Το δυνάμωμα της λαϊκής ανυποχώρητης αντιϊμπεριαλιστικής πάλης, με αίτημα:
α) την ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ των ιμπεριαλιστικών εκβιασμών και επιθέσεων,
β) την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και όλων των αντεργατικών μέτρων που ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ και αυτών που ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ
γ) τη σταθερή ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ
δ) την σύνδεση των αγώνων με τη συνολικότερη πάλη για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΕ-Ν.ΑΤ.Ο-Δ.Ν.Τ και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ της ντόπιας
πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και του ξένου ιμπεριαλισμού.

  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ.
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ-ΜΙΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΥΓΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ («ΚΑΛΗ», «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ» κλπ).- ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ
ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ «ΦΙΛΟΛΑΪΚΕΣ» ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ-ΜΑΖΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΠΑΛΗΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΡΕΤΟΥΣΑΡΙΣΜΕΝΟΥ» ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*