ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Χρυσή Αυγή: «Λαγοί» του συστήματος ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και στις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) e-mail: elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι για μια ακόμη φορά στοχοποιούν την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και τα στελέχη της. Με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού καταγγέλλουν ονομαστικά το συνάδελφο Νικόλα Γαλιατσάτο, για την υπογραφή του σε πανελλαδικό κείμενο με αίτημα να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον απεργό πείνας. Όπως είναι προφανές το σκεπτικό του συναδέλφου προσυπογράφει το σύνολο του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, που εξέδωσε ανακοίνωση με το ίδιο αίτημα. Το δικαίωμα των κρατουμένων για μόρφωση και εκπαιδευτικές άδειες συνιστά για τους φασίστες έγκλημα. Μάλιστα, οι νεοναζί «επιβεβαιώνουν» την εκτίμηση ότι στα σχολεία του Νομού «τα αντεθνικά – προδοτικά φίδια … ποτίζουν δηλητήριο καθημερινά τα παιδιά».

Τα τσιράκια του κεφαλαίου δείχνουν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο. Στοχοποιούν όχι μόνο πρόσωπα αλλά και την καλλιέργεια των αξιών της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του αγώνα μέσα στα σχολεία. Γίνονται λαγοί του συστήματος προκειμένου να προωθήσουν από κοινού με τους οικονομικούς τους πάτρωνες την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όπως θέλει η ΕΕ και όλες οι δυνάμεις που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Θέλουν διωγμούς στα σχολεία, ώστε απρόσκοπτα το κεφάλαιο να συνεχίσει να ποτίζει με το αληθινό δηλητήριο του ευρω-σκοταδισμού για το οποίο δε βγάζουν τσιμουδιά. Αυτοί είναι οι «αντισυστημικοί», πηγαίνουν χέρι – χέρι με τις δυνάμεις που υποτίθεται ότι αντιπαλεύουν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαμηνύει στους απόγονους των ες – ες και των ταγμάτων ασφαλείας ότι οι καταγγελίες – κραυγές τους αποτελούν τίτλο τιμής για τους καταγγελλόμενους. Είναι τιμή για την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Είναι τιμή για την ΕΛΜΕ-ΚΙ να αποτυπώνει τέτοιους συσχετισμούς και γραμμή που κάνει τους φασίστες εγκληματίες να φρίττουν. Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές να απομονώσουν τις «αξίες» της σήψης, να κάνουν τις φωνές της αλήθειας και του δίκιου ισχυρές στο σημερινό σχολείο της καπιταλιστικής κατήχησης, να παλέψουν ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα και στα εξαμβλώματα που γεννά.

Αργοστόλι 9/12/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                 Βάρσος Δημήτρης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*