Παρεμβάσεις ΔΕ: Ο ξεσηκωμός Πολυτεχνείου παραμένει φωτεινός σηματοδότης στους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Ο ξεσηκωμός Πολυτεχνείου παραμένει φωτεινός σηματοδότης στους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73 αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση αντίστασης και αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία. Σήμερα, 41 χρόνια μετά τον ηρωϊκό παλλαϊκό ξεσηκωμό, ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της Ιστορίας του. Η ενορχηστρωμένη επίθεση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών, σαρώνουν εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, κατεδαφίζουν κοινωνικά δικαιώματα, αφαιρούν δημοκρατικές ελευθερίες. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανεργία εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς σε ολοένα και μεγαλύτερα λαϊκά στρώματα.

Μόλις ελάχιστες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου και σε μια προφανή προσπάθεια να πάρει «ιστορική εκδίκηση», η κυβέρνηση Σαμαρά, με τη συμβολή των πρυτανικών αρχών, περικυκλώνει τα πανεπιστήμια με δυνάμεις καταστολής και χτυπά ανελέητα τους φοιτητές. Εξαπολύει ωμή κρατική βία και καταστολή για να καταπνίξει τις εκδηλώσεις αντίστασης του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν προηγηθεί οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και οι συλλήψεις μαθητών. Η συνέχιση και το βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής χρειάζονται ως απαραίτητο μοχλό την κρατική βία, την τρομοκρατία και την καταστολή. Το νεολαιίστικο καθώς και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως ο «εχθρός λαός».

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της άρχουσας τάξης να καπηλευτεί, να διαστρεβλώσει και να «σβήσει» το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός παραμένει ζωντανός και επίκαιρος στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας και των πλατιών, δημοκρατικών λαϊκών μαζών και εργαζομένων. Φωτίζει το δρόμο του αγώνα για ψωμί – παιδεία – ελευθερία – δουλειά – δημοκρατία – λαϊκή κυριαρχία – ανεξαρτησία.

Ο Νοέμβρης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρος σήμερα, στη βάρβαρη επέλαση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό, τη νεολαία, τις λαϊκές κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα τους. Ο δρόμος του Νοέμβρη δείχνει πως η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού και της νεολαίας περνά μέσα από το μαζικό, παρατεταμένο και ανειρήνευτο παλλαϊκό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, της άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας της χώρας και όχι στη συνδιαλλαγή και τη διαχείριση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην απραξία και την ηττοπάθεια.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τις επόμενες ημέρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη πορεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη.

Όλοι στον αγώνα!

  • Κάτω η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ !

  • Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ !

  • Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία !

  • ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*