Η Χ.Α. στοχοποιεί εκπαιδευτικούς

Του Χρήστου Κάτσικα

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή (Πυρήνας Κεφαλονιάς – Ιθάκης) στοχοποιεί την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και τα μέλη της. Με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού, καταγγέλλουν ονομαστικά τον εκπαιδευτικό Νικόλα Γαλιατσάτο, για την υπογραφή του σε πανελλαδικό κείμενο με αίτημα να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στους απεργούς πείνας Ρωμανό και Κωστάρη.

Το κείμενο

Τι έγραφε το κείμενο αυτό που υπέγραψαν 210 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων; «Οσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δάσκαλοι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επισημαίνουμε κατ’ αρχάς τον κίνδυνο να απαξιωθεί και να ακυρωθεί στην πράξη ο πολύτιμος όσο και πολύπαθος θεσμός του σχολείου εντός της φυλακής. Πάνω απ’ όλα, όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνουν δύο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους. Ζητούμε να δοθεί στους δύο απεργούς πείνας άμεσα, πριν να είναι αργά, η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούνται και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων τους».

Στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή γράφει: «Διαβάζοντας τη λίστα με τα ονόματα των “εκπαιδευτικών” που υπέγραψαν τη δήλωση συμπαράστασης στους εγκληματίες – τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη” και των “Πυρήνων της φωτιάς”, Ηρακλή Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού, είδαμε και το όνομα του εξέχοντος μέλους της ΕΛΜΕ Κ-Ι Νικόλα Γαλιατσάτου. Φυσικά δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός καθαυτό, όσο η απουσία και των υπολοίπων ονομάτων του “κύκλου των μπολσεβίκων καθηγητών” της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Χωρίς κανένα σχόλιο, να υπενθυμίσουμε απλώς ότι έχουμε από την πλευρά μας προειδοποιήσει προ πολλού την κοινωνία των νησιών μας και τους Κεφαλλήνες γονείς για το δηλητήριο που ποτίζουν καθημερινά τα παιδιά στα σχολεία τα αντεθνικά – προδοτικά φίδια που έχουν καταλάβει την εκπαίδευση».

Το έγκλημα

Προφανώς το δικαίωμα των κρατουμένων για μόρφωση και εκπαιδευτικές άδειες συνιστά για τη Χρυσή Αυγή έγκλημα. Μάλιστα, με απειλητικό τρόπο τονίζει ότι «πολύ σύντομα όμως φτάνει η ώρα της κρίσεως».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς επισημαίνει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «στοχοποιούν όχι μόνο πρόσωπα αλλά και την καλλιέργεια των αξιών της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του αγώνα μέσα στα σχολεία. Γίνονται λαγοί του συστήματος προκειμένου να προωθήσουν από κοινού με τους οικονομικούς τους πάτρωνες την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαμηνύει «στους απόγονους των Ες Ες και των ταγμάτων ασφαλείας ότι οι καταγγελίες – κραυγές τους αποτελούν τίτλο τιμής για τους καταγγελλόμενους. Είναι τιμή για την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς να βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών (12.12.2014)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*